-11 – toks buvo M. Jameso „+/-“ rodiklis per viešnagę Nemuno saloje.

„Žalgirio“ arena yra regėjusi ne vieną pribloškiantį 32-ejų gynėjo pasirodymą, bet šįkart būtent jis tapo didžiausia savo komandos žaizda rezultatu 70:79 pralaimėtoje akistatoje.

23 min. ant parketo praleidęs amerikietis „iš žaidimo“ atakavo 33 proc. tikslumu ir tenkinosi 6 taškais, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, bet tiek pat kartų ir suklydo bei galiausiai užsidirbo vos 5 naudingumo balus.

Prasčiau šį sezoną M. Jamesas buvo pasirodęs tik du kartus, vienas iš kurių buvo rungtynės su tuo pačiu „Žalgiriu“ Monake.

Šįsyk neabejotinai vėl pasidarbavo varžovų žvaigždę prižiūrėjęs Arnas Butkevičius, bet faktas ir tai, kad pats M. Jamesas atrodė išmuštas iš pusiausvyros.

Kaune jis grįžo į kovas Eurolygoje po savaitę trukusio priverstinio poilsio ant „nubaustųjų suolelio“.

M. Jamesą laikinai suspendavusio „Monaco“ atstovai legionieriaus nuodėmes įvardijo „klubo vidaus taisyklių pažeidimu“ ir jų nedetalizavo, vis dėlto kiekvienas Eurolygos gerbėjas žino, jog ir ankstesniuose savo klubuose gynėjas be nuotykių už aikštės ribų ir konfliktų su treneriais neištverdavo nė sezono.

Praėjusio sezono metu į kunigaikštystę atvykęs S. Obradovičius ilgą laiką sugebėjo suvaldyti didžiausio komandos talento ego, tačiau galiausiai drausminių priemonių prireikė ir jam.

54-erių serbas neslėpė, kad M. Jameso klystkeliai išbalansavo ekipą, vis dėlto dėl nevykusio pasirodymo Kaune jo netarkavo.

„Manau, kad jo nusiteikimas šioms rungtynėms nebuvo blogas – kitoks nei ankstesniu laikotarpiu. Bet dabar jam reikia prisitaikyti prie naujos situacijos. Svarbiausia, kad dabar rūbinėje jis yra išties pozityvus ir nuoširdžiai bando padėti. Sakyčiau, gynyboje šiandien jis tikrai dirbo, tik turi pagerinti sportinę formą puolime.

Žinoma, per tą laiką, kol jo nebuvo, atmosfera šiek tiek pasikeitė. Reikia iš naujo rasti teisingą balansą, tinkamas žaidėjų konfigūracijas. O tam šiuo metu laiko neturime. Bet manau, kad ilgainiui viskas susitvarkys“, – kalbėjo S. Obradovičius.


Visos savo komandos žaidimo Lietuvoje treneris taip atlaidžiai nevertino.

Nors „Monaco“ jau yra užsitikrinęs vietą Eurolygos atkrintamosiose varžybose, S. Obradovičius rūpinasi, kaip turnyro lentelėje nenukristi žemiau ketvirtos pakopos.

„Mums tai buvo atkrintamųjų varžybų lygio rungtynės, kadangi konkuruojame dėl namų aikštės pranašumo ketvirtfinalyje. Bet tokios svarbos mačai taip nežaidžiami“, – pyko S. Obradovičius.

Saviškių puolimą specialistas vadino „lėtu ir nerangiu“, graužėsi dėl 19 „Žalgirio“ po varžovų klaidų pelnytų taškų.

„Visiškai nebuvome agresyvūs, nespėdavome prie niekieno kamuolių, prametėme daug patogių metimų. Visa tai priklauso nuo psichologinio nusiteikimo, o mes tarsi nebuvome pasiruošę žaisti. Nežinau, kodėl, bet reaguoti turėsime greitai ir stipriai“, – budino komandą treneris.

Tuo metu nugalėtojams jis turėjo konkretų palinkėjimą.

„Linkiu „Žalgiriui“ patekti į atkrintamąsias varžybas, jie to nusipelno dėl savo kovos dvasios, istorijos, sirgalių“, – sakė S. Obradovičius.

„Monaco“ lietuvis Donatas Motiejūnas itin rezultatyviai pradėjo susitikimą, bet vėliau gimtajame mieste nebesijautė taip jaukiai ir viso surinko 13 taškų.

Pirmojo rato tarpusavio dvikovą praėjusį gruodį Monake po dramatiškos kovos laimėjo šeimininkai 84:82.

Per visą istoriją komandos buvo susitikusios keturis kartus ir pasidalino po dvi pergales.

Penktadienį „Žalgiris“ pratęs dvigubą Eurolygos savaitę dar vienomis namų rungtynėmis su „Valencia“ (Ispanija).

Kitą savaitę „Žalgirio“ arenoje svečiuosis ir Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), o reguliarųjį sezoną kauniečiai užbaigs balandžio 14 d. išvykoje pas Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)