„Dabar vadovaujamės pesimistiniu scenarijumi. Norisi, kad taip nebūtų, nes Eurolygoje tarp klubų gali susidaryti didelė atskirtis, – apie biudžeto planavimą kitam sezonui kalbėjo P. Motiejūnas. – Patys nebegalime antrus metus iš eilės planuoti optimistinio scenarijaus. Yra skolų, kurias reikės grąžinti, negalime dar labiau rizikuoti. Bijau, kad konkurencingumas dar labiau sumažės.“

Žvelgdamas į ateitį P. Motiejūnas išlieka realistiškas ir tikisi, kad komanda bus konkurencinga, o ne tik ta, kuri siekia „garbingai kovoti“.

„Visiems kartoju – noriu, kad kovotume dėl patekimo į TOP-8. Negalime sakyti, jog einame tiesiog pasižaisti ar garbingai sukovoti kaip būdavo anksčiau Eurolygoje“, – kalbėjo klubo vadovas.

P. Motiejūnas su vyriausiuoju „Žalgirio“ treneriu Martinu Schilleriu jau kurį laiką dirba ties ekipos komplektacijos klausimais. Pastaraisiais metais ją žalgiriečiai užbaigdavo gana anksti, tačiau pasikeitusios aplinkybės darbus gali užvilkinti. Tiesa, „Žalgiris“, anot P. Motiejūno, jau yra sutaręs su vienu naujoku.

„Darbas dėl žaidėjų vyksta jau kokie trys mėnesiai. Su vienu krepšininku jau esame sutarę. Sėkmingai dėliojame visą paveikslą. Dabar turtingi klubai pasiima visą „grietinėlę“. Kadangi treneris atėjęs iš NBA, žiūrime, kaip NBA reaguos, nusikelia „Vasaros lyga“, kuri bus rugpjūtį.

Aš visada norėčiau, kad būtų taip, kaip būdavo su Šarūnu Jasikevičiumi: surenkame komandą, o Šaras keliauja žaisti golfo. Tada mes galime galvoti apie rėmėjus ir kitus dalykus. Kad ir kaip to norėčiau, šiemet to nebus, nes reikia laukti. Su griebiančiais „grietinėlę“ mes nepakonkuruosime, imsime tuos krepšininkus, kurie nepateko į NBA ar grįžta į Europą ten neįsitvirtinę, galbūt nesusitarė su turtingais klubais. Reikia dabar keisti taktiką“, – aiškino P. Motiejūnas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)