Šią ir dar keturias 8-ojo turo dvikovas rodys vaizdo transliacijų internetu platforma www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas.

Nors baskų ekipa užima tik 13 vietą (2 pergalės, 5 pralaimėjimai), tačiau pastaruoju metu jos žaidimas radikaliai pagerėjo. Praėjusį antradienį „Baskonia“ net 105:75 sudorojo Madrido „Real“ krepšininkus.

Tai buvo antroji Vitorijos klubo pergalė Eurolygoje per pastarąsias trejas rungtynes. „Baskonia“ sezoną pradėjo keturiomis nesėkmėmis iš eilės.

Ši komanda sugrįžo į pergalių kelią ir Ispanijos čempionate – laimėjo du mačus iš eilės. „Baskonia“ pakilimas daugiausia siejamas su trenerio Pedro Martinezu atėjimu. Jis neseniai pakeitė Pablo Prigionį.

Pasak „Žalgirio“ stratego Šarūno Jasikevičiaus, dabar „Baskonia“ demonstruoja agresyvų, modernų, greitą krepšinį. Ši komanda turi būrį kuriančių ir renkančių taškus gynėjų. Š. Jasikevičiaus teigimu, pagal potencialą baskų klubas gali pretenduoti į finalo ketvertą.

Kauniečiai užima 7 vietą (4 pergalės, 3 pralaimėjimai). Jie pagal daugelį statistikos rodiklių pranašesni už šio vakaro varžovus. Tiesa, juos lenkia labai nežymiai. Didžiausias kontrastas – tritaškių metimų pataikymas. „Žalgirio“ žaidėjai atakuoja 42,2 proc. taiklumu, o „Baskonia“ – 37,4.

Vitorijos ekipoje puolant muziką užsako trys krepšininkai. Gynėjas iš Prancūzijos Rodrigue Beaubois pelno 13,8 taško, antrosios linijos žaidėjas urugvajietis Jasonas Grangeris – po 12. Jis dar atlieka 6,1 rezultatyvaus perdavimo. Gruzinas puolėjas Tornike Šengelija įmeta 12,9 taško, atkovoja 5,7 kamuolio. Dėl traumos šiandien aikštėje nepasirodys Ispanijos pilietybę turintis aukštaūgis iš Senegalo Ilimane Diopas.

Eurolygos turnyre tarpusavyje klubai grumsis 17 kartą. Jie pasidalijo po 8 pergales. Praėjusį sezoną abukart 84:79 ir 78:73 stipresni buvo žalgiriečiai. Vitorijoje per 8 dvikovas penkissyk nugalėjo šeimininkai. Kauno ir Vitorijos komandos galynėsis trečią sezoną iš eilės.

Transliacijų tvarkaraštis:

Lapkričio 16 diena

19.45 val. „Žalgiris“ – „Baskonia“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai)
21.55 val. „Real“ – „Unicaja“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai)

Lapkričio 17 diena

18.45 val. CSKA – „Fenerbahce“ “ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai)
20.55 val. „Olympiacos“ – „Crvena Zvezda“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“; tiesiogiai)
21.30 val. „Armani Olimpia“ – „Brose Basket“ (viaplay.lt; tiesiogiai)
23.00 val. „Armani Olimpia“ – „Brose Basket“ („Viasat Sport Baltic“; vaizdo įrašas)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)