„Malonu, kad šiandien laimėjome. Matote, kokia yra situacija: dauguma žaidėjų tokioje atmosferoje ir tokiame lygyje žaidė pirmą kartą. Svarbiausia buvo laimėti. Šitame lygyje reikia pirmiausia sužaisti, kad suprastum kiekvienos detalės vertę.

Kaip galima laimėti rungtynes Eurolygoje, padarant 21 klaidą? Nesuprantu, bet išlošėme, o tai yra svarbiausia. Dabar einame toliau dirbti“, – kalbėjo strategas.


Š. Jasikevičius įvardino pagrindinę priežastį, dėl kurios kol kas stringa komandos naujokai. Anot specialisto, dauguma jų nepamiršta užduočių, kurias jiems tekdavo vykdyti savo ankstesnėse ekipose.

„Dauguma žaidėjų dar turi galvoje kažkokius įgūdžius iš senų komandų. Jei jie nepersilauš, turėsime labai daug problemų. Šitame lygyje reikia žaisti vyriškai, kreipti dėmesį į kiekvieną detalę.

Žaidėjai turi idėjas iš senų komandų, nauji žaidėjai nori pasirodyti. Bandome jiems dėti į galvą, kad per vienas rungtynes nepasirodysi. Vieni apie kitus spręsime gegužę ar birželį. Pirmose rungtynėse turi atsiduoti ir žiūrėti, kaip gali padėti komandai, bet suprantu, kad yra normalus instinktas norėti pasirodyti kuo geriau“, – sakė Š. Jasikevičius.

Treneris gyrė P. Valinską už kovingumą, o K. Pangosą – už lyderio savybes. Tuo metu strigusiems naujokams Vasilije Micičiui ir Axeliui Toupane‘ui, anot Š. Jasikevičiaus, reikia laiko.

„Vyrai labai kovojo, matėme juos daug kartų ant grindų. Visgi kovos šiame lygyje neužteks. Kova ir atsidavimas šiame lygyje yra vos ne minimumas. Reikia dirbti su galva, reikia viską paruošti.

Paulius sužaidė labai gerai. Negali iš jaunų daugiau nieko prašyti, tik kovos. Ne jie juk turi komandą tempti. Paulius kiekvieną dieną kimba, dirba. Mes tik to reikalaujame. Niekas nereikalauja iš jo įmesti 10 taškų.

Kevinas žino, kur eiti su kamuoliu. Liepiau jam jokiu būdu neišsibauduoti ketvirtajame kėlinyje, nes tuomet būtume likę be vieno žmogaus, kuris šiuo metu yra pasiruošęs vesti komandą į priekį.

Vasilije rungtynėse su Vilniaus „Lietuvos rytu“ davė labai daug, žaidė vos galėdamas paeiti. Bet jis vis dar žaidžia iki galo nesuprasdamas, kur galima varžovų komandą atakuoti. Visiems naujiems žaidėjams reikia laiko. Jie atėjo iš žemesnio lygio, su visa pagarba Europos taurei ir FIBA Čempionų lygai.

Axeliui trūksta įėjimo į situaciją, supratimo, kas čia vyksta. Jam sunku persilaužti, nes trenerio planas turi daug detalių. Vieni įeina greičiau, kiti lėčiau. Reikia suprasti, kad labiau pasitikiu tais, su kuriais jau esu praėjęs šitas situacijas, o ne naujokais. Jie turi išsikovoti pasitikėjimą“, – dėstė strategas.

Š. Jaskevičius teigė, kad daug problemų „Žalgiriui“ pridarė nelogiškos pražangos.

„Vėl sugrįšime prie tų pačių kalbų, kratymų per treniruotes, kada galima bauduoti ir kur. Iš 76 praleistų taškų apie 20 yra mūsų kaltė, šie taškai labai lengvai gali būti nuimami“, – tikino specialistas.

Treneris šiame mače leido Eurolygos turnyre debiutuoti jauniesiems Gyčiui Masiuliui ir Martynui Arlauskui, o pastarajam septyniolikmečiui Š. Jasikevičius palinkėjo gero pirmadienio mokykloje: „M. Arlauskas dabar aukšta galva galės eiti į mokyklą“.

Tuo metu Belgrado ekipos vyriausiasis treneris Dušanas Alimpijevičius pasidžiaugė savo auklėtinių kovingumu ir pabrėžė, kad penkiems iš jų tai buvo Eurolygos debiutas.

„Buvome drąsūs, bet to tokioje atmosferoje žaidžiant prieš tokią komandą nepakako. Pralaimėjimą lėmė smulkios detalės. Didžiuojuosi savo auklėtiniais, nes turėjome šansą išplėšti pergalę. Toks jau yra tas krepšinis, kartais laimi, o kartais pralaimi“, – sakė D. Alimpijevičius.

Kitas rungtynes Eurolygoje žalgiriečiai žais po savaitės – spalio 20 dieną jie išvykoje surems ginklus su Maskvos srities „Chimki“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)