Per pirmąją susitikimo pusę 9 tritaškius iš 14 pataikęs bei 45:37 pirmavęs „Žalgiris“ po pertraukos iš toli prametė 10 kartų paeiliui, o antroje mačo pusėje 11 tritaškių įsūdę svečiai iš Valensijos veržėsi į priekį ir atgal nesižvalgė.

Pro šalį svaidęs Kauno klubas trečiąjį kėlinį pralaimėjo 12:30, ir nors ketvirtajame kėlinyje pavyko įmesti 25 taškus, skylės gynyboje mažinti atsilikimo neleido. Būtent skaudulius gynyboje A. Milaknis įvardino kaip vieną pagrindinių nesėkmės priežasčių.

„Šiandien gynyba absoliučiai neveikė, visiškai nevykdėme savo plano. Galbūt neveikė ne pati sistema, bet tiesiog kiekvienas asmeniškai neatidavėme tiek, kiek turėjome atiduoti asmeninei gynybai“, – sakė snaiperis, pridūręs, jog buvo pralaimėta pajėgiai komandai.

„Patapome labai orientuoti į puolimą. Įsimylėjome puolimą ir pamiršome gynybą. Galvojome, kad primesime daugiau, bet taip Eurolygoje nebus, nes varžovai daro analizę. Neprilygome varžovams kontaktu ir laiku nepadarėme pražangų“, – pridūrė A. Milaknis.

Per 20 minučių 8 taškus (1/1 dvit., 2/6 trit.) pelnęs ir 3 rezultatyvius perdavimus atlikęs atletas pripažino, kad žalgiriečių tolimi metimai po pertraukos buvo skuboti, tačiau teigė, kad turint gerą progą atakuoti, mesti į krepšį reikia.

„Nemanau, kad atsirado kažkokia dvejonė. Aišku, rezultatas persisvėrė į kitą pusę, bet visi metame, ypač tuomet, kai yra geras metimas. Pora metimų trečiajame kėlinyje buvo skuboti, bet visumoje – reikia mesti. Kai pradžioje pateikėme, taip antroje pusėje nepataikėme.

Gera pamoka, kad puolimu kalnų nenuversi. Nesame išskirtinai puolime stipri komanda, kuri su individualiai stipriais žaidėjais galėtų vien puolimu nušluoti Eurolygą. Taip nebus, reikia grįžti prie gynybos, nes būtent gynyba ir laimi rungtynes“, – kalbėjo A. Milaknis.

Kitas rungtynes Eurolygoje kauniečiai žais spalio 29-ąją, kai išvykoje susitiks su Vilerbano ASVEL.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)