„Zenit“ šį sezoną Eurolygoje laimėjo visas 4 rungtynes svečiuose ir mes norime tą jų pergalių seriją nutraukti bei nugalėti Kaune“, – dvikovos išvakarėse sakė Lietuvos čempionų strategas Martinas Schilleris. Varžovams jis nenorėtų leisti nušauti dviejų zuikių vienos išvykos metu – pirmadienį Rusijos komanda jau pasiekė pergalę atidėtose rungtynėse Vitorijoje, įveikdama vietos „Baskonia“ krepšininkus.

„Sankt Peterburgo komanda labai gera ir pirmiausiai pasižymi puikia gynyba. Puolime vadovauja „du prieš du“ derinį ištobulinęs Kevinas Pangosas, geri metikai laukia iš kraštų. Iš esmės puolime tai visavertė komanda ir, be abejo, stabdyti juos reikės. Ta bus problema, kurią turėsime išspręsti. Kaip tai padarysime, negaliu išduoti“, – trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje Kaune kalbėjo M. Schilleris.

„Žalgirio“ strategas pabrėžė, kad praėjusi savaitė buvo itin įtempta – 4 rungtynės, tačiau laiko pasiruošti dvikovai su „Zenit“ užteko, tam žalgiriečiai skyrė dvi paskutines dienas.

Kaip rodo paskutinės „Žalgirio“ rungtynės, dažniausiai Lietuvos čempionams iki pergalės Eurolygoje pritrūksta nedaug, tačiau pritrūksta. Anot austro, čia reikėtų daugiau žaidėjų pastabumo.

„Dažniausiai turime problemų pirmoje rungtynių dalyje, o paskui dedame daug pastangų, kad pasivytume varžovus. Reikia suprasti, kada viskas pradeda slysti iš rankų ir tuo iš karto pasirūpinti. Nesinori laukti, kol varžovų spurtas bus 14:0 ir atsidurti visiškoje duobėje. Svarbu laiku tą spurtą sustabdyti, o tam reikia suprasti ir stebėti rungtynių ritmą. To ir reikalaujame iš žaidėjų“, – kalbėjo jis.

M. Schilleris apie savo būsimą oponentą – „Zenit“ trenerį Xavi Pascualį kalbėjo kaip apie labai gerą gynybos specialistą: „Jis labai gerai organizuoja gynybą, o puolime išsirenka, kas turėtų imtis iniciatyvos. Nereikėtų nuvertinti ir galvoti, kad viskas vyksta pagal tą pačią schemą. Nė vienos rungtynės nėra tokios pačios, kiekvieną kartą kažkas vis kitaip“.

Pabaigoje „Žalgirio“ strategas pasidžiaugė, kad po 10 rungtynių jo vadovaujama komanda turi gerą balansą – 5 pergalės ir 5 pralaimėjimai.

„Kažkas man jau sakė, kad tai geriausias „Žalgirio“ startas Eurolygoje po daug metų. Tai geras ir pozityvus dalykas. O kalbant apie iššūkius, tai darbas aukščiausiame lygyje, kur yra aukščiausia krepšinio kokybė. Man tai labai patinka“.

Paėjusią dvigubą Eurolygos savaitę „Žalgiris“ namie 78:87 nusileido Maskvos CSKA ir 92:98 išvykoje turėjo pripažinti Milano „Armani“ ekipos pranašumą. Galimybę išplėšti pergales abejose rungtynėse turėję M. Schillerio auklėtiniai turnyro lentelėje smuktelėjo į 9-ąją vietą.

Tuo metu „Zenit“ praėjusią savaitę po atkaklios kovos 83:88 nusileido Rimo Kurtinaičio treniruojamai Maskvos srities „Chimki“ ekipai, 73:66 nugalėjo Berlyno ALBA, o pirmadienį Vitorijoje žaidė jau minėtas atidėtas rungtynes su „Baskonia“, kurias laimėjo 77:70.

Vis labiau Sankt Peterburgo komandoje įsižaidžia Artūras Gudaitis. Po traumos vis daugiau pasitikėjimo savimi įgaunantis Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas per rungtynes vidutiniškai pelno 10,2 taško, atkovoja 4,5 kamuolio ir renka 12,8 naudingumo balo.

„Žalgirio“ ir „Zenit“ rungtynės vyks ketvirtadienį 20 val.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)