Bene labiausiai šia prasme intriguojantis žaidėjas yra Nigelas Hayesas. Praeitame sezone Stambulo „Galatasaray“ rungtyniavęs amerikietis visus žavėjo noru išmokti vietinę kalbą. Panašu, kad tą patį N. Hayesas pasiryžęs padaryti ir Lietuvoje.

Žaidėjas teigia, kad Lietuvoje ne visi kalba angliškai, tai viena iš priežasčių, dėl ko amerikietis nori išmokti lietuviškai. Krepšininkas jau pradėjo mokytis lietuvių kalbos ir interviu su žurnalistais metu vardino išmoktus žodžius.

„Moku pasakyti „Labas rytas“, „Labas vakaras“, „Laba diena“, „Ačiū“ „Labai gerai“ – ši frazė skamba gerai. Nuolat sau tai sakau savo namuose. „Nieko tokio“ – tai skamba keistai. Grįžkite po mėnesio, pakalbėsime daugiau“, – žadėjo N. Hayesas.

Paklaustas, koks pokalbis jo laukė susitikus su strategu akis į akį, trečioje ir ketvirtoje pozicijose žaisti galintis puolėjas vėl rimtu veidu atsakė, kad dar su treneriu nesusipažino.

„Ką tokį? Trenerį? Jo pavardė labai sunki, aš dar jo nesutikau. Gal mes pasisveikinome. Kol jis manęs neaprėks, nemanau, kad žinosiu, kas jis toks. Gal jau po šiandienos treniruotės galėsiu pasakyti, kad jį pažįstu. Galėsiu jums vėliau papasakoti.

Visi treneriai šaukia. Turėjau koledže rėkiantį trenerį, manau susitvarkiau su tuo. Priimu kritiką ir noriu mokytis. Jei treneris šaukia, toks jo būdas treniruoti. Man tai tinka, nemanau, kad to bus per daug“, – kalbėjo N. Hayesas.

Kitas amerikietis, praeitame sezone Pirėjo „Olympiakos“ komandoje rungtyniavęs Zachas LeDay pasidžiaugė, kad jį šį sezoną treniruos būtent Š. Jasikevičius. Tiesa, komanda taktinių krepšinio treniruočių kol kas neturėjo.

„Treneris labai rimtas, tai man labai tinka, noriu rimtai žiūrėti į savo darbą. Turime tobulėti kiekvieną dieną ir geriau vienas kitas suprasti.

Mano vaidmuo priklausys nuo to, ko iš manęs bus reikalaujama. Padarysiu viską, kad padėčiau komandai laimėti. Noriu laimėti kuo daugiau mačų, noriu būti pasiruošęs tam tiek fiziškai, tiek psichologiškai“ , – pirmoje atvirtoje treniruotėje kalbėjo Z. LeDay.

Š. Jasikevičius šį žaidėją mato rungtyniaujantį dvejose – sunkiojo puolėjo ir centro – pozicijose. Pats žaidėjas Kaune apsiprato puikiai ir laukia kovų krepšinio aikštelėje.

„Šiuo metu labai malonus oras. Mano patinka, kad mieste daug žalumos. Man patinka salė ir bazė, kurioje treniruojamės, žmonės yra malonūs. Viskas šiuo metu yra gerai. Žalgirio“ organizacija labai gera, kiekvienas žino ir dirba savo darbą, visi paslaugūs, mums belieka susilieti į darnų kolektyvą suprasti, ko nori treneriai. Darbas bus kitoks, kai į komandą sugrįš Pasaulio taurėje rungtyniausiantys krepšininkai“, – sakė Z. LeDay.

N. Hayesas sutiko su tautiečiu, kad komandą dar sunku vertinti. Šiuo momentu kartu su atvykusiais legionieriais dirba jaunieji „Žalgirio“ sistemos krepšininkai.

„Komandos dar čia nėra. Matau daug jaunų žaidėjų. Kuomet bus visa komanda, tada galėsiu daugiau apie pakalbėti apie ją.

Mano tikslas šiais metais – gerai praleisti laiką. Tiesa sakant, nenoriu galvoti apie tikslus, nes kartais per daug apie juos galvojant prarandamas tas malonumo jausmas, kurį man suteikia krepšinis. Mano tikslas yra būti laimingam darant tai, ką darau“, – į klausimą apie sezono tikslus atsakė N. Hayesas.

„Žalgiris“ sezoną pradės rugsėjo 22 dieną LKL rungtynėmis su „Šiauliais“, o Eurolygos startas – spalio 4 dieną. Tuomet kauniečiai namie priims Vitorijos „Baskonia“.

Iki tol kauniečiai sužaist trejas draugiškas rungtynes Esijoje su „Kalev“ ir Turkijoje su Stambulo „Anadolu Efes“ ir „Galatasaray“ komandomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)