„Žalgiris“ penktadienį buvo netoli tikslo kaudamasis su Eurolygos stipriausių trejetui priklausančiais varžovais. Bet „Olimpia“ turėjo neatmušamą kozirį.

Žinoma, atskiro paminėjimo nusipelno ir lemiamomis minutėmis savo baudos aikštelę „stop“ juostomis aptvėręs Kyle'as Hinesas.

Vis dėlto Sh. Shieldsas Nemuno saloje buvo tikras žmogus-orkestras.

26-erių gynėjas, galintis žaisti ir lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, pirmas suskubdavo kamšyti spragas savo aikštės pusėje, provokuodavo žalgiriečių klaidas, sykį numušė ant lanko šokinėjusį kamuolį. Ir bėgo į greitą puolimą, laidė tritaškius, sėkmingai „centravo“, draskė šeimininkų gynybą prasiveržimais, rasdavo nedengiamus komandos draugus.

Būtent jis išprovokavo Thomaso Walkupo pražangą likus žaisti 20 sek. iki finalinės sirenos ir šaltakraujiškai sumetė svarbiausius baudų metimus.

Protokole visa tai virto 23 taškais, 4 atkovotais kamuoliais, 2 rezultatyviais perdavimais ir 27 naudingumo balais.

Nors visas Danijos krepšininko indėlis į pergalę Kaune sunkiai išmatuojamas statistika.

Net dažnai į tiesiogines mikrodvikovas su Sh. Shieldsu stojęs M. Grigonis pripažino varžovo pranašumą.

„Jau antrose rungtynėse jis man sumeta viską į veidą. Labai geras žaidėjas, ir jo komanda laimėjo. Vadinasi, šiai dienai jis yra geresnis“, – konstatavo žalgirietis, pats pelnęs 17 taškų.

Po dviejų sezonų Vitorijos „Baskonia“ (Ispanija) gretose Sh. Shieldsas į Milaną persikėlė praėjusią vasarą.

Apie perėjimą buvo pranešta tą patį vakarą, kai baskai netikėtai tapo Ispanijos čempionais.

Krepšinio gerbėjai Italijoje galėjo įsitikinti, kodėl taip skubėjo už „Olimpia“ komplektaciją atsakingas komandos strategas Ettore Messina.

Šiame Eurolygos sezone Sh. Shieldsas užima septintą vietą pagal taiklumą atakuojant iš toli (47 proc.), o pagal rezultatyvumą (vid. 13,6 taško) ir naudingumą (15,5 balo) patenka į antruosius dešimtukus.

„Jo sezonas – nuostabus. Jis yra vienas geriausių mūsų komandos žaidėjų. Shavonas yra įvairiapusiškas: gerai ginasi, gerai puola, priima teisingus sprendimus. Ir šiandien jis buvo labai svarbi mūsų pergalės dalis. Mes visi juo labai patenkinti“, – Delfi paklaustas apie auklėtinį, sakė E. Messina.

Shavonas Shieldsas

Tiesa, Italijos krepšinio autoritetas paguosti bandė ir M. Grigonį, kurį pavadino „didžiu žaidėju“.

„Grigonio nesustabdysi. Tokiems didiems žaidėjams gali tik pasistengti šiek tiek apsunkinti gyvenimą, bet jų nesulaikysi. Jie yra pernelyg įgudę krepšininkai. Galima tik mėginti apriboti jų metimų skaičių, neleisti priimti kamuolio, patikėti jų priežiūrą aukštesniems ir fiziškai tvirtesniems vaikinams. Manau, šiandien visai gerai tai darėme, gerai gynėmės silpnojoje pusėje, gerai ateidavome į pagalbas“, – komentavo E. Messina.

„Olimpia“ penktadienį išties sužaidė vienas geriausių sezono rungtynių gynyboje.

Nors kartu milaniečiams jos buvo pačios nerezultatyviausios, ir tai – jau „Žalgirio“ nuopelnas.

„Nugalėjome labai gerą komandą. Manau, kad „Žalgiris“ yra viena geriausiai treniruojamų komandų šioje lygoje – žaidimo organizavimo, pastangų prasme. „Žalgirio“ gynybos kokybė yra įspūdinga, jie spaudžia varžovus visas 40 žaidimo minučių. Nėra lengva su jais žaisti.

