11 pergalių iškovojęs „Žalgiris“ Eurolygos turnyro lentelėje šiuo metu užima 6 vietą, o 6 kartus laimėję „Brose“ krepšininkai yra 13-ti. Bambergo komanda Eurolygoje pralaimėjo penkias dvikovas iš eilės ir apskritai šiuo metu yra neįprastoje situacijoje – antradienio vakarą Vokietijos čempionams negalės padėti vyriausiasis treneris Andrea Trinchieri, kuriam atliekama peties operacija.

Aikštės šeimininkai turės ir daugiau nuostolių. Dėl traumų nerungtyniaus Bryce‘as Tayloras, Luka Mitrovičius ir Eliasas Harrisas.

Pirmąją dar 2017-aisiais vykusią šių ekipų akistatą Kaune 88:84 laimėjo žalgiriečiai, o žvalgantis į statistikos kategorijas Lietuvos komanda varžovus lenkia pagal daugumą komponentų.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai oponentus smarkiai pranoksta rezultatyvumu (atitinkamai vid. 80,1 ir 73,8 taško), dvitaškių taiklumu (54,5 ir 47,3 proc.), rezultatyviais perdavimais (vid. 19,1 ir 14,9). Bambergo klubas tik truputį geriau meta baudas, praleidžia šiek tiek mažiau taškų ir rečiau klysta.

„Brose“ gretose rezultatyviausiai žaidžia amerikiečiai. Gynėjas Ricky Hickmanas pelno po 12,4 taško, puolėjas Dorellas Wrightas – 11,1. Be to, jis atkovoja 6,1 kamuolio. Naujokas, iš Malagos „Unicajos“ persikėlęs vidurio puolėjas serbas Dejanas Musli renka 10,3 taško, sugriebia 7,7 kamuolio.

„Brose“ krepšininkai labai patyrę, jie gerai įžaidžia kamuolį. Mums reikia žaisti greitai ir agresyviai. Manau, kad varžovai stengsis daugiau taškų rinkti būdami arčiau krepšio, o mes daugiau atakuosime iš toliau. Tačiau Bamberge sunku žaisti visoms komandoms“, – prieš kelionę į Vokietiją teigė „Žalgirio“ strategas Š. Jasikevičius.

Eurolygoje Vokietijos ir Lietuvos čempionai tarpusavyje susitiks 14-tą kartą. Net 12 mačų laimėjo Kauno ekipa. Verta pažymėti, kad šį sezoną „Brose“ krepšininkai stringa ir Vokietijos čempionate, kuriame užima tik 5 vietą – 10 pergalių, 6 pralaimėjimai.
Eurolygos atkovotų kamuolių lyderiai

Tuo metu žalgiriečių kapitonui Pauliui Jankūnui šis mačas taps dar viena proga palypėti aukštyn Eurolygos statistikos metraščiuose. Patyrusiam puolėjui trūksta vos dviejų atkovotų kamuolių, kad pralenktų graiką Ioannį Bourousį ir pakiltų į antrąją vietą daugiausiai kamuolių atkovojusių visų laikų Eurolygos žaidėjų lentelėje.

Joje pirmąją vietą užima Felipe Reyesas su 1666 atkovotais kamuoliais. Antras yra pastaruoju metu Kinijoje žaidžiantis I. Bourousis (1603), trečias – P. Jankūnas (1602).

Ketvirtoje vietoje rikiuojasi karjerą jau seniai baigęs turkas Mirsadas Turkčanas, per savo metus Eurolygoje sugriebęs 1287 atšokusius kamuolius.

Transliacijų tvarkaraštis per „Viasat Sport Baltic“:

sausio 16 d.

20.45 val. „Brose“ – „Žalgiris“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“, tiesiogiai),
23.00 val. „Olympiacos“ – „Maccabi“ (viaplay.lt, tiesiogiai);
23.00 val. „Olympiacos“ – „Maccabi“ („Viasat Sport Baltic“, vaizdo įrašas);

sausio 17 d.

19.30 val. „Fenerbahce“ – „Panathinaikos“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“, tiesiogiai),
21.30 val. „Armani Olimpia“ – „Unicaja“ (viaplay.lt, tiesiogiai),
21.40 val. „Real“ – „Baskonia“ (viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“, tiesiogiai),
23.45 val. „Armani Olimpia“ – „Unicaja“ („Viasat Sport Baltic“, vaizdo įrašas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)