Septintus metus iš eilės rengiamas „Žalgirio“ trys prieš tris turnyras pasižymi gausiausiu dalyvių skaičiumi Lietuvoje. Nuo šiol jis tampa ir oficialios „FIBA 3x3 Planet“ platformos dalimi, o geriausia „Žalgirio“ turnyro aštuoniolikmečių grupės komanda sulauks neįtikėtino prizo – atstovauti Lietuvai pasaulio 3x3 čempionate Vengrijoje.

Šį sezoną 70 metų jubiliejų švenčiantis Kauno „Žalgiris“ nuo senų laikų yra Lietuvos patriotiškumo simbolis, todėl 3x3 turnyrą nutarė rengti kartu su Lietuvos kariuomene. Praėjusių metų rudenį bendradarbiavimą su Lietuvos kariais pradėjęs klubas, neketina sustoti ir siekia skatinti patriotiškumą ir aktyvinti krepšinio gerbėjų pilietinę dvasią.

Visi turnyro dalyviai gaus po dvejus marškinėlius su „Žalgirio“ ir Lietuvos kariuomenės simbolika, varžysis dėl įvairiausių prizų, o turnyro dieną šalia Kauno „Akropolio“ bus demonstruojama Lietuvos kariuomenės ekspozicija, kurioje galės apsilankyti visi norintys.

Trečiadienį Kauno „Žalgirio“ oficialioje interneto svetainėje prasidėjo turnyro komandų registracija. Ji tęsis iki balandžio 22 d., o dar po savaitės bus paskelbtas turnyro tvarkaraštis.

Nors „Žalgirio“ turnyras nuo šiol vyks pagal oficialias FIBA 3x3 taisykles (pavyzdžiui, bus rungtyniaujama tik šešto dydžio kamuoliais), pasiteisinęs turnyro formatas per daug nesikeis. Dalyviai varžysis šešiose amžiaus grupėse. Į septintą – Mišriąją grupę – kviečiamos registruotis komandos, kurių sudėtyje ir aikštelėje turės būti bent viena moteris ar mergina. Atskirose grupėse kovos ir žurnalistų bei „Žalgirio“ ir „Žalgirio“ arenos rėmėjų komandos.

Atskiroje aštuoniolikmečių grupėje varžysis ir aštuonios merginų komandos, kurias atrinks prie turnyro partnerių prisidėsianti Lietuvos krepšinio federacija. Merginos grumsis dėl galimybės atstovauti Lietuvai Europos čempionato atrankos varžybose Amsterdame. Be kelialapio į pasaulio čempionatą, teisę kovoti Europos čempionato atrankoje gaus ir geriausia aštuoniolikmečių vaikinų komanda.

„Žalgirio“ 3 prieš 3 turnyre apsilankys žalgiriečiai. Su krepšininkais pabendrauti gali ne tik turnyro dalyviai, bet ir visi žiūrovai. Lietuvos čempionai dalyvauja nuotaikingoje fotosesijoje, turnyro nugalėtojus apdovanoja prizais ir taip pat kartu su gerbėjais išbando jėgas nuotaikinguose konkursuose.

„Žalgirio“ ir Lietuvos kariuomenės 3x3 turnyras „Būk pirmas, būk pasiruošęs!“ – gegužės 1 d. šalia Kauno „Akropolio“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)