„Gynyboje praleisti 70 taškų galbūt ir nėra didelis skaičius prieš tokią komandą. Patys puolime tikrai nemažai strigome, ypač prieš tokį didelį žmogų kaip Youssouphą Fallą. Pernai tokius didelius žmonės galėjome nubausti, šiemet dar nėra tos kantrybės ir išpildymo, susižaidimo. Turime naujų žmonių. Žaisdami prieš jį perskubėdavome ir metėme neparuoštus metimus“, – pagrindinius pralaimėjimo akcentus dėliojo Edgaras Ulanovas.

„Visi tą sakys, tuo pačiu ir treneris, kad pritrūko detalių, laiku subauduoti, o jie pataikė savo metimus, gerai sužaidė vienas prieš vieną. Gal būtų porą prametę, gal būtume pralaužę, bet dabar lengva sakyti, kad mes pralaimėjome dėl to, kad jie pataikė.

Manau, kad visi šioje sezono stadijoje yra nutolę nuo geros formos. Ta pati „Baskonia“ geriau žais, dar pas juos trūksta žaidėjų. Mes turime pajungti naujus žaidėjus, kad jie geriau jaustųsi, žinau, kad sunku, bet bandysime“, – teigė Marius Grigonis.


Abu lietuviai pelnė atitinkamai 9 ir 10 taškų ir buvo tarp rezultatyviausių puolime strigusio „Žalgirio“ žaidėjų. E. Ulanovas dar atkovojo 5 kamuolius ir perėmė ir rezultatyviai perdavė po 2 kamuolius. Puolėjas buvo naudingiausias komandoje su 20 naudingumo balų.

E. Ulanovo tritaškis su pražanga trečiajame kėlinyje buvo momentas, po kurio komanda lyg ir buvo atsigavusi po puolime slogaus antrojo ketvirčio. Tačiau nepataikytas baudos metimo ir tolesnė stagnacija puolime neleido rimčiau priartėti prie didžiąją rungtynių dalį pirmavusios „Baskonios“.

„Kiekvienas kamuolys labai svarbus, kai jie įmeta daugiau lengvų taškų nei mes, tai yra milžiniškas pranašumas Eurolygoje. Kiekvieną kartą reikia labai stipriai vargti norint užpulti. Neabejoju, kad dar tobulėsime. Jei mums užteko tokio žaidimo LKL čempionate, tai čia viskas labai pasimatė, tais momentais reikia perlaužti ir nueiti“, – apie nepavykusius bandymus perimti pranašumą mačo metų kalbėjo E. Ulanovas.


„Žalgiriui“ šiose rungtynėse koją kišo ir prastas pataikymas. Tą spaudos konferencijoje paminėjo ir komandos strategas Šarūnas Jasikevičius.

Debiutinėse rungtynėse Eurolygoje geru pataikymo procentu iš toli pasižymėti nepavyko (1/6 tritaškiai) australui Jockui Landale'ui, nors daugelį metimų aukštaūgis atliko ir dėkingų padėčių.

„Tai buvo pirmosios Eurolygos rungtynės man, tačiau nenoriu teisintis, kitos rungtynės turėtų bus geresnės. Buvome nubausti už savo klaidas. Nepataikėme dėkingų metimų, ir aš, ir kiti vaikinai. Nesisekė, nors gynyboje, manau, sužaidėme neblogai. Manau, kad iš šių rungtynių pasiimsime daug, žinome, kad galime žaisti prieš bet ką šioje lygoje, tiesiog turime eiti ir tai padaryti. Kitos rungtynės bus jau kita istorija“, – rūbinėje kalbėjo J. Landale'as.

Žaidėjas pažymėjo, kad pralaimėjimas buvo dar skaudesnis dėl to, kad komanda žaidė sausakimšoje arenoje.

„Atmosfera buvo puiki, ji suteikia daugiau energijos, supranti, dėl ko žaidi. Dėl to dar liūdniau, kad pralaimėjome. Daug dirbome tarpsezonį, pergalė būtų apdovanojimas ne tik mums, bet ir sirgaliams. Dėl jų norime laimėti, turime eiti pirmyn“ , – sakė australas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)