„Lietuvos rytas“ – vienintelė Lietuvos ekipa, dukart įveikusi „Žalgirį“. LKL čempionato pradžioje praėjusių metų spalį Vilniuje pergalę pasiekė „Žalgiris“ – 70:67.

Gruodžio pradžioje Kaune 65:63 nugalėjo „Lietuvos rytas“ ir tą pakartojo vasario 11 d. Vilniuje: šeimininkai svečius iš Kauno palaužė 75:68.

Sostinės ekipos pergalės atveju „Lietuvos rytas“ ne tik pavytų žalgiriečius pagal taškų skaičių, bet ir aplenktų Kauno klubą dėl tarpusavio rungtynių balanso.

„Žalgiris“ šių rungtynių favoritas, jie puikioje formoje ir kauniečiai žaidžia namuose. Labai gerai sužaidė paskutinį mačą su „Neptūnu“, nekalbu apie Eurolygos akistatas. Ruošiamės ir bandysime kautis“, – prieš ketvirtadienio „Lietuvos ryto“ treniruotę kalbėjo vilniečių strategas Rimas Kurtinaitis.

– Ar tai, kad rungtynių data buvo pakeista, koregavo jūsų planus?

– Ne, į tai nereaguojame, svarbiausia, kad abiem komandoms būtų vienodos sąlygos pasiruošti. Aš manau, ir „Žalgiriui“ tai yra svarbu, nes žaisdami Eurolygoje, kauniečiai ne visada turi vienodas sąlygas LKL rungtynėms.

Mums tai gal nėra labai paranku, nes žinome, kokia būna „Žalgirio“ fizinė forma, emocinis nusiteikimas po sudėtingų Eurolygos mūšių. Šiuo metu „Žalgiris“ turėjo nedidelę pertraukėlę nuo Eurolygos. Su dviguba energija žaidė prieš „Neptūną“, bus nelengva ir penktadienį.

– Į Kauną vykstate para prieš mačą.

– Visada taip darome, prieš taurės rungtynes taip pat anksčiau atvykdavome. Jei būtų mano valia, aš į visas LKL rungtynes keliaučiau para prieš mačą. Bet ne paskutinėje vietoje – finansai, be to, atstumai nėra tokie dideli.

Ir šįkart Į Kauną keliaujame iš vakaro, visada taip darome prieš akistatas su „Žalgiriu“, kaip ir prieš Europos taurės rungtynes.

– Ar tai kova dėl LKL rikiuotės 1-os vietos LKL?

– Na, dar liko daug rungtynių, visko gali dar nutikti. Nežinia, ko tikėtis iš mūsų ekipos, kartais galime puikiai sužaisti, kartais stringame, galime įveikti lyderius, bet galime pralaimėti autsaideriams.

Norime kovoti, gerai pasiruošti, stabilizuoti savo žaidimą atkrintamosioms. Jei laimėsime, bus labai gerai, jei pralaimėsime, analizuosime priežastis. Liko dar daug rungtynių. Mes negalvojame, kad jei įveiksime, užimsime pirmą vietą. Ruošiamės dar vienai kovai su „Žalgiriu“.

– Paskutinėse dvejose Eurolygos rungtynėse puikiai sužaidė Beno Udrihas, kaip vertinate jo indėlį komandos žaidimui?

– Minėjau, kad kiekvienas „Žalgirio“ žaidėjas mums yra pavojingas ir svarbus. Beno dabar yra labai geros sportinės formos.

Aišku, ir jis pavojingas. Tai didesnis „Žalgirio“ stratego pasirinkimas atsarginių gretose, esant reikalui, Šarūnas turi galimybę plačiau manipuliuoti žaidėjais. Tai nepalengvina mūsų užduočių.

– „Žalgiris“ jau pratęsė sutartį su Brandonu Daviesu, ar „Lietuvos rytas“ jau galvoja apie kitą sezoną, gal ketina pratęsti sutartis su esamais žaidėjais?

– Tai klausimas ne man, o klubo vadovybei. Tiems reikalams turime atsakingą klubo darbuotoją Liną Kleizą. Tariamės kartu, bet tai ne mano darbai, mano užduotis – paruošti ekipą rungtynėms.

– Akistatos su „Žalgiriu“ neišsiskiria rezultatyvumu ir jūsų komandai pavyksta sustabdyti kauniečių puolimą. „Žalgiris“ per tris mačus su sostinės komanda vidutiniškai nepelnydavo net 70 taškų.

– Taip, tokiose rungtynėse abi komandos jaučia didesnę atsakomybę. Tai nėra laisvo pobūdžio mačas. Ši akistata kausto kai kurių žaidėjų judesius, turi įtakos taiklumui.

Matėme, koks „Žalgiris“ buvo rezultatyvus su „Neptūnu“, stengsimės jį sustabdyti.

Galiu pasidžiaugti gerėjančia mūsų gynyba. Paskutiniuose keliuose mačuose leisdavome varžoma pelnyti apie 70 taškų. Tikiuosi, ir rytoj pavyks susikauti ir apsiginti taip, kaip mes norime.

– Jūsų nuomone, kokie „Žalgirio“ šansai patekti į Eurolygos finalo ketvertą?

– Manau, dideli. Nenoriu burti iš tirščių, bet „Olympiakos“ – geriausia atkrintamųjų varžovė, kuri tik galėjo „Žalgiriui“ pakliūti.

„Žalgiris“ dabar yra puikios formos, tad Kauno komanda turi visus šansus.

***

Mačo penktadienį Kaune pradžia – 18:50 val.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškai):

1.ŽALGIRIS26426
2.LIETUVOS RYTAS25525
3.NEPTŪNAS22822
4.LIETKABELIS191119
5.ŠIAULIAI121812
6.PIENO ŽVAIGŽDĖS121812
7.JUVENTUS111911
8.DZŪKIJA9219
9.NEVĖŽIS8218
10.VYTAUTAS5245

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (38)