Lietuvės už nugarų paliko Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“, Tel Avivo „Maccabi“, Kijevo „Budivelnik“ ir Vitorijos „Laboral Kutxa“ šokėjas. Antrame etape žalgirietės varžysis su Stambulo „Anadolu Efes“ merginomis, kurios D grupėje užėmė antrą vietą.

Kauno komandos šokėjų kapitonė Diana Gandrimė teigė, jog „Žalgirio“ šokėjos labai džiaugiasi patekusios į šio konkurso antrą etapą. Jei jame įveiktų turkes, po to kaunietės lemiamoje dvikovoje grumtųsi dėl tiesioginio kelialapio į Milaną su „Lokomotiv-Kuban“ arba Zielona Goros „Stelmet“ šokėjomis.

„Dėkojame visiems už mus balsavusiems „Žalgirio“ gerbėjams, tačiau įveikėme tik pirmą iš trijų etapų. Nesnauskite ir toliau palaikykite mūsų merginas, o mes savo ruožtu pažadame nepamirštamą programą tiek Kaune, tiek Milane“, - aistriuolius ir toliau balsuoti ragino D.Gandrimė.

Balsuoti už kaunietes galima oficialiame Eurolygos šokėjų konkurso puslapyje – http://efestadance.euroleague.net. Antro etapo balsavimas tęsis iki kovo 3 d. 13.00 val. Lietuvos laiku.

Eurolygos šokėjų konkursas yra rengiamas ketvirtą sezoną iš eilės. Šiemet pirmą kartą finalo ketverto varžybose šoks net dvi šokėjų grupės, kurias balsavime išrinks Eurolygos aistruoliai.

Dalyvauti rinkimuose teisę turi tik pilnamečiai, kurie privalo atiduoti po vieną balsą už šokėjų grupę iš kiekvienos tarpusavyje besikaunančios poros. Antrą kartą balsuoti galima praėjus 24 valandoms nuo pirmo balsavimo.

„Žalgirio“ šokėjos atitinkame konkurse triumfavo 2012 metais ir šoko Eurolygos finalo ketverte Stambule.