Nors „Olympiakos“ ilgai laikėsi tarp Eurolygos turnyrinės lentelės lyderių, reguliariajame sezone likus sužaisti du turus graikų situacija yra tik kiek geresnė nei „Žalgirio“. Davido Blatto vadovaujama ekipa turi viena pergale daugiau ir kiek palankesnius paskutiniuosius varžovus. Kai kauniečiai išvykoje kovos su Madrido „Real“, Pirėjo klubas namie žais prieš Stambulo „Daruššafaką“.

Tiesa, graikų situaciją komplikuoja traumos. Gynėjų gausa pasigirti negalintys „Olympiakos“ į mūšį su „Žalgiriu“ stos be dviejų bene svarbiausių šios linijos žaidėjų Vassilio Spanoulio bei Janio Strelnieko, ir nors D. Blattas tikina, kad jo komanda gali gerai žaisti be jų, Krepšinis.lt kalbinti Pirėjo krepšininkai prieš penktadienio rungtynes nespindėjo optimizmu. Anot jų, lietuviai turi psichologinį pranašumą.

„Turime žaisti kietai ir energingai. „Žalgiris“ pastaruoju metu žaidžia labai gerai, net ir išvykų rungtynėse, todėl mūsų laukia sunkus mūšis“, – sakė vienas „Olympiakos“ lyderių Nikola Milutinovas, žaidžiantis savo karjeros sezoną ir per rungtynes vidutiniškai renkantis po 11,3 taško bei po 7,8 atkovoto kamuolio.

„Mes pastaruoju metu strigome, o „Žalgirio“ krepšininkai pagavo pergalių bangą, todėl psichologinis pranašumas yra jų pusėje. Jei nebūsime susikoncentravę, būsime nugalėti. Viliuosi, kad taip nenutiks. Tikiuosi, jog laimėsime paskutiniuosius savo mačus ir išgelbėsime sezoną“, – kalbėjo N. Milutinovas.

Nikola Milutinovas

Nors lažybininkai rungtynių favoritais įvardina šeimininkus, ne vienas graikų žurnalistas mano, jog geresnius šansus turi žalgiriečiai. Tuo metu Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą komandą su kompiuteriu lyginantis vidurio puolėjas Georgas Bogris mano, jog abiejų ekipų galimybės yra visiškai vienodos.

„Negalime nė akimirkai prarasti koncentracijos. Varžovai bet kokiu mūsų išsiblaškymu neabejotinai pasinaudos – Šaro treniruojamas „Žalgiris“ veikia kaip kompiuteris. Turime prie šio kompiuterio prisitaikyti ir jį sulaužyti.

Praėjusį sezoną „Žalgiris“ buvo vertesnis finalo ketverto, nuo mūsų nusisuko sėkmė, praradome svarbius žaidėjus. Nors dabar vėl praradome porą lyderių, šįkart viskas yra kitaip. Manau, jog esame labai panašios komandos ir labai sunku pasakyti, kuri yra geresnė.

Praėjęs mėnuo mums buvo labai sunkus, o „Žalgiriui“ – nuostabus. Abi ekipos gali žaisti gerą krepšinį, todėl šansus artėjančioje akistatoje vertinu lygiai – 50 prieš 50. Manau, jog tai bus kovingos rungtynės, kuriomis mėgausis tiek žaidėjai, tiek žiūrovai“, – dėstė epizodiškai žaidžiantis ir po 1,9 taško per mačą metantis aukštaūgis.

Georgas Bogris

Apie praėjusį sezoną „Žalgiriui“ pralaimėtą ketvirtfinalį prabilo ir V. Mantzaris. Šį sezoną nemažai kritikos dėl itin kuklaus žaidimo sulaukiantis įžaidėjas teigė manantis, jog „Olympiakos“ sirgaliai laukia keršto prieš lietuvius, tačiau patys žaidėjai mačą pasitinka ne su noru kerštauti, bet su nerimu dėl savo pozicijos.

„Siekiant pergalės, bus būtina primesti „Žalgiriui“ savo tempą ir rungtyniauti greitai. Žaisime namų arenoje, savo žiūrovų akivaizdoje, o jie ko gero tikisi keršto prieš Kauno ekipą už praėjusį sezoną. Vis dėlto mes, krepšininkai, apie kerštą negalvojame.

Svylantys padai slopina norą kerštauti. Kaip ir „Žalgiris“, šiuo metu esame už aštuntuko ribos, todėl privalome laimėti. Tai yra lemiamas mūšis abiems komandoms, laukia labai įdomios rungtynės“, – sakė per sezoną apie milijoną eurų uždirbantis, tačiau per rungtynes vos po 1,2 taško pelnantis V. Mantzaris.

Vangelis Mantzaris

Praėjusio sezono akistatas tarp „Žalgirio“ ir „Olympiakos“ puikiai prisimena į pastarąjį klubą iš Kauno persikėlęs Axelis Toupane'as. Prancūzas džiaugiasi, jog penktadienį pirmą kartą galės stoti į kovą prieš savo buvusią ekipą.

„Tai yra gyvenk arba mirk rungtynės. Turime laimėti norėdami patekti į atkrintamąsias. Manau, jog esame tinkamai nusiteikę. Nors turime sunkumų, esame patyrę, todėl tikiu, jog susitvarkysime neblogai.

Pirmąją akistatą su „Žalgiriu“ praleidau, todėl džiaugiuosi, jog šįkart jau galėsiu žaisti. Ypatingai smagu dėl to, jog tai bus tarsi finalas. Laukia puikios rungtynės. Tikiuosi, jog mums padės areną užpildysiantys sirgaliai“, – sakė nesėkmingo savo klubo ruožo nesureikšminantis puolėjas.

„Taip, pastaruoju metu išgyvenome sunkų laikotarpį, nežaidėme geriausio savo krepšinio. Bet tai mūsų sezono nepabaigė, vis dar turime šansus žaisti ketvirtfinalyje. Reikia tik būti susikoncentravusiems.

Dabar turėjome gerą treniruočių savaitę, todėl esame gerai pasiruošę paskutinėms akistatoms. Jei nugalėsime „Žalgirį“ ir „Daruššafaką“, išgyventas sunkus laikotarpis bus užmirštas“, – pasakojo A. Toupane'as.

Kauno ir Pirėjo klubų akistata Graikijoje prasidės 21.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)