Sezono pradžioje iš Davido Blatto „Olympiakos“ vairą perėmęs K. Kemzūra pripažįsta – nors komandos vadovai ir leido pasipildyti keliais reikalingais naujokais (atvyko gynėjas Tayloras Rochestie, aukštaūgis Willie Reedas, o į asistento pareigas priimtas lietuvis Donaldas Kairys), nuotaikos kolektyve kol kas nėra pačios geriausios.

Priežastis – rezultatai. Kol kas „Olympiakos“ Eurolygoje laimėjo tik dvejas rungtynes iš septynių, o paskutiniai du susitikimai namie buvo tiesiog košmariškai nevykę.

Tel Avivo „Maccabi“ pralaimėta 65:90, Stambulo „Anadolu Efes“ – 67:86. Kadangi kiek anksčiau namie „Olympiakos“ nusileido ir Sankt Peterburgo „Zenit“, „raudonųjų“ gerbėjai progą džiaugtis pergale namie šį sezoną turėjo vos kartą, kai buvo įveikta autsaiderė Valensijos „Basket“ ekipa.

„Nuotaikos ne pačios geriausios, pralaimėjome namie trejas rungtynes – to nėra buvę. Na, o kai pralaimi, ta nuotaika nėra gera. Bet dirbame, stengiamės pataisyti ką įmanoma, ką galime – tikrai sunkiai dirbame treniruotėse. Ruošiamės susitikimui su „Žalgiriu“ ir tikimės, kad jis bus sėkmingas. Šią savaitę žaidėme draugiškas rungtynes, tačiau aišku, kad jos yra kiek kitokios. Visgi tikiuosi, kad ilgainiui atsiras daugiau supratimo, o naujokai pamažu pritaps“, – tai, kad dažniausiai vos kartą per savaitę žaidžiančiai „Olympiakos“ komandai nelengva į sistemą integruoti naujokus, pripažino K. Kemzūra.

Galima prisiminti, kad tokia situacija susiklostė po praėjusio sezono konfliktų tarp „Olympiakos“ ir Atėnų „Panathinaikos“ – ginčai ir tikros pjautynės tarp klubų baigėsi tuo, kad Pirėjo klubo pavadinimo nebeliko Graikijos elitinėje lygoje ir taurės turnyre. Automatiškai sumažėjo ir rungtynių skaičius – oficialias rungtynes „Olympiakos“ žaidžia tik Eurolygoje.

Jūsų dėmesiui – K. Kemzūros interviu Pirėjo „Taikos ir draugystės“ arenoje rungtynių su „Žalgiriu“ išvakarėse.

– Treneri, ar jaučiasi, kad komandai trūksta rungtynių?

– Yra dvi pusės. Kartais tai yra gerai, nes turi laiko pasiruošti ir įvesti pakeitimus. Iš kitos pusės žiūrint, tai yra blogai tiems žaidėjams, kurie gauna mažiau laiko. Juos išlaikyti ritme sunkiau. Na, normalu ir tai, kad visi nori daugiau žaisti, o ne treniruotis. Taigi, dvi medalio pusės. Kartais tai dirba mūsų naudai, o kartais tas rungtynių nebuvimas atsisuka prieš mus pačius.

– Ar esate patenkintas, kaip komanda juda į priekį?

– Meluočiau, jei sakyčiau, jog esu patenkintas. Yra tų pergalių, bet yra ir tie nemalonūs lūžiai, kai krentame. Atrodo, kaunamės, o tada atsiranda klaidelių ir būna labai stiprūs kritimai. Visų pirma, norisi šita išgyvendinti.

– Kodėl tie taškų skirtumai paskutinėse rungtynėse buvo tokie dideli?

– Kažkoks nesusikaupimas ir rankų nuleidimas.

– Asmeniškai pačiam perėjimas į vyriausiojo trenerio poziciją – ar jis buvo sudėtingas, ar toje pačioje komandoje perimti trenerio vairą iš buvusio stratego yra pakankamai paprasta?

– Niekas nėra paprasta. Bet, vėlgi, yra dvejopas jausmas. Kai tu atvažiuoji kažkur, galbūt turi susidėliojęs tą savo filosofiją ir iš karto bandai ją perkelti į komandą. Šiuo atveju tu jau esi komandoje, kaip ir žinai kažką, o tiek pakitimai vyksta ir tau reikia žaisti kitas rungtynes. Todėl tu nenori kažko iš karto sugriauti ir stengiesi išlaikyti rėmus, šiek tiek įnešdamas savo dalykų. Bet faktas, kad rūpesčių ir galvos skausmo yra daugiau, nei būnant asistentu.

