„Bayern“ skelbė, jog į 6,7 tūkst. žiūrovų talpinančią „Audi Dome“ areną turėtų sugužėti pusė tūkstančio „Žalgirio“ gerbėjų, bet tai veikiausiai – ne riba.

Tiek Vokietijos, tiek kitose šalyse gyvenančius lietuvius kaip magnetas sutraukė Kazio Maksvyčio auklėtinių šansas trečią kartą dabartinio formato Eurolygoje (nuo 2017 metų) iškopti į stipriausių aštuonetą.

2018 ir 2019 metais tai dukart paeiliui padarė Šarūno Jasikevičiaus treniruojama ekipa.

Praėjusiame sezone žalgiriečiai buvo paskutiniai, tad tokio žaibiško jų prisikėlimo nelaukė turbūt niekas.

Simboliška, kad sapną paversti realybe kauniečiai gali būtent Miunchene, kur 1999 metais vienintelį kartą laimėjo Eurolygos trofėjų.

Penktadienį laimėjęs „Žalgiris“ (18/15) finišuotų septintas arba aštuntas, bet nesėkmės atveju kristų į devintą vietą ir liktų pirmas už ketvirtfinalių brūkšnio.

Vokietijos vicečempionai (11/22) turnyro lentelėje nebegali pakilti aukščiau dabar užimamos 15-os vietos. Pralaimėjus paskutines rungtynes juos aplenktų arba principinis varžovas vietiniame fronte Berlyno ALBA (11/23), arba Atėnų „Panathinaikos“ (11/22).

Iki šiol komandos tarpusavyje varžėsi 10 kartų, žalgiriečiams pavyko laimėti 4 mačus, įskaitant pirmojo šio reguliaraus sezono rato akistatą Kaune.

Rungtynės Miunchene prasidės 21.30 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją