Į Kauną iš Prancūzijos atvykęs aukštaūgis pradėjo individualų darbą treniruoklių salėje ir krepšinio aikštelėje bei davė savo pirmąjį interviu „Žalgiris TV“ komandai.

Stambulo „Fenerbahče“ klube pastaruosius dvejus sezonus praleidęs ekipos naujokas papasakojo apie karantine praleistą laiką ir legendinio Prancūzijos krepšininko Tony Parkerio pagalbą.

„Aš nesu vyrukas, kuris mėgsta daug bėgioti lauke, bet kai buvau karantine Stambule, išeiti į lauką ir pabėgioti buvo geriausia dienos dalis. Nieko ypatingo – buvau namuose su žmona, turėjome laiko užsiimti neįprasta veikla. Pirmi mėnesiai buvo smagūs, bet tai užsitęsė ilgiau nei planavome. Tada grįžau į Prancūziją ir ten treniravausi salėje. Nors gauti leidimą nebuvo lengva, Tony Parkeris man tą leidimą davė. Ačiū Dievui, kad jį pažįstu“, – patirtimi dalinosi NBA rungtyniavęs žalgirietis.

J. Lauvergne toli gražu nebus pirmasis prancūzas „Žalgirio“ klubo istorijoje. Visai neseniai čia rungtyniavo Leo Westermannas ir Axelis Toupane. Nieko keisto, kad su jais vidurio puolėjas aptarė persikėlimą į Kauną.

„Yra juokinga, kad tie du vyrukai žaidė čia. Leo yra geriausias mano draugas, o su Axeliu kartu augome maždaug nuo 7 iki 12 metų. Kartu gyvenome tame pačiame kaime, tikrame kaime. Matėmės kiekvieną dieną, tad yra juokinga, koks pasaulis mažas. Kai internete radau butą ir nusiunčiau jiems, jie sakė kuo greičiau imti jį, nes geresnio varianto nerasiu. Truputį pakalbėjome ir apie krepšinį, bet po Šaro pasikeis daug dalykų. O toliau, kaip ir visada, palaikysime ryšį“, – su šypsena veide istorija dalinosi 28-erių krepšininkas.

Pasirašęs sutartį su Lietuvos čempionais J. Lauvergne džiaugėsi jam suteiktu šansu bei atskleidė pirmojo pokalbio su komandos kapitonu Pauliumi Jankūnu detales ir istoriją, kuri slypi už socialiniuose tinkluose paskelbtos žinutės lietuvių kalba.

„Paulius yra geras Leo draugas, o kai Leo žaidė čia ir aš jam skambindavau, jis visada būdavo šalia. Taip pat prieš jį žaidžiau nacionalinėje rinktinėje ir Eurolygoje, todėl vienas kitą pažinojome. Jis man parašė, jog džiaugiasi, kad atvykstu į komandą ir panašiai bei liepė įsidėti tą tekstą. Galvoje vyliausi, kad ten nėra nieko blogo, nes į socialinius tinklus tai įsidėjau tą pačią akimirką“, – juokėsi patyręs žaidėjas.

„Džiaugiausi suteikta galimybe. Tai yra Eurolyga ir klubas man nori suteikti svarbią rolę. „Žalgiris“ yra didis klubas. Man taip pat svarbu, kad tai yra gera organizacija. Kartais yra gerai būti tokioje organizacijoje, kuri stengiasi išnaudoti geriausius žaidėjo sugebėjimus. Net ir prieš paskambinant Pauliui, apie komandą daug žinojau iš Leo. Žinojau apie kelionių sąlygas, vietinį Lietuvos čempionatą, miestą ir visa kitą. Man viskas tiko“, – savo sprendimą žaisti Kaune komentavo J.Lauvergne.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)