Penktadienį Eurolygoje namie neatsilaikę prieš Vitorijos „Baskonios“ ekipą, sekmadienį savoje aikštėje „Žalgirio“ krepšininkai gavo kur kas skaudesnį antausį – LKL čempionate pralaimėta Klaipėdos „Neptūnui“.

Po šios nesėkmės „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius užkūrė tikrą pirtį, kuri, panašu, išėjo į naudą.

Didžiąją rungtynių dalį Stambule diktavę savo sąlygas „Žalgirio“ krepšininkai „Anadolu Efes“ nugalėjo 93:79.

Vienu metu „Žalgirio“ pranašumas buvo pasiekęs net 23 taškus, tačiau ketvirtame kėlinyje, vedami Krunoslavo Simono, varžovai priartėjo.

„Mums tai yra labai svarbi pergalė. Pirmas laimėjimas šio sezono Eurolygoje – parodėme, kad esame laiminti komanda, vėl pajutome pergalės skonį. Buvo visko – ir gerų atkarpų, ir nuopuolių, buvo epizodų, kai nesilaikėme žaidimo plano, tačiau pavyko nugalėti ir tai yra svarbiausia“, – po rungtynių kalbėjo rezultatyviausiai „Žalgirio“ gretose žaidęs vidurio puolėjas Brandonas Daviesas.

Per 29 min. ant parketo amerikietis šį kartą pelnė 18 taškų, pataikė 7 iš 14 dvitaškių, sugriebė 7 atšokusius kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei surinko 21 naudingumo balą.

Vienas prieš vieną toks meistriškas ir greitas žaidėjas kaip Shane'as Larkinas gali apeiti bet ką, bet mes visi kaip komanda apsigynėme ir buvo pasiektas bendras rezultatas.
Marius Grigonis

„Negalėčiau išskirti vieno lemiamo pergalės faktoriaus, bet mes buvome susitelkę ties parengtu žaidimo planu ir galvojome, kaip stabdyti jų pavojingiausius žaidėjus. Norėjome atimti iš varžovų jų stiprybes, o tai ir leido pakeisti rungtynes. Tuomet tiesiog sekėme rungtynių planą ir įsibėgėjome.

Manau, kad komandinėje gynyboje padirbėjome labai neblogai. Stambulo ekipa turi daugybę puolime grėsmingų žaidėjų. Daugybė jų gali pririnkti daug taškų, o mūsų žaidybinis planas leido juos sustabdyti.

Svarbu, kad į komandos rotaciją sugrįžo Antanas Kavaliauskas. Treniravomės žaisti kartu, todėl šiandien galėjome tai sėkmingai daryti rungtynių metu. Gebėjimas žaisti kartu yra svarbu, galime tuo pasinaudoti ir ateityje. Tai yra svarbu ir naudinga.

Pats bandau žaisti taip pat, kaip ir pernai. Būna ir pakilimų, ir sunkesnių momentų. Aš tiesiog stengiuosi gerai atlikti savo darbą, žaisti su didele energija ir į asmeninę statistiką pernelyg nežiūriu. Tikiuosi, kad išlaikysiu aukštą žaidimo lygį ir toliau“, – kalbėjo B. Daviesas.

Vidurio puolėjas Stambule nesunkiai rado bendrą kalbą su jo baudos aikštelėje nuolat ieškojusiu Leo Westermannu, kuris po amerikiečio buvo antras rezultatyviausias žalgirietis su 17 taškų.

Nors B. Daviesas yra artimas Vasilije Micičiaus draugas ir buvęs jo kambariokas, panašu, jog serbo aukštaūgis pernelyg nepasiilgsta. Krepšininkas patikino, jog L. Westermannas yra ne ką blogesnis atakų organizatorius.

„Aš labai geras draugas su Vasilije, bet jis nebe mano komandoje. Turiu būti savo komandos draugo pusėje ir pasakyti, jog Leo sužaidė puikias rungtynes. Tikiuosi, kad tai padės jam ateityje. Grįžus po traumos surengti tokius pasirodymus yra labai svarbu. Leo yra teisingame kelyje.“

Naudingai Turkijoje rungtyniavo ir Marius Grigonis, kuris atakuodamas be klaidų pelnė 7 taškus, atkovojo 4 kamuolius, 1 kamuolį perėmė bei atliko 1 rezultatyvų perdavimą. Tiesa, gynėjas 2 kartus suklydo ir pirmoje mačo pusėje gavo nemažai pylos iš Šarūno Jasikevičiaus.

Vienos atakos pirmajame kėlinyje metu treneris buvo taip nepatenkintas savo auklėtinio užsiimta pozicija puolime, jog net pats išbėgo į aikštelę ir pradėjo šaukti ant M. Grigonio primindamas, kurioje vietoje jis turi būti.

Po nesėkmingų epizodų ant suolo atsisėdęs 24-erių krepšininkas kiek nukabino nosį, tačiau ant prie jo greitai prišoko ir rankomis sumušė Antanas Kavaliauskas. Trenerio pamokų ir veterano palaikymo sulaukęs gynėjas padarė išvadas ir po pertraukos į savo užduotis pažiūrėjo atsakingiau.

„Mes visada gauname pylos. Antrąjį kėlinį komanda užbaigė gerai, o vėliau vykdėme planą ir viskas pavyko. Pirmajame kėlinyje nepavyko sustabdyti V. Micičiaus, tai buvo mano kaltė, ir kitų mažų žaidėjų“, – sakė apie nesėkmingus savo individualaus žaidimo epizodus kalbėti nenorėjęs M. Grigonis, mieliau vardinęs pergalės priežastis.

„Gerai atkovojome kamuolius, sustabdėme greitą puolimą, pataikėme, atrodė, kad viskas klostėsi pagal mūsų planą. Po dviejų iš eilės pralaimėjimų jautėsi ta įtampa, norėjosi jos atsikratyti, kad viskas būtų laisviau. Tai džiugu, kad taip išėjo.

Šiandien gerai sekėsi pataikyti tritaškius, nes varžovai leido mums daugiau mesti. Žaisdami su mumis jie rizikuoja, bet kai pataikome, viskas gerai pavyksta. Jau sakau Walkupui, kad reikia mesti labai greitus tritaškius, šiandien matėme, kad taip geriau pavyksta.

Puikiai atrodė mūsų komandinė gynyba. Vienas prieš vieną toks meistriškas ir greitas žaidėjas kaip Shane'as Larkinas gali apeiti bet ką, bet mes visi kaip komanda apsigynėme ir buvo pasiektas bendras rezultatas“, – pasakojo M. Grigonis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)