Toks prastas sezono startas – visų laikų komandos antirekordas: septyniais pralaimėjimais buvo startuota 2008-2009 metais.

Susitikimo pradžią pramiegoję šeimininkai pirmame kėlinyje nepataikė laisvi iš po krepšio ir leido varžovams susikrauti net 14 taškų persvarą – 8:22. Dviženklis skirtumas laikėsi ir antrame ketvirtyje (26:37), tačiau vienas pats 9 taškus iš eilės per pusantros minutės sumetęs Tyleris Cavanaugh gerokai timptelėjo „Žalgirį“ – 37:41.

Trečią kėlinį atidarė Janio Strelnieko tritaškis ir atrodė, kad gali įvykti lūžis, bet Vokietijos atstovai su tuo nesitiko ir lengvai vertė taškus bei susigrąžino solidesnį pranašumą – 52:62.

Į lemiamą šturmą kauniečiai taip ir nepakilo, o dviženklio deficito išvengė tik paskutinėmis sekundėmis įritinę dvitaškį – 71:79.

„Jie mums per geri. ALBA atrodė taip, kaip turi atrodyti moderni komanda. Nežinau, ką ir pridurti, jie buvo tiesiog geresni, greitesni ir energingesni už mus. Belieka juos pasveikinti“, – po finalinės sirenos pripažino Jure Zdovcas.

Jo auklėtiniai savo oponentams pagal bendrą surinktų naudingumo balų sumą neprilygo net 57:105.

Už beveik pusę viso „Žalgirio“ sukaupto kraičio atsakingi buvo Tyleris Cavanaugh ir Janis Strelniekas, pasižymėję atitinkamai 17 ir 16 taškų. 11 taškų pridėjo Lukas Lekavičius.

Rungtynės:

Kauno „Žalgiris“ – Berlyno ALBA 71:79 (10:22, 27:19, 15:21, 19:17).

„Žalgiris“: Tyleris Cavanaugh 17 (5/7 dvitaškiai, 2/5 tritaškiai, 1/1 bauda, 6 atk. kam., 5), Janis Strelniekas 16 (2/5 dvitaškiai, 4/7 tritaškiai, 4 rez. perd.), Lukas Lekavičius 11 (4/8 dvitaškiai, 0/3 tritaškiai, 3/3 baudos, 4 rez. perd.), Joshas Nebo 8 (6 atk. kam.), Mantas Kalnietis 7 (2/2 dvitaškiai, 1/2 tritaškis, 3 rez. perd.), Artūras Milaknis 5 (1/2 dvitaškis, 1/3 tritaškis), Nielsas Giffey'us 5, Marekas Blaževičius 2 taškai (1/4, 3 klaidos). Edgaras Ulanovas (12 min., -2 naud. balai) ir Zoranas Dragičius (9 min.) taškų nepelnė.

ALBA: Markusas Erikssonas 16, Oscaras Da Silva 15, Luke'as Sikma (6 atk. kam.) ir Benas Lammersas po 10, Maodo Lo 9, Tamiras Blattas 6, Louisas Olinde, Johannesas Thiemannas ir Yovelis Zoosmanas po 4, Christas Koumadje 1 taškas. Jaleenas Smithas (17 min., -4 naud. balai) taškų nepelnė.

Neapsikentę nesėkmių „Žalgirio“ vadovai dar šią savaitę atsisveikino su komandos lyderiu turėjusiu būti amerikiečiu Emmanueliu Mudiay ir jį pakeitė Tai Websteriu iš Naujosios Zelandijos. Žaliai-baltų gretas taip pat papildė slovėnas Zoranas Dragičius.

Penktadienio dvikovoje iš naujokų debiutavo Z. Dragičius. O grumtis su ALBA teko be traumuotų Joffrey Lauvergne'o ir kapitono Pauliaus Jankūno, kuriam bus atlikta menisko operacija.

Kitą penktadienį žalgiriečiai viešės Madride, kur mes iššūkį vietos „Real“ klubui.

Trenerį jau po dviejų turų pakeitę kauniečiai visą spalio mėnesį vis tiek rinko tik pralaimėjimus, o Albatrosais vadinami berlyniečiai nugalėjo tik Stambulo „Fenerbahče“ (84:70) ir Belgrado „Crvena Zvezda“ (78:63) ekipas.

Tiesa, žalgiriečiai net penkerias iš pirmųjų septynerių rungtynių žaidė svečiuose, o abiejuose mačuose savo arenoje kovėsi iki paskutinių sekundžių – 64:70 nusileido Sankt Peterburgo „Zenit“ ir 73:75 suklupo prieš Miuncheno „Bayern“.

Beje, kauniečiai prieš Berlyno kolektyvą buvo laimėję pastarąsias tris tarpusavio akistatas.

Turnyro lentelė:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (692)