Vilniaus „Ryto“ sirgaliai svečius pasitiko plakatu „Mūsų angaras – jūsų košmaras“ ir tai tapo realybe. Kauniečiai nė karto nepirmavo ir buvo sutriuškinti principinių varžovų.

Čempionų titulą ginantys vilniečiai „Jeep“ arenoje kauniečius patiesė 94:71 (24:19, 24:22, 27:15, 19:15). Serijoje iki trijų pergalių – lygybė 1:1.

Po tokio vakaro „Green White Boys“ nariai ragina tiek saviškius, tiek komandą reaguoti į blankų „Žalgirio“ pasirodymą Vilniuje.

„Laikas išsitraukti galvas sau iš sėdynės ir apsidairyti aplink. Tai liečia komandą, eilinius Žalgirio sirgalius ir mus pačius. Sezonas nesibaigė Miunchene ar rungtynėmis su „Barca“ Kaune. Sezonas baigiasi LKL finalais ir sekmadienį mūsų klubas Vilniuje buvo sutryptas.

Tai išvydo gyvai kiek virš 100 boysų. Mažokai? Tai klausimas tau – kur buvai tu? „Žalgirio“ arenoje pirmajame mače buvo 7,5 tūkst. gerbėjų, atmetus kelis šimtus svečių iš sostinės lieka vargani 7 tūkst. Madinga ateiti į rungtynes Eurolygoje ir įsikelti asmenukę?

Tai gal metas susirinkti visiems tiems, kuriems „Žalgiris“ yra šis tas daugiau nei mados reikalas ir parodyti iš tikrųjų normalų palaikymą.

Ir tai nėra tik apie sirgalius kituose sektoriuose. Tai liečia ir mūsų tribūnos narius. Patiko šeštadienį klausytis, kaip angarėlyje buvo vadinamas tavo palaikomas klubas? Žiūrėti, kaip buvo komanda triuškinama aikštėje? Jeigu ne, tuomet tiesiog privalai būti arenoje ir pakelti savo sėdynę palaikymui rungtynių metu.

Apie komandos pasirodymą yra atskira tema. Tikimės, kad toks spyris į užpakalį pajudins jų savigarbą taip pat. Kitaip būti negali. Jeigu norime titulo – turi pajudinti užpakalius ir fanai, ir žaidėjai. Pats titulas į rankas neįkris“, – feisbuke tribūnos profilyje rašė GWB.

Trečiasis mačas vyks antradienį Kaune. „Žalgiris“ pirmąsias rungtynes namie laimėjo 108:93.

Šeštadienį „Ryto“ laimėjimas prieš „Žalgirį“ buvo pirmoji vilniečių pergalė finalo serijose su kauniečiais nuo 2018-ųjų, kuomet Rimo Kurtinaičio vadovaujamas sostinės klubas parklupdė Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą Kauno komandą.

Reguliariajame sezone „Rytas“ principinius priešininkus įveikė du kartus iš trijų.

Nuo nepriklausomybės atkūrimo „Žalgiris“ šalies čempionu yra tapęs 26 kartus, „Rytas“ laimėjo šešis titulus. Pernai kauniečiams pirmąsyk neiškopus į finalą, jame su sostinės atstovais varžėsi Panevėžio „Lietkabelis“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)