CSKA buvo įkurtas kaip armijos klubas, į kurį kviečiami SSRS kariuomenėje tarnaujantys talentingi krepšininkai, tačiau iširus Sovietų Sąjungai, liko tik pavadinimas.

„Mes, būdami aktyvūs Lietuvos piliečiai ir norėdami prisidėti prie ukrainiečių laisvės, demokratijos ir šalies suverenumo siekio, kviečiame išreikšti paramą Ukrainai. Maskvos CSKA komandos pristatymo metu atsisukti nugara į aikštę ir taip, bent minimaliai, išreikšti savo poziciją Rusijos intervencijos į Ukrainos suverenią valstybę klausimu.

Parodykime, jog ukrainiečiai nėra vieni šioje kovoje! Galintys ir turintys galimybę kartu su Žalgirio atributika neužmirškite ir Ukrainos vėliavos spalvų atributikos“, – prieš rungtynes skelbė „Žalgirio“ sirgaliai.

Primename, kad per antradienį į „Žalgirio“ areną dėl neramumų Ukrainoje perkeltą Europos taurės aštuntfinalio mačą tarp Kijevo „Budivelnik“ ir Nantero JSF (86:82), ukrainiečiai pasijuto lyg namuose. Tribūnose buvo galima pastebėti juos palaikančius plakatus ir Ukrainos vėliavas.

„Ukrainiečiai – lietuviai su jumis“ – toks užrašas buvo iškeltas „Žalgirio“ sirgalių tribūnoje. Į aikštę žengiančius Kijevo komandos narius sirgaliai, kurių iš viso susirinko net 4,5 tūkstančio, sutiko plodami atsistoję.Be to, visos už parduotus bilietus surinktus lėšos (6225 litai) „Žalgirio“ iniciatyva buvo paaukoti humanitarinei pagalbai per neramumus ir susirėmimus Kijeve ir kituose miestuose nukentėjusiems Ukrainos žmonėms.

Tas pats užrašas ant „Žalgirio“ fanų tribūnos buvo iškabintas ir ketvirtadienį. Be to, kauniečiai iškėlė dar vieną plakatą rusų kalba: „Jėga yra – proto nereikia“.

Prieš rungtynes „Žalgirio“ arenos prieigose buvo dalinami lapai, kuriuose Ukrainos vėliavos fone anglų kalba parašyta: „Susivieniję mes palaikome Ukrainą“. Kai kurie žiūrovai šiuos lapus iškėlė prieš prasidedant rungtynėms.

Beje, TV žiūrovai „Žalgirio“ fanų akcijos neišvydo, nes Eurolyga nusprendė atskirti sportą ir politiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (599)