19-metis 201 cm ūgio krepšininkas rungtyniauja lengvojo krašto puolėjo pozicijoje.

Šį sezoną su „Žalgirio-2“ komanda jis varžosi „Mezon NKL“ čempionate, kuriame vidutiniškai pelno po 11,9 taško ir po lenta sugriebia po 5,1 atšokusio kamuolio.

Tiesa, pats krepšininkas neslepia, kad paraiška iš šių metų NBA naujokų biržos sąrašų dar greičiausiai bus atsiimta.

„Aš dar turiu daugiau nei trejus metus, todėl paduoti paraišką nebuvo sunkus sprendimas. Taip pat sunkus nebus ir ją atsiimti – tai galiu padaryti ir šiais, ir kitais metais. Tačiau dabar buvo geras laikas pranešti apie save“, – ESPN sakė pats M. Jogėla, atstovaujamas agento Tado Buloto.

Pavardės įrašymas į išankstinius NBA naujokų biržos sąrašus – bandymas atkreipti lygos klubų skautų dėmesį į perspektyvų krepšininką. Tokia praktika pastaruoju metu yra labai įprasta tarp jaunų Europos žaidėjų.

M. Jogėla dėl traumos praleido didžiąją 2016-2017 m. NKL sezono dalį, tačiau sugrįžęs į rikiuotę šį sezoną demonstruoja gerą sportinę formą ir padėjo „Žalgirio“ dubleriams prasimušti į NKL pusfinalį, lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse su „Šilute“ pelnydamas 24 taškus per 22 min.

„Esu patenkintas, kad vėl galiu žaisti visa jėga. Dėjau daug papildomų pastangų, dirbau individualiai, tai padėjo sustiprinti mano kūną ir drąsiai jaustis aikštėje, – kalbėjo M. Jogėla. – Noriu pasitikrinti, ar NBA man yra realus variantas. Stengiuosi būti agresyvus gynyboje, drąsiai atakuoti, kovoti dėl kamuolių, būti energingas aikštėje. Manau, mano atletiškumas yra dar vienas privalumas.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)