Kai Romanovas sezono pabaigoje atėjo į komandą, rado mane, Kalnietį ir Mačiulį. Mes buvome „Žalgirio“ pagrindas, o jis pasakė, kad mes viską valdome, todėl reikia viską išskirti, nes kitaip negali kontroliuoti komandos.
Paulius Jankūnas
2009-ųjų gegužę atrodė, kad ant bankroto slenksčio atsidūręs Kauno „Žalgiris“ bus išgelbėtas. Klubo investuotoju, o vėliau ir savininku tapo Vladimiras Romanovas. Jis pažadėjo sumokėti skolas ir prikelti „Žalgirį“ naujam gyvenimui.

Tačiau su prieštaringai vertinamu V. Romanovu bendrauti ir komunikuoti niekada nebuvo paprasta. Tapęs žmogumi, kuris „Žalgiryje“ sprendžia viską, V. Romanovas norėjo viską ir kontroliuoti. Tačiau, kaip prisimena P. Jankūnas, „Žalgirio“ rūbinėje tuo metu labai svarų žodį turėjo jis ir dar du bendražygiai – Jonas Mačiulis ir Mantas Kalnietis.

V. Romanovas nusprendė, kad tai negali tęstis ir šią trijulę reikia išardyti.

„Mano noras buvo visada žaisti Lietuvoje. Jeigu ne V. Romanovas, būčiau iš „Žalgirio“ ir neišvažiavęs, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pripažino P. Jankūnas. – Kai Romanovas sezono pabaigoje atėjo į komandą, rado mane, Kalnietį ir Mačiulį. Mes buvome „Žalgirio“ pagrindas, o jis pasakė, kad mes viską valdome, todėl reikia viską išskirti, nes kitaip negali kontroliuoti komandos. Jonas išvažiavo, man teko išvažiuoti, Mantas pasiliko.“

Visgi Maskvos srities komandoje P. Jankūnas nepritapo, todėl buvo nuspręsta jį susigrąžinti į Kauną. Visgi, kad Paulius sugrįžtų ir būtų priimtas, reikėjo V. Romanovo palaiminimo.

Persigalvoti V. Romanovą bandė priversti ir „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas, ir M. Kalnietis.

„Kai P. Jankūnui nesisekdavo „Chimki“ komandoje, Romanovui atrodydavo, kad bandome į komandą įkišti savą žmogų. Jam yra savi arba nesavi. Romanovui aiškindavome ir rodydavome, kad Paulius yra netinkamai išnaudojamas, kad ir čia galėtų kitaip sužaisti, ir čia kitaip. Kai pavyko įrodyti, kad jis yra geras, bet netinkamoje vietoje, tada ir įvyko tas lūžis“, – BasketNews.lt cituoja P. Motiejūną.

2010 metų vasarą paskelbta, kad P. Jankūnas grįžta į „Žalgirį“. Jis vėl tapo komandos kapitonu, kuriuo yra iki šiol, o pats V. Romanovas „Žalgirio“ savininko soste itin ilgai neišsilaikė.

Po eilės skandalų į dar vieną finansinę duobę klubą įtempęs bankininkas 2013-ųjų pradžioje atsisakė „Žalgirio“ savininko teisių.

Vėliau V. Romanovas pabėgo į Rusiją, kurioje slapstosi iki šiol.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)