Kreipsis į teismą

Chuliganą pastebėję „Žalgirio“ arenos darbuotojai jį perdavė policijos pareigūnams, kurie policijos komisariate nustatė šiauliečio tapatybę ir nemenką jo girtumą. „Žalgirio“ aistruoliu besidedančio piliečio veiksmus savo akimis matė ne tik arenos darbuotojai, bet ir liudyti sutikę „Žalgirio“ aistruoliai.

Neabejojama, kad šiaulietis bus nubaustas už chuliganizmą, tačiau tuo jo bėdos nesibaigs. Už šį incidentą Eurolyga „Žalgiriui“ išrašė pusantro tūkstančio eurų baudą, tačiau klubas kreipsis į teismą, kad ją padengtų chuliganas.

Kenkėjai neišsisuks

Šį sezoną „Žalgiris“ už panašų incidentą jau buvo baustas. Rungtynėse su Milano „EA7 Emporio Armani“ į aikštelę buvo sviestas seno modelio mobiliojo ryšio telefonas. Už tai Eurolyga nusprendė Kauno klubą nubausti trijų tūkstančių eurų dydžio bauda.

„Žalgiris“ finansinės žalos gal ir nepatirs, nes Centro policijos komisariato pareigūnų dėka telefoną metęs pilietis buvo nustatytas ir keliaus į teismą, tačiau Eurolyga jau perspėjo „Žalgirį“, kad po kiekvieno pasikartojančio panašaus pobūdžio incidento bus skiriamos kur kas didesnės baudos. Jei incidentai tęstųsi, žalgiriečiai būtų priversti rungtynes žaisti be žiūrovų.

„Panašūs veiksmai yra konkretus kenkimas klubui. Todėl mes jų netoleruosime, naudosime visas priemones, kad piktavaliai chuliganai neišsisuktų“, – sakė „Žalgirio“ arenos apsaugos vadovas Gintaras Jankauskas.

Per „Žalgirio“ arenoje vykstančias rungtynes darbuojasi daugiau nei šimtas apsaugos darbuotojų, padėtį akylai stebi visus svarbiausius taškus matančios vaizdo stebėjimo kameros.

„Mums padėti prašome ir žiūrovų. Tikrieji sirgaliai negali abejingai žiūrėti į „Žalgiriui“ kenkiančius chuliganiškus veiksmus. Jei į aikštę mestas daiktas pataikytų į žaidėją, rungtynės gali būti sustabdytos, „Žalgiriui“ įskaitytas pralaimėjimas, pritaikytos kitos sankcijos. Tokie dalykai yra labai rimti“, – aiškino Kauno „Žalgirio“ komunikacijos direktorius Almantas Kiveris.

Nubausti ir vilniečiai

Eurolygoje skaudūs incidentai būna labai reti, tačiau baudos už išmestus daiktus į aikštelę nėra labai retas reiškinys. Šį krepšinio sezoną bausta ir kita stipriausioje Europos krepšinio lygoje žaidžianti komanda iš Lietuvos – Vilniaus „Lietuvos rytas“. Vilniečiams bauda išrašyti po pirmųjų sezono rungtynių su „Barcelona Regal“. 500 eurų teko pakloti už tai, kad teisėjo sprendimu nepatenkintas sirgalius į varžovų žaidėjų pusę švystelėjo popieriaus gniužulą.

Panagrinėjus pastaraisiais metais skirtų baudų sąrašus, galima sakyti, kad „Žalgirio“ sirgaliai yra vieni kultūringiausių, o bene didžiausi chuliganai – Belgrado „Partizan“ aistruoliai. Vien per praėjusio Eurolygos čempionato reguliarųjį sezoną Serbijos klubas baudas mokėjo tris kartus. Už daiktų mėtimą, pirotechnikos ir į akis spiginamų lazerių naudojimą „Partizan“ Eurolygai per kelis mėnesiu atseikėjo 39,5 tūkst. eurų.