Pirmajame kėlinyje 11:19 atsilikinėjęs „Žalgiris“ galiausiai persvėrė rezultatą savo naudai po pertraukos ir tik solidžiai sužaisto trečiojo kėlinio dėka sugebėjo namie nugalėti Alytaus „Dzūkiją“ 78:70. Pasak J. Zdovco, po dvigubos Eurolygos savaitės jo komandai trūko ir energijos, ir nusiteikimo.

„Tai buvo sunkios rungtynės. Neskirstau rungtynių į Eurolygos ir LKL. Visos jos yra svarbios. Varžovai yra motyvuoti prieš mus žaisti, turėjome su jais problemų. Pirmoje pusėje visai nepataikėme savo metimų, bet labiausiai buvau nepatenkintas paskutinėmis minutėmis, kai nesipriešindami praleidome 10 taškų.

Trūko ir energijos, ir nusiteikimo. Bet su tokia problema LKL rungtynėse susiduriame ne pirmą kartą. Pagrindinė problema yra tai, kad žaidėjai nėra susikoncentravę 100 procentų. Jie galvoja, kad galbūt čia jie pasitaupys, o už juos sužais kažkas kitas. Tokiose rungtynėse pasimato tikrieji žaidėjų charakteriai. Pasimato, ar žaidėjai supranta rungtynių svarbą ir gali kovoti“, – kalbėjo J. Zdovcas.

Nors trečiajame kėlinyje vaizdas aikštelėje buvo pasikeitęs kardinaliai, J. Zdovcas patikino, kad rūbinėje per pertrauką bendraudamas su auklėtiniais jis balso nekėlė. Griežtus metodus jau anksčiau išmėginęs strategas pastebėjo, kad tai neveikia.

„Stengiuosi būti su jais mandagus. Nesu kvailas – suprantu, kad negaliu visą laiką būti agresyvus ir ant jų rėkti. Tai ne pirmas kartas, kai jie žaidžia šitaip. Mūsų situacijoje panašu, kad labiau nei mano pyktis jiems padeda tai, kad bendrauju su jais gražiai. Jie yra protingi vaikinai, jie patys supranta, kad jie turi žaisti kitaip. Gerai, kad trečiajame kėlinyje jie išvadas padarė“, – sakė slovėnas.

Tuo metu „Dzūkijos“ vairininkas po rungtynių spaudos konferencijoje teigė, kad šiose rungtynėse alytiškiai turėjo galimybių pateikti staigmeną, tačiau to padaryti neleido duobė trečiajame ketvirtyje.

„Rungtynės nebuvo blogos. Mes neblogai gynėmės, bet to maža. Pirmoje mačo pusėje niekaip negalėjo atsitverti žmonių, o antroje pusėje blogai startavo trečiajame kėlinyje. Sakiau žaidėjams, kad jei laikysime lygų rezultatą, galime užsikabinti. Vis dėlto susidūrėme su problemomis puolime, kamuolys nevaikščiojo taip, kaip turėjo vaikščioti“, – sakė R. Cvirka.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)