Septynerius metus vyriausiojo trenerio pareigas užėmęs Tomas Masiulis persikėlė į pagrindinę „Žalgirio“ komandą ir tapo Šarūno Jasikevičiaus asistentu, o Vidas Ginevičius identiškas funkcijas atliks Utenos „Juventus“ komandoje, kurią treniruoja Žydrūnas Urbonas.

Naujuoju „Žalgiris-2“ vyriausiuoju treneriu tapo iki šiol Vilniuje su jaunaisiais krepšininkais dirbęs 40-metis kaunietis Tomas Keršis. Jam padės Vytautas Pliauga, kuris iki šiol vadovavo Kauno KTU ekipai, taip pat Darius Sirtautas, kuriam ir ankstesniais metais buvo patikėtos individualaus rengimo trenerio pareigos.

„Žalgirio“ dublerių ekipoje liko 9 krepšininkai: Rokas Jokubaitis, Marius Valinskas, Martynas Arlauskas, kapitonas Vitalijus Kozys, Laurynas Vaištaras, Nedas Kancleris, Modestas Kancleris, Erikas Venskus ir Giedrius Bergaudas.

Artimiausiomis dienomis turėtų paaiškėti, kuriose komandose rungtyniaus vieni praėjusio sezono komandos lyderių – Matas Jogėla ir Lukas Uleckas. Martynas Arlauskas yra patyręs stresinio kojos lūžio traumą. Kol kas neaišku, kada šis gynėjas galės grįžti ant parketo.

Komandoje yra tik du naujokai: 17-os metų 185 cm ūgio estas Kerras Kriisa ir 18-os metų 190 cm ūgio gynėjas Arnas Adomavičius, kuris praėjusį sezoną Molėtų „Ežerūne“ vidutiniškai pelnė po 10 taškų.

Pasirengimo sezonui etape „Žalgiris-2“ žygiuoja pergalingai: įveikė Kauno KTU, Kauno „Atleto-LSU“ ir „Šilutės“ komandas. Pirmąsias oficialias rungtynes jaunieji žalgiriečiai žais spalio 5-ąją namie su Vilniaus „Perlu“.

„Žalgirio-2“ vyriausiasis treneris Tomas Keršis interviu nklyga.lt papasakojo apie naują savo karjeros etapą, komandos pasiruošimą sezonui bei pirmuosius įspūdžius apie auklėtinius.

– Kaip sutikote žinią, kad esate kviečiamas į dublerių komandos trenerio postą?

– Žinojau, kad mano trenerio karjeros epocha Vilniuje artėja link pabaigos. Buvau davęs žodį savo krepšininkų grupelę treniruoti tol, kol jie pabaigs sporto mokyklą, iki 18 metų. Jau kurį laiką galvojau, kuri bus kita mano tarpinė stotelė. Buvau morališkai nusiteikęs, kad ieškosiu kitų galimybių, kur galėčiau pratęsti savo trenerio karjerą. Ieškojau jų ir pasitaikė „Žalgirio“ dubleriai. Viskas neįvyko per dieną, kurį laiką vyko pokalbiai. Nepasakyčiau, kad tai sutikau kaip siurprizą, kadangi buvau subrendęs ir laukiau pokyčių. Viskas išėjo labai natūraliai.

– Kada prasidėjo komandos pasiruošimas sezonui?

– Dažniausiai „Žalgirio“ dublerių didelė dalis krepšininkų žaidžia įvairaus amžiaus rinktinėse. Nors ir atrodo, kad sportuojame visą vasarą, bet vieni būna išvykę į vieną rinktinę, kiti – į kitą. Panašiai buvo ir šią vasarą. Treniruotes pradėjome rugpjūčio pradžioje ir pamažu laukėme, kol suvažiuos visi krepšininkai. Paskutinis atvyko rugpjūčio pabaigoje.

– Kaip sekasi dabar, kai jau įsibėgėjo draugiškos rungtynės?

– Yra labai daug pokyčių, nes treneriai nauji, todėl skiriasi visas treniravimas. Šįkart viskas kitaip ne tik komandos naujokams, bet ir senbuviams. Tie pokyčiai vyksta pamažu, juk Romos per dieną nepastatė. Stengiamės būti supratingi, labiau susipažinti, atrasti daugiau pasitikėjimo vieni kitais. Vyksta komandos formavimasis. O mūsų pasiruošimas yra truputį kitoks, nei kitose profesionaliose komandose, kurioms svarbiausi yra rezultatai. Dubleriuose svarbiausia ilgalaikis procesas, į kiekvieną krepšininką žiūrima kaip į 2-3 metų projektą, kaip jam padėti, nuo ko pradėti, kuriuos dalykus labiau tobulinti tam, kad jis atsiskleistų. Mes ir sezono metu didesnę dalį laiko skirsime ne pasiruošimui rungtynėms, ne savo deriniams, o padėti žaidėjams tobulinti savo žaidimą.

– Komandoje pasiliko beveik visi krepšininkai iš praėjusio sezono. Ar radote jau susižaidusią ekipą?

– Visi krepšininkai vienas kitą žino, yra žaidę rinktinėse ar vienas prieš kitą moksleivių lygoje. Lietuva yra maža šalis ir visi daugmaž vienas kitą pažįsta. Kažkiek jie yra susižaidę, kažkiek iš naujo įsilieja. Nežinau, kiek yra privalumų dėl senesnio susižaidimo. Pradedame iš naujo susižaisti.

– Anksčiau „Žalgirio“ dublerius matėte iš šono, o dabar galite juos paliesti. Kas iš jų labiausiai nustebino savo darbu, talentu, ar žaidimu?

– Visų pirma, komandoje yra labai gera atmosfera, žaidėjai yra draugiški. Labiausiai nuteikia jų žingeidumas. Ir mes, treneriai, dėl žaidėjų žingeidumo pasikrauname energijos, tada patiems yra didesnis noras ir azartas su žaidėjais dalintis žiniomis, kaip jiems geriau atsiskleisti.

– Kai kurie krepšininkai sportuoja ir „Žalgirio“ pagrindinėje komandoje.

– Čia nuolatos vyksta migravimai. Turėsime Regionų krepšinio lygos (RKL) komandą, tad keletas žaidėjų prisijungia iš jų, likusiomis dienomis – sportuoja su savo komanda. Iš mūsų komandos vienu metu buvo paimti 5 krepšininkai į pagrindinę komandą. Čia normalu. Vienas dieną jis grįžęs, kitą – vėl išėjęs. Mes padedame vyrų komandai, o RKL ekipa – mums. Dalinamės žaidėjais.

Dabartinė „Žalgiris-2“ sudėtis:

Gynėjai: Rokas Jokubaitis (17 m., 192 cm), Arnas Adomavičius (18 m., 190 cm), Marius Valinskas (19 m., 186 cm), Kerras Kriisa (17 m., 185 cm), Martynas Arlauskas (18 m., 199 cm).

Puolėjai: Vitalijus Kozys (19 m., 200 cm), Laurynas Vaištaras (17 m., 197 cm), Nedas Kancleris (18 m., 204 cm), Modestas Kancleris (17 m., 201 cm).

Vidurio puolėjai: Vladimiras Markoveckis (17 m., 216 cm), Erikas Venskus (18 m., 205 cm), Giedrius Bergaudas (17 m., 209 cm).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)