Mes neturėjome savo startinio penketo įžaidėjo (Malcolmo Delaney – Delfi), bet Michaelas Rollas fantastiškai padirbėjo tiek gynyboje, tiek puolime. Ir mūsų gynyba buvo tokio lygio, koks reikalingas atkrintamosiose varžybose. Kurios iš esmės jau prasidėjo. Labai džiaugiuosi šia pergale ir tikiuosi, kad per ateinančius šešis turus užbaigsime darbą“, – kalbėjo „Olimpia“ vairininkas.

Ir kaip čia pamirši, jog vos prieš dvi dienas Italijos grandai namuose sužaidė lyg diena ir naktis skirtingas rungtynes su Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija), virtusias puolimo švente ir pasibaigusias svečių pergale 100:92.

Tiesa, E. Messina visgi pamiršo – bent jau taip juokavo iškart po mačo duodamas interviu televizijai.

Spaudos konferencijoje 61-erių specialisto atmintis pasitaisė paklausus, ar kur kas žemesnį rezultatyvumą galėjo lemti nuovargis po pirmųjų „dvigubos“ savaitės rungtynių.

„Manau, šiek tiek įtakos turėjo mintis žaidėjų galvose, jog prieš tai pralaimėjome namuose. Dėl to atsirado įtampos, nervingumo. Ir šiaip Eurolygoje būna keistų dalykų.

Matėme, kaip Stambulo „Anadolu Efes“ 30 taškų skirtumu sutriuškino Maskvos CSKA, nors prieš tris mėnesius patys pralaimėjo dar skaudžiau. Visiems pasitaiko kluptelėjimų.

Šiaip ar taip, šiandien rungtynės buvo visiškai kitokios nei mūsų mačas su „Fenerbahče“, kuri žaidė aukščiausio lygio krepšinį puolime. Šių mačų neįmanoma lyginti, ir skirtumas slypi ne pačioje rungtynių kokybėje. Tai, kad pelnėme mažiau taškų ar nugalėjome „Žalgirį“ nedideliu skirtumu, nereiškia, jog sužaidėme prastai“, – pabrėžė italas.

"Žalgiris" - "Armani". Rungtynių statistika

Ne ką didesne persvara jo auklėtiniai laimėjo ir pirmojo rato tarpusavio mačą praėjusį lapkritį Italijoje (98:92).

O po jo labiau nei pats rezultatas aptarinėjamas buvo žurnalistų atsitiktinai pastebėtas E. Messinos ir Martino Schillerio susitikimas „Mediolanum Forum“ arenos užkulisiuose, kurio metu „profesorius“ diskutavo su gerokai jaunesniu konkurentu apie žaidimo taktikos subtilybes, pastarajam žymintis pastabas blonknote.

Dabar E. Messina teigia, jog ir pats šį tą „pasiskolino“ iš „Žalgirio“ trenerio taktinio arsenalo.

„Jis yra labai protingas žmogus, puikus specialistas. Tiesą sakant, pats pavogiau keletą detalių iš to, ką daro „Žalgiris“, ir pritaikiau savo komandai. Jam sekasi visai gerai. Nelengva atvykti į svetimą šalį, kur žmonės – kitokio mentaliteto. Bet jis susitvarko. Nepaisant to, kad dar prieš sezoną neteko Patricio Garino, kuris turėjo būti svarbus žaidėjas šioje komandoje“, – pažymėjo patyręs strategas, kurį M. Schilleris po rungtynių pavadino savo jaunystės idealu.

„Žalgiris“ penktadienį rungtyniavo be traumuotų Artūro Milaknio ir P. Garino, svečiams iš Milano trūko susižeidusių M. Delaney ir buvusio žalgiriečio Zacho LeDay, neregistruotas liko Andrea Cinciarini.

Per visą istoriją komandos oficialiose varžybose tarpusavyje buvo susitikusios 17 kartų, kauniečiai laimėjo 9 dvikovas.

Kitą savaitę „Žalgiris“ keliaus į Turkiją ir galynėsis su „Anadolu Efes“, o milaniečiai svečiuosis CSKA tvirtovėje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)