„Einame žaisti dėl jūsų. Mes priklausomi nuo tokių žmonių kaip jūs. Esame iš tiesų be galo laimingi, kad turime tokių lojalių sirgalių ir rėmėjų. Tokių, kurie serga ne tik dėl pačios pergalės, bet ir dėl miesto, dėl savo mylimų žaidėjų, dėl klubo istorijos, dėl kitų sirgalių ar dar dėl kažko, kas yra giliau, svarbiau, reikšmingiau nei vien tik taškų santykis“, – sakė „Žalgirio“ treneris G. Krapikas.

„Noriu padėkoti, kad šį nelengvą sezoną esate kartu su mumis ir palaikote per visas varžybas, o mes savo ruožtu stengsimės, kad sezono pabaiga būtų sėkminga“, – į sirgalius kreipėsi „Žalgirio“ kapitonas P. Jankūnas.

Renginyje susirinko apie 70 „Žalgirio“ gerbėjų, kurie išskirtinę progą susitikti su krepšininkais gavo, atidavę balsą už savo favoritus „Geriausio žalgiriečio“ rinkimuose socialiniame tinkle „Facebook“.

Apdovanojimus organizavo ir nugalėtojus apdovanojo ilgametis „Žalgirio“ rėmėjas „Kalnapilis“. Paskaičiuota, kad per septynerius bendrovės ir „Žalgirio“ partnerystės metus komanda sužaidė 194 Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir 74 Baltijos krepšinio lygos (BBL) rungtynes, 12 LKF taurės mačų ir 126 Eurolygos rungtynes. Minėtu laikotarpiu LKL čempionais „Žalgiris“ tapo 4 kartus, LKF taurės laimėtojais – 3 kartus, 4 kartus – BBL čempionais, kartą – Lietuvos Supertaurės laimėtojais.

Šmaikščiuose apdovanojimuose „Metų procentu“ išrinktas vidurio puolėjo Roberto Javtoko pasirodymas, kuris pataikė beveik 80 proc. visų savo šį sezoną mestų baudos metimų. Su juo rungėsi ir 100 proc. baudos metimų pataikęs Šarūnas Jasikevičius bei 100 proc. komandos šokoladinių sūrelių suvalgęs Vytenis Lipkevičius. „Metų jaunuoliu“ tapo Tomas Dimša, kurį, kaip buvo pristatyta, „treneris pastatė į kampą ir iš ten T. Dimša varžovus baudžia skaudžiais tritaškiais“. Į metų jaunuolio titulą pretendavo ir Vytenis Čižauskas bei latvis Kasparas Vecvagaras.

Nominacijoje „Metų žemės traukos nepaisymas“ kovėsi T. Dimša, Martynas Pocius ir Justinas Dentmonas. LKL „Žvaigždžių dienoje“ pademonstruoti J. Dentmono dėjimai į krepšį nugalėjo kitus komandos „skraiduolius“. „Metų paslaptinguoju“ išrinktas Š. Jasikevičius, nes niekam dar nėra atskleidęs savo jaunystės eliksyro recepto. R. Javtoko paslaptis, kiek laiko jis praleidžia treniruoklių salėje, ir K. Vecvagaro kalbų mokėjimo paslaptis fanams pasirodė mažiau intriguojančios. Paaiškėjo, kad pastarajam treneris kartais net nežino, kokia kalba geriausia duoti nurodymus, mat jis laisvai kalba net keliomis kalbomis.

Šmaikšti nominacija „Metų „Puft – ir tu jau...“ buvo tarsi iš anksto pritaikyta Kšyštofui Lavrinovičiui – nenuostabu, kad už išvykimą žaisti į Valensiją („Puft – ir tu jau Valensijoje“) jis ir buvo išrinktas nugalėtoju.

„Metų draugyste“ pripažinta draugystė tarp J. Dentmono ir buvusio „Žalgirio“ trenerio Sauliaus Štombergo. Pauliaus Jankūno ir Tado Klimavičiaus tandemas, kaip ir Martyno Pociaus bei Vytenio Lipkevičiaus, turėjo pripažinti, kad šioje nominacijoje tiesiogine reikšme laimėjo draugystė.

Renginys ilgai neužsitęsė – žaidėjai skubėjo ruoštis atsakomoms ketvirtfinalio rungtynėms.