6 iš 6 pirmajame kėlinyje, 2 iš 5 antrajame, 4 iš 5 trečiajame bei 3 iš 6 trečiajame. Iš viso 15 tritaškių iš 22 metant net 68 proc. taiklumu. „Fenerbahče“ tritaškiais „Žalgirį“ talžė viso mačo metu – ne tik laisvi, bet ir per rankas, atsilošę, apsisukę, stovėdami ant vienos kojos. Svečiams krito viskas.

Pergalę 99:82 iškovoję ir seriją 3-1 laimėję Željko Obradovičiaus auklėtiniai taikliai metė ir dvitaškius – 22 iš 31 (71 proc. taiklumas). Neretai jie pataikydavo ir sudėtingus metimus paskutinėmis atakomis sekundėmis taip „Žalgirio“ arenoje sukeldami vieningą 15 tūkst. sirgalių nusivylimo atodūsį.

Labiausiai į neviltį varė Ali Muhammedas, kuris jau pirmajame kėlinyje žaisdamas be keitimo pataikė visus 5 savo metimus bei pelnė 13 taškų. Iš viso Turkijos pilietybę turintis amerikietis įmetė 5 tritaškius iš 5, pelnė 25 taškus ir surinkdamas 32 naudingumo balus pagerino savo karjeros Eurolygoje rekordą.

„Jaučiausi gerai, anksti pagavau ritmą. Esu vienas iš tų žaidėjų, kuriems pagavus ritmą naktis gali tapti labai ilga. Taip buvo ir šįkart. Jaučiausi gerai, komandos draugai manęs ieškojo, o man pavyko pataikyti metimus“, – apie savo pasirodymą sakė A. Muhammedas.

Panašu, jog „Žalgiris“ 36-erių įžaidėjui yra palankus varžovas. Pernai veteranas vedė „Fenerbahče“ į pergalę prieš Š. Jasikevičiaus kariauną ir Eurolygos pusfinalyje, o žaidžiant prieš kauniečius jis yra užfiksavęs ir dar vieną karjeros rekordą – 9 atkovotus kamuolius dar 2009 metais ginant Vilerbano ASVEL garbę.

„Nieko asmeniško. Aš gerbiu komandą, aš gerbiu fanus, aš gerbiu trenerį, bet aš – „Fenerbahče“ vaikinas, tiesiog dirbu savo darbą. Kai mano komandai manęs reikia, bandau pasirodyti kuo geriau“, – sakė A. Muhammedas.

Ketvirtadienį spindėjęs atakų organizatorius po rungtynių negailėjo „Žalgiriui“ šiltų žodžių ir atskleidė, kodėl turkams vėl nesutrukdė kauniečių sirgaliai, kurių skanduotes įsiminė ir jas arenos koridoriuose kartojo netgi Ž. Obradovičiaus asistentas Erdemas Canas.

„Tai labai gera, gerai treniruojama komanda. Serija buvo sunki, „Žalgiris“ visą laiką kovojo. Jie žaidė gerai, bet mes norėjome labiau. Kovojome ir mes. Šioms rungtynėms kiek labiau susikaupėme, nes norėjome pabaigti seriją, tai ir padarėme.

Pirmosios rungtynės Kaune buvo sunkios, žalgiriečiai kovojo su didele energija, bet mums pavyko išsikapstyti, o šįkart mes prametėme labai mažai metimų, metėme aukštu pataikymo procentu. „Žalgiris“ kovojo, bet kai metame taip, nugalėti mus labai sunku.

Šioje arenoje atmosfera viena geriausių Eurolygoje. Fanai čia nuostabūs, jie labai atsidavę. Vis dėlto mes esame veteranų komanda. Žinome, kaip žaisti, ir esame prie tokių atmosferų pripratę“, – po sezono rungtynių kalbėjo snaiperis.

„Žalgirio“ sirgaliams nusilenkė ir kita „Fenerbahče“ žvaigždė Kostas Sloukas. 15 taškų pelnęs graikas teigė, kad penktą kartą iš eilės Kaune laimėjusi Turkijos ekipa laimę čia randa tik savo charakterio dėka, o žalgiriečius būtina pasveikinti sužaidus dar vieną sėkmingą sezoną.

„Būtina pasveikinti „Žalgirį“. Tai labai solidi komanda, kuriai pirmajai šį sezoną pavyko iškovoti pergalę mūsų aikštėje. Po šio pralaimėjimo mes parodėme charakterį ir laimėjome du kartus čia, bet „Žalgiris“ įrodė 100 procentų esantis vertas būti tarp aštuonių stipriausių Europos komandų.

Sirgaliai buvo nuostabūs. Manau, jog šiuo metu Europoje nėra arenos, kurioje žaisti būtų taip sunku. Kaip ir sakiau, laimėjome čia todėl, nes parodėme charakterį ir savo tikrąjį veidą. Varžovai mums nenusileido, todėl yra verti pagarbos. „Žalgirį“ ir Šarą galima tik pasveikinti. Atliktas puikus darbas“, – dėstė K. Sloukas.

Negana to, jog viskas „Fenerbahče“ ekipai krito dar iki pertraukos, antroje mačo pusėje Ž. Obradovičius nuo suolo pakėlė dar vieną metiką. Tik vieną kartą prametęs Erickas Greenas per 13 minučių pelnė 11 taškų ir perėmė 2 kamuolius, o po mačo prabilo apie atidirbamus pinigus.

„Kauno komanda yra tikrai gera, ji žaidė kietai ir šioje serijoje kovojo iki galo. Žinojome, kad „Žalgiris“ gali žaisti, todėl siekdami pergalės patys turėjome demonstruoti geriausią savo žaidimą. Smagu, jog pavyko išplėšti kelialapį į finalo ketvertą dabar ir taip išvengti sunkaus lemiamo mačo Stambule.

Kartais metame labai gerai, kartais metame labai prastai. Šį kartą atakavome puikiai, bet turime atiduoti pagarbą „Žalgiriui“. Net ir geras mūsų pataikymas jų nepalaužė, jie nepasidavė. Tie vyrukai privertė mus atidirbti savo atlyginimus“, – Krepšinis.lt žurnalistui sakė E. Greenas.

Nicolo Melli pridūrė, jog net ir žinodami, kokie kovingi yra „Žalgirio“ žaidėjai, „Fenerbahče“ krepšininkai nesitikėjo, kad šioje serijoje jiems bus taip sunku.

„Žinojome, kad žalgiriečiai – kovotojai, bet tiek nesitikėjome. Kad ir šįkart. Demonstravome puikų taiklumą, bet „Žalgiris“ nenuleido rankų, kovojo toliau ir pasivijo. Negalėjome tuo patikėti. Serija buvo tikrai sunki, todėl dabar labai džiaugiamės iškovoję kelialapį į finalo ketvertą“, – kalbėjo N. Melli.

„Fenerbahče“ į Eurolygos finalinį ketvertą pateko penktą kartą iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)