„Žalgiris“ 14-ajame Eurolygos ture namuose 68:74 (17:26, 26:16, 10:13, 15:19) nusileido turnyro lyderei Stambulo „Anadolu Efes“ ekipai ir lieka su trimis pergalėmis, kurių paskutinė iškovota buvo dar lapkričio 1-ąją.

Nepaisant eiline tapusios nesėkmės, Š. Jasikevičius po mačo rado pozityvių žodžių savo komandos žaidimui, kurį vėl stebėjo sausakimša „Žalgirio“ arena.

„Atmosfera arenoje vėl buvo labai smagi – gal prisidėjo tai, kad kažkiek pataikėme, kad žaidėme gerą krepšinį didžiąją rungtynių dalį.

Deja, detalės mus nužudė, bet tai vis tiek yra kitoks žudymas, nes varžovai – aukščiausio lygio. Su tokia gynėjų liniją jie yra mažai pažeidžiami. Pralaimėjimas yra pralaimėjimas, bet šiandien jis yra kitoks. Man asmeniškai patiko, kaip žaidė komanda. Bet vėliau atsirado detalės, kurios ir nulėmė pralaimėjimą“, – po rungtynių kalbėjo Š. Jasikevičius.

Pirmoje rungtynių pusėje„Žalgiris“ pataikė 6/14 tritaškių (42 proc.) ir po 20 min. pirmavo 43:42, bet po pertraukos toliašaudė artilerija užsikirto ir mačas buvo baigtas su 9/27 taiklių tolimų šūvių (33,3 proc.).

„Esu patenkintas tuo, kaip kovėmės. Gaila, kad antroje pusėje vėl nepataikėme. Kai kurie tritaškiai buvo kritiniai, bet čia jau yra mūsų šių metų dainelė. Aš neturiu jokios lazdelės, niekad jos neturėjau ir negaliu padaryti, kad jie pataikytų.

K.C. Riveras, Nigelas Hayesas – tai yra žmonės, kurie atlieka beprotišką skaičių metimų. Bet neturiu ką pasakyti dėl to, kad jie nepataiko. Šiandien išmetėme 27 tritaškius, iš jų 18 laisvų. Ir toliau turime mesti, jei esame laisvi, nes tie metimai buvo logiški.

Gaila, kad neįkrito, bet logiškumą parodo ir galutinis rungtynių rezultatas. Jeigu būtume metę vien nelogiškus metimus, tokiai komandai būtume pralaimėję 30-40 taškų“, – tęsė Š. Jasikevičius.

„Žalgiriui“ namie pavyko pristabdyti Eurolygos taškų mašiną, šį sezoną turnyro rezultatyvumo rekordą pagerinusį Shane'ą Larkiną. Rezultatyviausias ir naudingiausias sezono žaidėjas iki šio mačo vidutiniškai per susitikimą rinko po 22 taškus ir 25 efektyvumo balus, o Kaune jų pelnė tik 6 (prametė visus 4 tritaškius) ir surinko 6 naudinugmo balus.

Visgi kitas „Anadolu Efes“ gynėjas – buvęs žalgirietis Vasilije Micičius – šį kartą buvusiai komandai atseikėjo 18 taškų. Problemų pridarė ir 221 cm ūgio milžinas iš Vokietijos Tiboras Pleissas, taip pat pelnęs 18 taškų (9/12 dvit.) ir sugriebęs 7 atšokusius kamuolius.

„Mes stengėmės apsisaugoti nuo jų tritaškių. Kai kurių situacijų apskritai negalėjome kontroliuoti, nes Pleisso sudėjimas yra „kažkas tokio“. Aišku, jei jo metimai iš vidutinio nuotolio buvo mano, trenerio metimai, po lenta jam dominuoti ir kartoti kamuolius leidome per laisvai“, – pažymėjo Šaras.

Apskritai kovą po lenta žalgiriečiai pralaimėjo 28-35, varžovams po savuoju krepšiu buvo leista atkovoti 12 kamuolių.

Įdomus ir dar vienas statistinis faktas – per visas rungtynes „Anadolu Efes“ metė vos 2 baudų metimus. Tai susitikimo pabaigoje padarė minėtasis Sh. Larkinas. Palyginimui, patys žalgiriečiai iš 14 baudų metimų pataikė 11.

Paaiškinti šią statistinę keistenybę nebuvo lengva ir pačiam Š. Jasikevičiui.

„Nelengva tai pakomentuoti. Mūsų idėja buvo griauti jų žaidimą, priversti juos veržtis po krepšiu, neleisti jiems sukti kamuolio, ką „Anadolu“ daro labai gerai. Tačiau jie labai gerai pataikė iš stovėsenos. Problema ta, kad kai kuriuos metimus jiems leidome pataikyti netgi susikeitę gynyboje, ko tikrai neturėtų būti.

Pavyzdžiui, Rodrigue'as Beaubois yra ryškiai išreikštas metikas. Ir pradžioje mes prieš jį gynėmės per minkštai, vėliau pristabdėme. Bet faktas, kad negalime jiems suteikti tiek daug antrų šansų“, – tvirtino treneris.

Šią savaitę žalgiriečių laukia dar vienos Eurolygos rungtynės. Penktadienio vakarą išvykoje „Žalgiris“ žais su Rimo Kurtinaičio treniruojama Maskvos srities „Chimki“ ekipa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (313)