Naujausioje DELFI TV laidoje „Krepšinio zona“ viešėjęs buvęs krepšininkas ir Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Algimantas Pavilonis abejoja, ar šio sezono komandos komplektacija „Žalgiriui“ leidžia puoselėti didesnių vilčių Eurolygoje.

„Nemanau, kad šis sezonas bus pats sėkmingiausias. Aišku, jaunoms arba naujai suburtoms komandoms būdinga pakilti antroje sezono dalyje. Pagerėjimas gali būti, bet sunku tikėtis, kad to pakaks. Nieko nepadarysi, kai biudžetas ribotas, reikia ir sėkmės kviečiant naujokus, o jos šį kartą trūko. Galbūt mūsų legionieriai nėra labai talentingi ar bent jau iš jų daugiau tikėtasi“, – sakė krepšinio specialistas.

Talento tikrai netrūksta „Real“, kuris net ir be traumuotų Anthony Randolpho, Sergio Llullo ir Gabrielio Decko pergales gamina konvejeriu.

13-ą kartą iš eilės laimėjęs karališkasis klubas Eurolygos viršūne dalinasi su Stambulo „Anadolu Efes“.

Televizijos komentatoriaus Vaido Čeponio nuomone, favoritams prisnūsti ketvirtadienį neleido traumos ir faktas, kad „Žalgiris“ juos buvo įveikęs dusyk iš eilės.

„Real“ nugalėjo 88:82 ir pasiekė revanšą po pralaimėjimo Kaune 73:86 praėjusį spalį.

Pablo Laso labai ambicingas treneris ir tikrai nenorėjo pralaimėti „Žalgiriui“ triskart iš eilės. Be trijų pagrindinių žaidėjų jie labai mobilizavosi, daug dėmesio skyrė Zachui LeDay, nors paleido Luką Lekavičių ir Thomasą Walkupą. „Real“ gynyba kažkodėl nebuvo pasiruošusi žaidžiant du prieš du neleisti Luko į kairę“, – analizavo V. Čeponis.

L. Lekavičius pelnė 21 tašką ir antrame ture iš eilės buvo geriausias „Žalgirio“ gretose, tiesa, „Real“ siausti jam leido tik kėlinį.

Po ne itin sėkmingos „stažuotės“ Atėnų „Panathinaikos“ klube į Kauną grįžusį gynėjo blyksnių V. Čeponis laukia ir ateityje.

„Lukui trūksta ūgio, sudėtinga išmesti tritaškį, kai arti varžovas. Bet drąsa žavi, puikus greitis, o vadinamuosius floaterius jis meta turbūt geriausiai Lietuvoje. Gal ne kiekvienose rungtynėse, bet tikiu, kad jis antroje sezono pusėje žais solidžiau“, – sakė komentatorius.

A. Pavilonio manymu, Šarūnas Jasikevičius gautų iš L. Lekavičiaus daugiau dividendų, jei „Žalgiris“ labiau akcentuotų greitą puolimą.

„Matydamas Luko greitį su kamuoliu, norėčiau daugiau greito krepšinio. Varydamasis kamuolį Lukas pralenkia tuos, kurie bėga be kamuolio. „Žalgiris“ neturi vienas prieš vieną varžovus įveikti galinčių vidurio puolėjų, todėl greitas puolimas su Luku būtų papildomas ginklas. Tik klausimas, kas būtų jo pagalbininkai greitose atakose“, – svarstė pašnekovas.

Pagalbininkų Madride L. Lekavičiui ir 19 taškų pridėjusiam Th. Walkupui išties trūko.

„Tuščias“ liko rezultatyviausias komandos krepšininkas (neskaitant šiuo metu traumą besigydančio Mariaus Grigonio) Z. LeDay.

„Pirmose tarpusavio rungtynėse Kaune LeDay siautėjo, nes prieš jį gynėsi Jordanas Mickey. Šįkart ilgai žaidė Walteris Tavaresas – sudėtingas variantas. „Žalgiris“ metė net 35 tritaškius būtent dėl to, kad po krepšiu stovėjo tas slibinas ilgomis rankomis, „Real“ net pradėjo rungtynes gindamiesi aikšte. Žinojo, kad „Žalgiris“ Eurolygoje blogiausiai meta tritaškius.

Edgaras Ulanovas? Man keista, kad jis pliekiamas, neva daugiausiai uždirba, o naudos duoda mažiau nei priklausytų. Bet žmonės pamiršta, kad kiekvienas turi ribas. Jeigu trūksta talento, darbu to neatsversi, patobulėti gali tik šiek tiek.

Taip, Edgarą varžovai kiek iššifravo, ir „Žalgirio“ atakose liko labai mažai žaidimo nugara į krepšį. Pauliaus Jankūno kojos susilpnėjo, nebeturime Brandono Davieso, o žaisti prieš E. Ulanovą varžovai pasiruošia. Pastato prieš jį fiziškai stiprų žaidėją, skiria daug dėmesio išsidėstymui, kad pavojingai nenumestų kamuolio“, – samprotavo V. Čeponis.

Daug pastabų žalgiriečiai gavo dėl savo gynybos, nesugaudžiusios Trey Thompkinso (20 taškų) ir Rudy Fernandezo (17 taškų).

„Mano nuomone, geriau jau leisti R. Fernandezui veržtis negu mesti iš toli, nes jis po visų savo traumų nebėra toks staigus ir šoklus. „Žalgirio“ žaidėjai prieš jį gynėsi pernelyg atsitraukę, kitas dalykas, buvo nesusitarimų tarp gynėjo ir vidurio puolėjo: kai kada nesusikeitė dengiamaisiais, kai kada gynėjas silpnai lįsdavo iš už užtvaros.

Dėl T. Thompkinso problema buvo tai, kaip „Žalgiris“ organizavo gynybą su pagalba iš silpnosios aikštės pusės. Tarkime, ten būdavo Nigelis Hayesas, ir jis vis atsitraukdavo nuo T. Thompkinso. Nežinau, koks buvo susitarimas, bet veiksmai išėjo nesuderinti“, – kritikavo V. Čeponis.

Kaip ir Š. Jasikevičius, jis nepagyrė baudos aikštelėje W. Tavaresui neprilygusio Jocko Landale'o.

„Landale'as – viena silpnesnių vietų „Žalgirio“ gynyboje. Kitaip nei dauguma australų aukštaūgių, jis yra fiziškai silpnesnis, trapesnis. Blogai, kad jis laiku neprasižengdavo, bet čia – irgi talentas, patirtis. Tokių dalykų reikia mokytis“, – sakė krepšinio apžvalgininkas.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše:




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)