Pasikeitimai trenerio poste „Žalgiriui“ naudos kol kas neduoda. Komanda po 6 rungtynių yra Eurolygos turnyro lentelės dugne, o Jure Zdovcas toliau apgailestauja dėl treniruočių stokos ir dėl įvairių priežasčių iš rikiuotės krentančių žaidėjų.

Po rungtynių Izraelyje vienintelis šiokių tokių komplimentų vietos žiniasklaidoje sulaukęs „Žalgirio“ žaidėjas buvo A. Milaknis, pirmajame kėlinyje tritaškių serija prisidėjęs prie kauniečių spurto 18:2 ir padėjęs komandai laikinai atsitiesti.

17 taškų pelniusį ir 5 iš 7 tritaškių įskraidinusį veteraną po mačo spaudos konferencijoje paminėjo ir I. Sfairopoulas, čia pat pažymėjęs, kas padėjo sustabdyti įsibėgėjusį snaiperį.

„Milaknis mums tikrai kėlė sunkumų pirmajame ketvirtyje, bet vėliau Kameronas Tayloras jį sustabdė“, – teigė Tel Avivo komandos vedlys. Greitai surinkęs 11 taškų, per likusį laiką A. Milaknis jų pridėjo dar 6.

„Maccabi“ treniruojantis graikas įvardijo ir žmogų, kuris, jo nuomone, iš žaidimo absoliučiai eliminavo vos 3 taškus surinkusį Edgarą Ulanovą.

„Paminėčiau ir Angelo Caloiaro, kurio +/- koeficientas aikštėje buvo pats geriausias, net 25, nors jis pats taškų ir nepelnė. Caloiaro žaidžiant mes absoliučiai eliminavome Ulanovą, kuris yra labai patyręs, yra didelė jėga, gali pelnyti taškus ir kurti“, – dėstė I. Sfairopoulas.

Pažymėtina, kad visus tis metimus iš žaidimo Izraelyje prametusio E. Ulanovo rezultatai puolime šį sezoną yra tiesiog košmariški. Vidutiniškai po 26 min. per pirmas 6 rungtynes Eurolygoje žaidęs puolėjas dvitaškius metė vos 17 proc. (3/17), o tritaškius – 21 proc. (4/19) taiklumu. Tai pati blogiausia statistika visoje komandoje.

Eurolygos rungtynių "Maccabi" - "Žalgiris" statistika

Apibendrindamas susitikimą I. Sfairopoulas pripažino, kad varžovai šansų šį kartą neturėjo.

„Apskritai, mes sužaidėme geras rungtynes, išskyrus atkarpą tarp 5 ir 10 minučių, kai praradome koncentraciją gynyboje. Likusį laiką žaidėme stabiliai, per antrą kėlinį varžovams leidome įmesti vos 10 taškų, patys įmesdami 23. Antroje pusėje visą laiką priekyje buvome dviženkle persvara, o tai buvo svarbu išlaikant balansą. Gerai dalijomės kamuoliu ir absoliučiai nusipelnėme laimėti“, – tęsė graikas.

Jis pažymėjo, kad „Žalgirio“ gynyba šį kartą daug dėmesio skyrė Scottie Wilbekinui, pataikiusiam vos 1 iš 9 metimų iš žaidimo, tačiau radusiam kitų būdų padėti komandai.

„Varžovų gynyba buvo sutelkta į Scottie, jam pelnyti taškus buvo tikrai sudėtinga, tačiau pats Scottie supranta, kad pagelbėti komandai gali ne tik metimais. Jis perėmė 5 kamuolius, atliko 6 perdavimus, jis tikrai buvo naudingas. Derrickas Williamsas buvo puikus, sėkmingai žaidė ir kiti patyrę krepšininkai“, – vardijo I. Sfairopoulas.

Rezultatyviausiai su 17 taškų žaidęs D. Williamsas pripažino, kad tai buvo asmeniškai geriausios jo rungtynės per ilgą laiko tarpą.

„Buvau agresyvus, komandos draugai tikėjo manimi, o tai pridėjo papildomo vidinio pasitikėjimo. Tai ypač svarbu tokiu metu, kai ilgą laiką negali demonstruoti kokybiško krepšinio. Ką gi, dar vienas barjeras įveiktas, o dabar lauksime „Barcelonos“, – tvirtino amerikietis.

Nuaidėjus mačo finalinei sirenai komandas skyrė 14 taškų. Visgi pasižiūrėjus į statistiką ir bendrą abiejų komandų koeficientą tenka pripažinti, kad rezultatas „Žalgiriui“ galėjo ir kur kas nepalankesnis, o susikrauti pranašumo „Maccabi“ neleido tik prastas pataikymas iš toli (21 proc.). Pagal bendrą naudingumą „Žalgiris“ varžovams nusileido 54-99. Dviženklį naudingumo balų skaičių surinko tik Joshas Nebo (16) ir A. Milaknis (11).

„Sunku kažką ant tų karštųjų ir pakomentuoti. Pradžia buvo labai sunki, bet sugebėjome grįžti į rungtynes. Antroje pusėje vėl... Atrodo, laikaisi, tačiau viena-kita klaida gynyboje, neišpildytas puolimas, jie susikuria greitą persvarą ir vėl nutolsta. Pabaigoje dar bandėme kilti į lemiamą šturmą, bet neužteko jėgų ir laiko“, – dėstė pats A. Milaknis.

Paklaustas, kaip pirmajame kėlinyje pavyko spurtuoti ir atsitiesti, snaiperis įvardijo kelias priežastis: „Gynyboje ėmėme žaisti daug agresyviau, laiku prasižengėme, atėjo pagalbos. Buvo sugrįžusi energija, fiziškumas, puolime taip pat pataikėme. O vėliau vėl pasipylė klaidos. Nesiginame taip kietai, kaip reikėtų. Kaip po kažkurių rungtynių minėjau, geriau jau eiti visiems ir išsibauduoti, tačiau neleisti varžovams pelnyti lengvų taškų. Deja.“

Pasak A. Milaknio, komandos vairą perėmus J. Zdovcui padaugėjo snaiperiams skirtų derinių puolime.

„Treneris nori, kad kamuolys judėtų. Bet kas gali būti mano pozicijoje, o šiuo atveju kamuolys surado mane ir pavyko realizuoti metimus. Dabar turime kiek daugiau derinių „ant metikų“, bet reikia dar daug dirbti“, – kalbėjo jis.

Šią savaitę Eurolygos autsaiderio „Žalgirio“ laukia dar vienos rungtynės. Penktadienį Stambule kauniečiai susitiks su nugalėtojų titulą ginančiais „Anadolu Efes“ krepšininkais.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (101)