Puolėjas pačioje pabaigoje baudė buvusius savo komandos draugus provokuodamas pražangas ir pelnydamas itin svarbius taškus. Tiesa, nuo baudų metimo linijos jo ranka vis dėlto drebėjo – kas antras pasiekė tikslą. Tačiau ir to užteko.

N. Hayes-Davisas per 39 min. pelnė 19 taškų (5/8 dvitaškiai, 1/2 tritaškiai, 6/9 baudos), atkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir perėmė du kamuolius, išprovokavo 7 pražangas ir surinko 26 naudingumo balus.

„Mūsų planas buvo atsakyti „Žalgiriui“ tokiomis pačiomis pastangomis ir pamėginti žaisti „Fenerbahče“ krepšinį. Visuomet jaučiu apmaudą dėl metimų, kuriuos turėjau pataikyti, o mama tiesiog nekenčia, kai aš prametu baudų metimus. Pastarųjų išties prametu per daug, – kaip visada su sau būdingu humoru kalbėjo N. Hayes-Davisas. – Kita vertus, visa komanda atliko gerą darbą. Mes turime ir toliau gerinti žaidimą. Mes dabar esame reguliariojo sezono pabaigoje, turime sukti tinkama linkme ir žaisti „Fenerbahče“ būdingą žaidimą. Kai tai darome, visuomet turime gerą galimybę laimėti.“

Vienas iš pergalės kalvių taip pat buvo Tyleris Dorsey, pelnęs 15 taškų: „Turime ir toliau demonstruoti tokį žaidimą, ir kitą dvigubą Eurolygos savaitę. Aš jaučiuosi gerai. Aišku, truputį prireikė laiko, kol pasijutau gerai. Komandos draugai mane vis labiau pažįsta, taip ir ir aš kiekvieną daugiau vis labiau prie jų priprantu. Mes ir toliau laimėsime, todėl ir esu čia, kad padėčiau laimėti.“

Aikštės šeimininkai paskutiniame kėlinyje atsiplėšė net 15 taškų skirtumu (77:62), vis dėlto „Žalgiris“ sugebėjo sugrąžinti intrigą, apkarpęs varžovų pranašumą iki 4 taškų. Pačioje pabaigoje keli lemiami momentai buvo palankesni Stambulo ekipai ir ji šventė pergalę.

„Turėjome atsitiesti po pralaimėjimų. Tai ir padarėme, o tai ir yra svarbiausia, – po pergalės kalbėjo „Fenerbahče“ strategas Dimitris Itoudis. – Visi buvo tinkamai nusiteikę. Kai matau tai komandoje, kai matau, jog vyrai supranta savo galimybes ir jas išnaudoja aikštėje, aš esu labai patenkintas.“

„Fenerbahče“ yra arti to, kad užsitikrintų penktąją vietą turnyro lentelėje, o gal net pakovotų dėl aikštės pranašumo atkrintamosiose varžybose su aukščiau esančiu „Monaco“. Tiesa, Stambulo komandos dar laukia sunkios rungtynės išvykoje su Madrido „Real“.

Savo ruoštu į 9-ą vietą smuktelėjęs „Žalgiris“ likus žaisti 4 rungtynes vis dar turi šansus prasibrauti į atkrintamąsias varžybas.

Kitą savaitę Kauno „Žalgiris“ trečiadienį ir penktadienį savo aikštėje žais atitinkamai su „Monaco“ ir „Valencia“ komandomis.

Tuomet reguliariajame sezone žalgiriečiams liks tik dvejos rungtynės – namuose su Tel Avivo „Maccabi“ ir išvykos dvikova su Miuncheno „Bayern“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją