Dėl užsikrėtusiųjų COVID-19 Ispanijos ACB lygai jau teko atidėti sekmadienį numatytas rungtynes, kuriose turėjo žaisti Eurolygos dalyvė „Barca“ bei „Gipuzkoa“.

Katalonų ekipa, kurioje teigiami testo rezultatai buvo nustatyti ir vyriausiajam treneriui 44-erių metų Šarūnui Jasikevičiui bei jo asistentui 49-erių metų Dariui Maskoliūnui, praėjusį ketvirtadienį Eurolygoje susitiko su Maskvos CSKA (76:66).

Tikėtina, kad šis mačas ir tapo viruso židiniu, nes praėjus porai dienų nuo jo apie tris sergančius koronavirusu – Janį Strelnieką, Semioną Antonovą ir Nikolą Milutinovą – pranešė ir CSKA stovykla.

Savaitgalį analogiškomis naujienomis pasidalino „Chimki“, kur saviizoliuotis buvo priversti Janis Timma, Jevgenijus Voronovas ir Jordanas Mickey.

Kol kas Eurolyga savo tvarkaraštyje jokių korekcijų nesiima ir artėjantį ketvirtadienį bei penktadienį suplanuotų dvikovų (tarp kurių ir mačai: Sankt Peterburgo „Zenit“ su „Barcelona“, CSKA su Tel Avivo „Maccabi“, „Chimki“ su „Žalgiriu“) nenukelia, tačiau išlikus panašioms tendencijoms ar situacijai dar labiau paaštrėjus turnyrui gali tekti griebtis ir atsarginio plano – burbulo formavimo.

Nors pati Eurolyga teigia, kad tai būtų paskutinė išeitis, nes tam reiktų pasiekti susitarimą su nacionaliniais čempionatais, toks variantas nėra atmetamas. Tuo labiau, kad NBA pavyzdys Orlande pasiteisino šimtu procentų.

Jeigu dėl pandemijos bus prieita iki to, vienas realiausių pretendentų, kur galėtų vykti tas burbulas, būtų Kaunas. Tą portalui „Delfi“ praėjusią savaitę patvirtino „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. Jis priminė rugsėjo viduryje Nemuno saloje sėkmingai surengtą „We're Back“ turnyrą, kuriame kovojo keturios komandos, o koronaviruso atvejų buvo išvengta.

„Gavome padėką iš Eurolygos prezidento Jordi Bertomeu. Norėjome patys pasibandyti, kaip viskas atrodo. Viskas pavyko tikrai sėkmingai, buvome įvertinti“, – džiaugėsi „Žalgirio“ vadovas.

Paklaustas, ar tai reiškia, kad Kaunas užsirekomendavo kaip vienas pagrindinių kandidatų į galimo burbulo šeimininkus, P. Motiejūnas buvo konkretus.

„Vienareikšmiškai. Čia kaip ir tada, kai galvojome pabaigti praėjusį sezoną. Lygiai tas pats yra ir dabar. Darbas su valdžia yra puikus, visi tiki skaičiais, kuriais pateikia mūsų Vyriausybė. Miestas ir šalis pasiruošę užtikrinti saugumą ir visų dalyvių izoliaciją. Todėl aš nematau geresnės vietos tam už Kauną ir Vilnių“, – pabrėžė jis.

Primename, kad Eurolyga prieš naująjį sezoną paskelbė sveikatos ir saugumo protokolo taisykles, kurių privalo laikytis turnyro dalyviai. Pagal jas komandų žaidėjai, trenerių štabas ir teisėjai yra nuolat testuojami, o rungtynės susidarius nepaprastajai situacijai gali būti perkeltos į alternatyvią vietą arba net atšauktos.

Tiesa, piktnaudžiauti tuo nebus leidžiama: jei tris kartus nepavyks suderinti rungtynių vietos ir laiko, namų ekipai bus įskaitytas pralaimėjimas 0:20.

Komandų sudėtyse taip pat negali likti sveiki mažiau nei 8 žaidėjai, o pasikartojantys techniniai pralaimėjimai galimai grėstų ir diskvalifikacija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)