„Žalgiris“ Eurolygoje suklupo trečią kartą paeiliui. Tokia nemaloni serija kartojasi jau antrą kartą šiame sezone, o praėjusiame, kai Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai Eurolygoje nužygiavo iki finalinio ketverto, toks atvejis apskritai nepasitaikė.

Varžovų gretose blykstelėjęs puolėjas Adrienas Moermannas pakartojo savo rezultatyvumo Eurolygoje rekordą pelnydamas 23 taškus, o jo pasirodymą tarsi iš šalies stebėję ir į gynybą niekaip nesuskubdavę žalgiriečiai varžovus į priekį paleido dar antrajame rungtynių kėlinyje, po pertraukos iniciatyvos susigrąžinti taip ir nesugebėję.

Žiauriai smagu, kad žiūrovai palaiko, renkasi, išperka bilietus. Mes juos girdime, juos jaučiame. Reikia atsiprašyti jų ir pažadėti, kad daugiau tai nepasikartos.
Artūras Milaknis

Pagal absoliučiai visus statistinius komponentus varžovams nusileidę „Žalgirio“ krepšininkai pasibaigus mačui rūbinėje bandė atsiprašyti savo gerbėjų, kurie, net pralaimint triuškinama persvara, ketvirto kėlinio pabaigoje saviškius arenoje palaikė atsistoję.

„Nelabai yra ką ir sakyti, taip namie negalima žaisti. Varžovai viską darė geriau, buvo ir greitesni, ir stipresni. Kai taip pralaimi, tai šiek tiek gėda. Reikia kuo greičiau užmiršti visa tai. „Žalgiris“ nėra toks, koks buvo šiandien, turime tai kuo greičiau pamiršti ir eiti toliau“, – kalbėjo Marius Grigonis, su 9 taškais buvęs rezultatyviausiu žalgiriečių žaidėju.

Paklaustas, ar įtakos tokiam prastam komandos pasirodymui turėjo nuovargis po sekmadienio LKL susitikimo su Klaipėdos „Neptūnu“, kai prireikė net dviejų pratęsimų, „Žalgirio“ gynėjas purtė galvą.

„Tai būtų tik dar vienas pasiteisinimas. Galima teisintis, bet niekam nerūpi. Pasižiūri į lentelę ir viskas matosi. Pavargę, traumuoti, teisintis būtų juokinga ir niekam tai nerūpi“, – tvirtino M. Grigonis.

Atsiprašyti „Žalgirio“ gerbėjų panoro ir Artūras Milaknis, rungtynėse su „Anadolu Efes“ per 20 minučių pelnęs tik 2 taškus ir visus tris kartus iš toli šovęs pro šalį.

„Žiauriai smagu, kad žiūrovai palaiko, renkasi, išperka bilietus. Mes juos girdime, juos jaučiame. Reikia atsiprašyti jų ir pažadėti, kad daugiau tai nepasikartos“, – tvirtino žalgirietis.

Anot jo, komanda dar tikrai gali rasti rezervų, o kad tai nutiktų, „Žalgiriui“ reikia sužaisti bent vienas sėkmingas rungtynes, kuriose ekipa ir vėl patikėtų savomis jėgomis.

„Privalome rasti rezervų, kiekvienas privalo rastų tų rezervų ir kažkaip susiimti. Mums reikia įkvėpti to gaivaus oro, pagauti tą žaidimo ritmą. Manau, kad kai visi sugrįš po traumų, mes dar pagausime tą bangą ir viskas vėl bus gerai“, – vylėsi „Žalgirio“ snaiperis.

Tiesa, artimiausiu metu pagauti „tą bangą“ žalgiriečiams bus labai sudėtinga. Jau ketvirtadienį Š. Jasikevičiaus auklėtinių laukia dar vienas mačas su Turkijos komanda – dabartine Eurolygos turnyro lentelės lydere Stambulo „Fenerbahče“.

Mačas vyks Turkijoje, į kurią „Fenerbahče“ kolektyvas sugrįš kupinas pykčio ir patyręs du pralaimėjimus paeiliui. Jei sekmadienį turkų čempionate Željko Obradovičiaus auklėtiniai nusileido Bandirmos „Banvit“, antradienio vakarą Eurolygoje po pratęsimo jie pralaimėjo Maskvos srities „Chimki“ – 78:84. Eurolygoje „Fenerbahče“ suklupo po 12 laimėtų susitikimų paeiliui.

Visgi, anot Edgaro Ulanovo, į varžovų situaciją jie tikrai nesižvalgo.

„Mums neįdomu, ar jie laimėjo, ar ne. Žiūrėsime į savo klaidas – žinome, kad jie yra lyderiai, ir norint nugalėti reikės žaisti daugiau nei gerai. Ar tai įmanoma? Kodėl gi ne? Visada įmanoma“, – pažymėjo E. Ulanovas.

Galima prisiminti, kad pirmojo rato rungtynėse Lietuvoje žalgiriečiai „Fenerbahče“ ekipai pralaimėjo 75:82. Tuo metu „Anadolu Efes“ komanda, kuriai „Žalgiris“ šį kartą pralaimėjo beviltiškai, pirmajame rate išvykoje buvo įveikta 93:79.

Primename, kad „Žalgiris“ šį kartą vertėsi be traumuotų Leo Westermanno ir Antano Kavaliausko. Komandai dar nepadėjo naujokas Deonas Thompsonas, kurio debiuto tikimasi ketvirtadienio Eurolygos rungtynėse Stambule.

Eurolygos turnyro lentelė po antradienio rungtynių:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)