– Kaip visgi taip nutiko, kad Mindaugui Kuzminskui nebeliko vietos komandoje?

– Taip nutiko,s usidėliojo tokios aplinkybės. Ir ne dėl to, kad jam neliko vietos. Tai daugiau buvo paties Mindaugo sprendimas: „Lokomotiv-Kuban“ komanda išreiškė susidomėjimą juo, mes pakalbėjome, kad paties Mindaugo minutės esamoje sudėtyje nelabai tenkina. Arba tiek, kiek jisai galėtų žaisti.

Aš negalėjau prižadėti jam to laiko. Aišku, viskas yra kintama, bet aš tikrai negalėjau pažadėti tų minučių. Tokios buvo sąlygos, įvyko atviras pokalbis – niekas jo nevarė, buvo palikta jam pačiam apsispręsti – kur jam yra geriau, kur jis matytų geresnį karjeros tęstinumą, kur jis turėtų daugiau šansų. Ir besikalbant Mindaugas priėmė tokį sprendimą, o klubas nesudarė jam trikdžių išvykti. Linkime jam sėkmės. Tikiuosi, kad jis dar sugrįš į Eurolygą ir žais geriausiais savo laikais. Buvo toks abipusis susitarimas.

– Šis pokytis su Mindaugu jau vadovaujant jums – ar galima sakyti, kad pridaryta klaidų vasarą komplektuojant komandą?

– Galima sakyti ir taip, bet reikia suprasti sąlygas, kuriomis buvo komplektuojama komanda ir ne visada tu gauni, ko nori. Juk ir į parduotuvę nuėjęs ne visada gauni tai, ko nori. Galima sakyti, panašiai ir susiklostė.

– Turite omeny, kad negavote tų žaidėjų, kurių norėjote?

– Daug kas turėjo įtakos. Aš tuose procesuose dalyvavau kaip patariamasis balsas, stebėdamas krepšininkus ir patardamas, išsakydamas nuomonę vyriausiajam treneriui.

Reikia suprasti, kad keletą žaidėjų atbaidė tai, kad ekipa nežaidžia vietinėje lygoje. Tuo momentu buvo vėlavimų su algomis, tie negeri gandai taip pat turėjo įtakos. Dabar tos problemos išspręstos.

Sakau, įvairūs faktoriai, kurie neleido sudaryti sutartis su žaidėjais, kuriuos norėjome matyti pirmoje vietoje.

— Kalbant apie „Žalgirį“, jame buvęs jūsų komandos žaidėjas Zachas LeDay. Kaip įvertintumėte jo žaidimą?

– Labai gerai. Jis rezultatyviausias žaidėjas. Manau, jis progresuoja, Zachas gerose rankose, Šarūnas iš jo išspaudžia tą, ką nori matyti jo žaidime. Džiugu dėl Zacho, bet tikiuosi, kad mums penktadienį pavyks jį sustabdyti.

– Kokį vaizdą jums palieka „Žalgiris“?

– Gerą, kaip visada, žaidžia organizuotai, komandiškai, stipriai fiziškai, disciplinuotai.

– Kaip vertinate pokyčius rinktinės trenerių štabe?

– Galiu tik palinkėti sėkmės ir tvirtybės Dariui.

– Ar dabartinė „Olympiakos“ sudėtis yra galutinė?

– Kol kas taip, o vėliau matysime.

– Š. Jasikevičius naujoką Taylorą Rochestie įvardino kaip labai svarbų papildymą, kiek jis gali pakeisti komandos veidą?

– Matysime. Mes tikimės, kad pakeis tą komandos veidą ir yra geras atakų organizatorius. Tai žaidėjas, kuris gerai žaidžia „pikenrolą“, kuriantis kitiems ir pats galintis įmesti.

Eurolygos rikiuotė po 7 turų (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, įmesti, praleisti taškai, taškų santykis):

1.Barcelona6158352261
2.AX Armani6156053327
3.CSKA5258851276
4.Maccabi5257250369
5.Anadolu Efes5255953029
6.Chimki5260958128
7.Panathinaikos4359557223
8.Real43546550-4
9.LDLC ASVEL43485525-40
10.Baskonia3453849741
11.Žalgiris345225157
12.Bayern34561562-1
13.Crvena Zvezda25502521-19
14.Fenerbahce25515544-29
15.Olympiakos25498546-48
16.Zenit25476561-85
17.ALBA16557615-58
18.Valencia16513590-77


Eurolygos aštuntojo turo rungtynės penktadienio vakarą prasidės 21.30 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)