Pirmame Eurolygos etape Serbijos čempionus „Crvena Zvezda“ įveikęs „Žalgiris“ šįkart susiduria su grėsmingesniu varžovu – Maskvos srities „Chimki“. Praėjusį sezoną Europos taurės turnyre ir VTB jungtinėje lygoje žaidęs klubas praėjusią savaitę taip pat iškovojo pergalę 75:70 įveikdamas praėjusių metų Europos taurės turnyro antros vietos laimėtoją „Valencia“ klubą.

Paskutinį kartą Eurolygoje „Khimki“ klubas žaidė 2015-2016 sezone. Tuomet Rusijos klubas iškovojo 7 pergales bei patyrė 7 nesėkmes ir turnyrą baigė TOP-16 etape. „Žalgiris“ ir „Chimki“ sezono metu žaidė dukart – abi pergales iškovojo Rusijos klubas. Pirmajame mače Rusijoje „Žalgiris“ nesugebėjo pasipriešinti Rusijos klubui ir pralaimėjo 31 taško skirtumu. Atsakomajame mače Kaune kova vyko taškas į tašką, bet pergale rezultatu 71:76 vis tiek iškovojo Rusijos krepšininkai.

„Viasat Sport Baltic“ ir „Viaplay“ krepšinio komentatorius Rytis Vyšniauskas pastebi, kad žalgiriečiai susitiks su labai stiprius žaidėjus turinčia komanda. „Šalia mums puikiai pažįstamos žvaigždės Aleksejaus Švedo žaidžia ir pajėgus NBA krepšininkas Thomas Robinsonas. „Žalgiriui“ reikės pademonstruoti geresnį žaidimą nei pirmose rungtynėse norint pasiekti gerą rezultatą Rusijoje“, – sako R. Vyšniauskas.

Svarbiausias „Žalgirio“ tikslas – sustabdyti „Chimki“ ir Rusijos rinktinės lyderį Aleksėjų Švedą. Praėjusiais metais Europos taurės ir VTB jungtinės lygos naudingiausio žaidėjo titulą iškovojęs įžaidėjas jau nuo pirmųjų rungtynių demonstruoja puikią sportinę formą. Varžybose prieš „Valencia“ jis pelnė 19 taškų. Krepšininkas dominavo ir 2017 m. Europos vyrų krepšinio čempionate, kur vidutiniškai pelnė po 24,3 taško ir atvedė Rusijos rinktinę į turnyro pusfinalį. Ketverius metus NBA praleidęs krepšininkas yra vienas brangiausiai apmokamų žaidėjų Europoje – jo alga šiemet didesnė nei 3 milijonai eurų.

Kauno „Žalgirio“ biudžetas šiemet – 8,4 mln. Eur, Maskvos srities klubo – 3-4 didesnis.

Į Maskvą su Kauno „Žalgirio“ komanda neišskrido įžaidėjas Dee Bostas, traumą patyręs spalio 5 dieną rungtynėse prieš Utenos „Juventus“. Kirkšnies traumą yra patyręs ir Paulius Jankūnas, bet planuojama, kad į aikštę jis išbėgs.

Maskvos srities „Chimki“ yra neblogai pažįstamas „Žalgirio“ krepšininkams, 2009 – 2010 m. sezone jame žaidė komandos kapitonas Paulius Jankūnas ir dabar klubo sporto direktoriumi dirbantis Robertas Javtokas.

Eurolygos varžybas transliuos vaizdo transliacijų internetu platforma „Viaplay“ ir kanalas „Viasat Sport Baltic“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)