TOP-16 etape 4 rungtynes laimėjusiems ir 5 pralaimėjusiems Kauno krepšininkams reikalinga ne tik pergalė prieš „Real“ komandą. Siekiant iškovoti daugiau pergalių ir pakilti iš penktos vietos E grupėje „Žalgiriui“ reikia išsaugoti žaidėjus, kuriuos klubui įklimpus į skolas ėmė atakuoti užsienio klubai.

Valensijos spauda rašo, kad apie ateitį jau mąstantis „Valencia“ klubas nori pasirašyti kontraktą su Mindaugu Kuzminsku šiam ir kitam sezonui. Tačiau M. Kuzminsko interesams Ispanijoje atstovaujantis krepšinio agentas Arturo Ortega tvirtino, kad žaidėjas liks Kaune.

„Sezonas dar nesibaigė, ir dabar nėra tinkamas laikas permainoms, - „Lietuvos rytui“ sakė A. Ortega. - Jis turi kontraktą su „Žalgiriu“, yra patenkintas savo vaidmeniu komandoje ir neplanuoja jos palikti“.

Krepšinio rinkoje taip pat nuvilnijo gandai, kad Malagos „Unicaja“ ekipa domisi „Žalgirio“ treneriu Joanu Plaza, o „Real“ klubas - puolėju Tremmelu Dardenu.

Bet ir J. Plaza patvirtino, kad sezoną ketina baigti Kaune.

„Žinau, kad kai kurie krepšininkai turi pasiūlymų, bet jie puikiai supranta, kad niekur kitur negalės taip sparčiai tobulėti. Pagaliau mes esame sutarę užbaigti sezoną „Žalgiryje“ ir tikiu, kad tai padarysime“, - dienraščiui „Lietuvos rytas“ sakė J. Plaza.

Legendinei Kauno komandai vėl - dramatiški laikai

Pagrindinio rėmėjo netekusiai legendinei Kauno komandai vėl - dramatiški laikai. Verslininkai žino, kad būtina padėti „Žalgiriui“, tačiau laukia, kol kažkas iš jų parodys iniciatyvą. „Žalgiris“ atviras visiems pasiūlymams.

„Manau, kad kitą savaitę pasikviesime pas save „Žalgirio“ atstovus, paprašysime išdėstyti situaciją. Kiekviena įmonė kalbės už save, bet mes suorganizuosime susitikimus ne tik su jomis, bet ir kitomis verslininkus vienijančiomis organizacijomis, galėsime dalyvauti ir organizuoti susitikimus su miesto savivaldybės administracija“, - „Kauno dienai“ žadėjo Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos prezidentas Jonas Guzavičius.

Ištiesti ranką komandai neatsisakytų ne tik Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos įmonių savininkai. Kauno „Žalgiriui“ pagalbos prireikė, kai buvo sustabdyta pagrindinio komandos rėmėjo - Ūkio banko veikla.

Praėjusią savaitę pranešus,kad „Žalgiris“ pasiruošęs priimti visus potencialius rėmėjus ir investuotojus su įvairiais pasiūlymais, sulaukta ne vieno galimų partnerių vizito, tačiau svarbių susitarimų dar nesudaryta.

„Žalgirio“ klubo valdyba neabejoja, kad viskas, ką ji numatė gelbėti komandai, bus įgyvendinta. Vis dėlto, anot valdybos narių, kol kas pasitvirtina liūdni nuogąstavimai, kad parama sunkioje padėtyje atsidūrusiam „Žalgiriui“ paliekama pačiam klubui ir paprastam žiūrovui, kuris ateina į „Žalgirio“ rungtynes, - apibendrina dienraštis „Kauno diena“.