„Labiausiai akcentavome gynybą. Ją norėjome pakoreguoti labiausiai, ypač o paskutinių rungtynių LKL lygoje. Aišku, ruošėmės ir dvikovai su „Chimki“, – kalbėjo M. Shilleris ir pridūrė, kad labiausiai pasirengimą apsunkino nežinojimas, ar žais du varžovų lyderiai Gregas Monroe ir Aleksejus Švedas.

„Abu krepšininkai treniruojasi, turime būti pasirengę, kad jie žais, kad nebūtume šokiruoti. Atlikome individualią ir vaizdo analizę. Esame pasirengę žaisti prieš juos, – tęsė „Žalgirio“ treneris. – A. Švedas – vienas iš dominuojančių žaidėjų šiame žemyne. Vienas iš būdų jį sustabdyti – stengtis, kad jis kuo mažiau gautų kamuolį, kas yra gana sudėtinga. Antras dalykas – reikia rasti tinkamą gynėją jam“.

M. Schillerio nuomone, su „Chimki“ nebus lengva žaisti: „Tai greita komanda, bėganti į puolimą. Mūsų gynybai tai bus išbandymas. Intensyvumas ir atletiškumas – du dalykai, kuriuos turime demonstruoti visose rungtynėse. Neaišku, kas žais, turime prisitaikyti prie varžovų aikštėje. Jei nežais G. Monroe ir A. Švedas, svarbiausias žmogus aikštėje tikriausiai bus Jonas Jerebko“.

Jis pagarbiai įvertino ir būsimą savo varžovą – Maskvos srities ekipos vedlį Rimą Kurtinaitį.

„Niekada neteko prieš jį žaisti, tačiau žinau, kad tai gerbiamas ir geras treneris, orientuotas į puolimą, suteikiantis laisvės savo auklėtiniams“, – sakė M. Schilleris.

Jis taip pat paminėjo, kad į Maskvą kartu su komanda nevyks vėl kelio skausmus pajutęs Patricio Garino ir Marekas Blaževičius.

Vienas iš „Žalgirio“ lyderių Marius Grigonis tikėjosi, kad „Chimki“ komandoje išvys žaidžiantį A. Švedą.

„Kai A. Švedas būna aikštėje, jis kuria žaidimą, jam skiriama daugiau derinių, o kai jo nebūna, kiti pasidalina jo laiką ir metimus. Kai žaidžia A. Švedas, jis prisiima daugiau atsakomybės“, – kalbėjo gynėjas.

Anot jo, situacija šį sezoną keista, tačiau koronaviruso sukontroliuoti neįmanoma: „Bus taip, kad vienas žaidžia, kitas nežaidžia. Svarbu, kad apskritai žaistume. Kitaip nebus. Visą sezoną bus tų ligų. Nei Eurolyga, nei krepšininkai dėl to per daug nesijaudina“.

Paklaustas, kaip saugojasi ir ar tos priemonės efektyvios, M. Grigonis nusišypsojo.

„Po rungtynių grįžtu į viešbutį, laukiame testo atsakymo, psichologiškai padeda tas neigiamas atsakymas. Visi esame testuojami per savaitę 2-3 kartus, vaikštome su kaukėmis, neiname į barus ir restoranus, sukontroliuoti nieko daugiau negalime. Visi esame tam pasiruošę ir visų tikslas – užbaigti sezoną“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)