„Penktadienį iki pietų krepšininkas turi paskutinį vizitą pas gydytoją. Laukiu naujienų iš medikų. Išgirsime galutinę jų nuomonę, tada ir klubas oficialiai praneš informaciją apie krepšininko sveikatą“, – prieš rytinę treniruotę teigė D. Adomaitis, nekantriai laukiantis sekmadienio akistatos su žalgiriečiais.

Po pietų D. Adomaitis išgirdo medikų verdiktą. Paaiškėjo, kad dėl kelio traumos iš rikiuotės Ch. Krameris iškrito 2-4 savaitėms ir su „Žalgiriu“ tikrai nerungtyniaus.

Ch. Krameris „Betsafe-LKL“ pirmenybėse kol kas sužaidė vos du mačus, o vid. per susitikimą pelnė po 6,5 taško ir atliko po 5,5 rezultatyvaus perdavimo.

Kelio traumą amerikietis patyrė per Europos taurės rungtynes su „Unicaja“, kai galingai įdėjęs į krepšį nesėkmingai nusileido ant parketo. Šis Ch. Kramerio dėjimas buvo išrinktas gražiausiu pirmojo turnyro turo epizodu.

Tuo metu pirmoji šio sezono kova tarp praėjusio sezono LKL finalininkų prasidės sekmadienį,17.20 val. „Siemens“ arenoje. Jai pasibaigus LKL čempionate liks tik viena nepralaimėjusi komanda – dvikovoje savo pranašumą įrodžiusi ekipa taps vienvalde šio sezono lydere.

– „Kokį įspūdį palieka Kauno „Žalgirio“ komanda?“, – prieš penktadienio treniruotę žurnalistų buvo paklaustas „Ryto“ strategas.

– Mačas su Malagos klubu buvo geras mūsų jėgų patikrinimas, dabar laukia testas su „Žalgiriu“, kitą savaitę – mačas su Kazanės „Uniks“. Žinome, kad tai labai galingi priešininkai.

„Žalgirio“ žaidimas pagrįstas baudos aikštele, gera agresyvia gynyba. Kažkiek tai panašu į „Unicaja“ ekipą.

– Lyginant su praėjusiu sezonu, kaip galima įvertinti „Žalgirio“ pokyčius?

– „Žalgiryje“ liko didžioji dalis praėjusio sezono žaidėjų, kurie rungtyniauja puolėjų grandyje, liko ta pati sistema.

Esminiai „Žalgirio“ pokyčiai – pasikeitusi priekinė linija, nauji įžaidėjai ir gynėjai. Čia ir yra skirtumas. Manau, jiems nėra lengva perimti tą sistemą, ypač turint omeny, kad naujokai yra kuriantys žaidimą krepšininkai. Žinoma, Leo Westermanno atėjimas palengvina tas gynėjų užduotis.

Mes savo ruožtu dar tik dirbame su nauja sistema, mūsų gretose taip pat yra krepšininkų, gynusių mūsų garbę praėjusiame sezone, taip pat turime ir naujokų. Dar daug matomo broko mūsų žaidime.

– Kuo „Žalgirio“ žaidimas panašus į „Unicaja“ ekipą?

– Gynyba.

– Tad ir jūsų žaidimo planas turėtų būti panašus į antradienio rungtynių?

– Ne. Kažkuri dalis galbūt gali būti panaši, bet „Žalgiris“ turi kitokių ginklų.

– Ar galima sakyti, kad „Žalgiriui“ yra šiek tiek lengviau ruoštis šiam mačui, nes „Rytas“ jau žaidė mačą prieš pajėgų varžovą, o „Žalgiris“ dar tokio testo neturėjo?

– Nemanau, kiekvienos rungtynės yra nauja istorija. Gali daryti išvadas iš paskutinių rungtynių, bet tai nieko nesako, būtinas naujas planas.

– Kas jūsų manymu turėtų stabdyti Brandoną Daviesą?

– Visa „Ryto“ komanda. Manau, tai bus vienas labiausiai dominuosiančių vidurio puolėjų Eurolygoje.

– „Žalgiris“, vadovaujamas Šarūno Jasikevičiaus, ne pirmus metus žaidžia panašia sistema, tačiau apsiginti nuo Kauno ekipos išpuolių visuomet nėra lengva, kur slypi ta paslaptis?

– Sėkmingas atakų išpildymas.

– Sekmadienį laukia pirmoji „Ryto“ ir „Žalgirio“ akistata, ar galima sakyti, kad komandoms tai nėra eilinė sezono pradžios kova?

– Visur, ir Lietuvoje, ir pasaulyje, derbis yra derbis. Niekas nežiūri į čempionato turnyro lentelę, nes tai principinės rungtynės.

Sekmadienį „Ryto“ ir „Žalgirio“ rungtynių pradžia – 17.20 val.

LKL rikiuotė (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.ŽALGIRIS40
2.RYTAS30
3.NEPTŪNAS31
4.LIETKABELIS21
5.SKYCOP22
6.JUVENTUS22
7.DZŪKIJA12
8.PIENO ŽVAIGŽDĖS13
9.ŠIAULIAI03
10.NEVĖŽIS04

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)