Praėjusią savaitę Stambule abi komandos pasidalijo po pergalę. Pirmose rungtynėse „Fenerbahče“ sutriuškino „Žalgirį“ 76:43, antrose pergalę jau šventė ir serijos iki trijų pergalių rezultatą išlygino kauniečiai – 82:80.

Reguliarujį sezoną laimėjusiai Stambulo ekipai tai apskritai buvo pirmasis pralaimėjimas namuose – akivaizdu, kad tokios įvykių eigos patys „Fenerbahče“ krepšininkai visiškai nesitikėjo, nors treneris Željko Obradovičius juos ir buvo perspėjęs dėl „Žalgirio“ reakcijos.

Tai akivaizdžiai galima suprasti iš serbo Nikolos Kaliničiaus pasisakymo Turkijos žiniasklaidai – puolėjas pripažino, kad toks „Žalgirio“ žaidimas antrose rungtynėse jam buvo netikėtumas ir užkaitino vidines emocijas prieš trečiąjį tarpusavio mačą Lietuvoje.

„Antros rungtynės tikrai nebuvo tokios, kokias planavome. Gerai žaidėme visą sezoną, nė karto nepralaimėjome savo namuose. Tai buvo nelaukta, netikėta, bet... taip buvo. „Žalgiris“ išėjo susikoncentravęs, kovingas, motyvuotas, atliko planuotą darbą, o mes nesureagavome taip, kaip turėjome sureaguoti.

Būna vakarų, kai tau tiesiog nesiseka, tokia yra viso krepšinio verslo specifika. Nepaisant to, mes vis tiek esame ta pati komanda, laimėjusi 25 rungtynes reguliariajame sezone, ir po vieno kluptelėjimo savęs mes tikrai nesunaikinome“, – dėstė N. Kaliničius.



Pats N. Kaliničius pirmose laimėtose rungtynėse buvo rezultatyviausias su 16 taškų, tačiau antrose per 28 min., surinko vos 4 taškus ir nepataikė nė vieno metimo „iš žaidimo“.

Dėl tokio pasirodymo krepšininkas plakė save ir tikino, kad yra tik dar labiau motyvuotas reabilituotis ir parodyti savo tikruosius sugebėjimus.

„Jaučiausi labai blogai, žaidžiau tragiškai. Bet manau, kad pamoką mes išmokome ir Kaune pratęsime savo kelionę. Per šias kelias dienas mes pamatysime, kokia esame komanda – ar esame laimėtojai, ar esame „lūzeriai“.

Atsakymas vienas – arba laimime, arba važiuojame namo. Man tai yra didžiulis iššūkis, esu labai motyvuotas, apie laukiančius susitikimus šnekamės 24 valandas per parą“, – tikino 27-erių metų 203 cm ūgio žaidėjas.

„Mes peržiūrėjome abejas rungtynes ir žinome, kur padarėme klaidas, ko tikėtis“, – pridūrė jis.

Panašiai kalbėjo ir kitas „Fenerbahče“ puolėjas – italas Luigi Datome, pažymėjęs, kad Turkijos čempionai jau padarė išvadas po nesėkmingų ketvirtadienio rungtynių.

„Čia yra atkrintamosios varžybose. Ir faktas, kad kiekvienos rungtynės yra sunkios – tai jau spėjome pamatyti praėjusią savaitę. Jau išanalizavome klaidas, dirbome sunkiai, kad taptume geresni, – tvirtino krepšininkas. – Mūsų energijos lygis turi būti toks aukštas, koks buvo pirmose rungtynėse. Nepaisant triukšmo ir varžovų namų aikštės pranašumo, mes turime demonstruoti savo krepšinį ir išlikti solidūs visas 40 rungtynių minučių.“

Rungtynės „Žalgirio“ arenoje prasidės 20 val., jų pertraukos metu arenoje bus pagerbti 1999-ųjų „Žalgirio“ komandos, laimėjusios Eurolygą, žaidėjai ir treneriai.

Mačui teisėjaus ukrainietis Borisas Ryžikas, kroatas Sretenas Radovičius ir prancūzas Mehdi Difallahas.

Ką apie laukiantį mačą kalbėjo Željko Obradovičius ir Šarūnas Jasikevičius, galite pasiskaityti ir pamatyti čia ir čia.


Ketvirtosios serijos rungtynės vyks balandžio 25 dieną Kaune. Jei prireiks penktojo mačo, jis balandžio 30-ąją bus žaidžiamas Stambule.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (86)