„Džiaugiamės, kad (...) Lietuvoje atsiranda naujas sportui skirtas kanalas, kur sporto aistruoliai galės žiūrėti tiek pamėgtas, tiek mažiau populiarių sporto turnyrų transliacijas", – naujo kanalo atsiradimu pranešime spaudai džiaugėsi TV3 generalinė direktorė Laura Blaževičiūtė.

„Viasat“ sporto turinio vadovas Baltijos šalims Karolis Dapkevičius DELFI patvirtino, kad sutartys transliuoti „Viasat Sport Baltic" kanalą yra sudarytos tik su „Init“ kabelinių tinklų grupei priklausančiais 8-iais operatoriais: „Vinita“ (Vilnius), „Init“ (Kaunas), „Elekta“ ir „Levitel“ (Panevėžys), „Telektronika“ (Lentvaris ir Trakai), Pagirių, Druskininkų ir Visagino KTV.

DELFI susisiekus su kai kuriais kitais didžiaisiais kabelinių TV operatoriais paaiškėjo, kad su „Viasat“ dar derasi „Rygveda“ (Vilnius), „C-gates“ (Vilnius), „Balticum TV“ (Klaipėda), AKT (Alytus), tačiau krepšinio jau tikrai nematys „Splius“ (Šiauliai), „Vigintos“ (Vilnius) ir TEO (GALA) klientai.

„Sausio mėnesį toms kabelinėms TV, kurios buvo įsigijusios mūsų „Viasat Sport 2“ ir „Viasat Sport 3“ kanalus, dar leisime transliuoti „Viasat Sport Baltic" bandomąjį laikotarpį, jei jos pačios nenutars jo atsisakyti. Priversti transliuoti „Žalgirio“ rungtynių mes negalime, bet siūlome ir rekomenduojame kabelinėms TV tai daryti. Derybas su kitomis KTV tikimės baigti iki sausio 7 d.“, – kalbėjo K. Dapkevičius.

Kabelinės TV už „Viasat Sport Baltic“ kanalo transliavimą turi susimokėti.

Pasak „Viasat“ atstovų Lietuvoje, Eurolygos turnyras yra labiausiai vertinamos krepšinio varžybos Europoje, todėl natūralu, kad transliacijos teisės yra vienos brangiausių, o kaštai prilygsta visam vienos lietuviškos laidos sezonui.

„Sportas dėl savo brangumo visame pasaulyje yra keliamas į mokamą televiziją. Šiuo metu toks pats virsmas vyksta ir Lietuvoje. Per „Viasat Sport Baltic“ planuojama parodyti po kelias Eurolygos rungtynes per savaitę, todėl sporto aistruoliai jų pamatys dar daugiau nei iki šiol", - aiškino K. Dapkevičius.

„Viasat“ Lietuvos padalinio darbuotojų duomenimis, „Žalgirio“ – „Nancy“ rungtynes per „Viasat Baltic Sport“ kanalą matyti bent teorines galimybes turi 120 tūkst. namų ūkių (1 namų ūkyje Lietuvoje yra vidutiniškai 2,8 žmogaus), o „Viasat“ klientų trijose Baltijos šalyse skaičius siekia 200 tūkst. žmonių (trečdalis jų – Lietuvoje).

„Žalgirio“ klubo direktorius Paulius Motiejūnas DELFI paklaustas, kaip vertina tokį kauniečių ilgamečių partnerių „Viasat“ ir TV3 žingsnį šiais sunkiais laikais, tik giliai atsiduso.

„Mes tokį sprendimą perkelti transliacijas vertiname neutraliai. Mes šiuo klausimu negalime reikšti savo nuomonės. Ką mes čia galime komentuoti? Džiaugiamės tik tuo, kad „Žalgirio“ rungtynes iš viso kas nors transliuoja ir rodo. Mūsų pozicija nesikeičia – norime, kad „Žalgirį“ matytų kuo daugiau žiūrovų. Sąlygos pasikeitė, bet yra, kaip yra. Nenorime vadovautis tik emocijomis.“

„Viasat“ priklauso tarptautinei transliuotojų grupei „Modern Times Group“ (MTG). Šiuo metu žiūrovams siūlomas 5 sporto kanalų paketas: „Viasat Sport“, „Viasat Sport 2“, „Viasat Sport 3“, „Viasat Xtra“ ir „Viasat Sport Baltic“.

MTG koncerno apyvarta 2006 metais siekė 10,136 milijardo Švedijos kronų (3,15 mlrd. Lt), o 2007-aisiais – 11,6 milijardo (3,61 mlrd. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją