Po mačo žalgiriečių treneris Šarūnas Jasikevičius neslėpė – aikštėje matytas vaizdas jį gerokai nuvylė.

„Mes žinome savo skaičius. Negalime laimėti rungtynių, jei leidžiame varžovams pelnyti 80 taškų, ypač žaisdami išvykoje. Pirma mūsų žaidimo pusė buvo labai bloga. Ir netgi kai pradėjome keistis ginamaisiais, galėjome nuimti kokius aštuonis taškelius nuo jų neprasižengdami. Praleidome beveik 90 taškų, ir mūsų pražangų kiekis tiek praleidus buvo labai mažas. Padarytos pražangos buvo kvailos, bet nepadarytos buvo dar kvailesnės“, – po nesėkmės aiškino Šarūnas Jasikevičius.

Treneris pagyrė puikiai Miunchene rungtyniavusį ir su 19 taškų (5 iš 7 tritaškiai) bei 21 naudingumo balu susitikimą baigusį Leo Westermanną, dar sykį tvirtino, kad kitam komandos įžaidėjui Derrickui Waltonui reikia laiko apsiprasti Europoje ir prisiėmė atsakomybę dėl to, kad žalgiriečiai leido įsibėgėti 27 taškus surinkusiam varžovų puolėjui Derrickui Williamsui.

– Komanda buvo dviejų skirtingų veidų. Vienas su Leo Westermannu, kitas su Derricku Waltonu. Kas tai lėmė?, – po rungtynių Lietuvos žurnalistai paklausė Š. Jasikevičiaus.

– Lėmė tai, kad vienas yra žaidęs Eurolygoje, o kitas – ne. Aš manau, su tuo reikia susipažinti. Derrickui reikia laiko, čia kitoks krepšinis. Reikia laukti. Dėl to aš ir nesu linkęs imti tų žaidėjų,kurie Europoje yra naujokai, ir galvojau, kad žaidėjas, turintis NBA patirtį ir žaidęs pas gerus trenerius NBA, persilauš greičiau. Bet vis tiek yra skirtingas krepšinis ten ir čia.

Momentais jis gerai pasirodo, ir per treniruotes dirba puikiai, ir klauso, stengiasi. Bet vis tiek visa tai reikia perkelti į rungtynes. Ta Eurolyga yra negailestinga, pralaimi vieną atkarpą ir ji tave žudo. Buvo įvairių atkarpų, bet aš pretenzijų jam neturiu.

– Derrickui buvo sunki pirma pusė, o antroje pusėje varžovai jam žaidžiant spurtavo 10:0. Ar nebuvo minčių tuo metu į aikštelę leisti Roką Jokubaitį?

– Ne, nebuvo.

– Iš kur atsirado klaidos, kai varžovų komanda užpuldavo per penkias sekundes?

– Čia yra sistemos klaidos. Vienu momentu mes darėme spaudimą, žaidėjai buvo susitarę ir varžovai mus tiesiog pagavo. Bravo jiems už tai. Atsiprašau, tačiau noriu dar kartą padėkoti komandos fanams, kurie šitaip gausiai susirinko į Miuncheną. Gaila, negalėjome jiems padovanoti pergalės, nors žaidėme kaip namuose. Dar kartą ačiū už tai, kad jie buvo su mumis. Mes paprasčiausiai esame komanda, kuri negali praleisti 80 taškų. Ypač išvykose. Neišpildėme detalių, o dar prisidėjo kai kurie metimai iš Williamso, kurie – tie patys pirmieji – buvo mano atsakomybė.

– Kas nesisekė stabdant Derricką Williamsą?

– Sakau, tai yra mano atsakomybė. Mes jam leidome mesti pradžioje, jis įsimėtė. Antroje pusėje prieš jį dirbome labai gerai. Taip, pataikė aibę sunkių metimų, bet nemanau, kad mes dėl jų pralaimėjome.

– Galima sakyti, kad tai buvo prasčiausios rungtynės šiame sezone?

– Negalvoju. Nežinau, kažkaip sunku lyginti tas rungtynes. Bet visgi sakau, mes kažkodėl nesiginame. Labai prastai dirbome gynyboje.

– Ar džiugina Leo Westermanno žaidimas?

– Labai džiugina. Reikia tikėtis, kad jis dės žingsnius į priekį. Aišku, jau ir pernai Maskvoje supratome, kad jis labai priklausomas nuo tritaškių metimų. Jeigu prieš jį varžovas išeina pasitikti prie tritaškio, jis tikrai suranda kitus – yra aukštas, gali perduoti kamuolį per viršų, mato visus kampus. Yra ta pati situacija ir su Derricku, reikia jo laukti.

Žinote, kiekvienas rungtynes visi nesužais. Jeigu visi sužaistų, mes viską laimėtume. Bet visi gali prasižengti, aš sakiau tai daugybę kartų. Visi gali pasiaukoti dėl komandos, visi gali suprasti derinį. Vis dėlto sakau, „Žalgiris“ turi perlipti per save, jei nori laimėti tokių komandų salėse. Deja, šiandien per save neperlipome. Buvo labai daug dovanotų dalykų, kuriuos mes dovanojome varžovams.

Šiose rungtynėse „Žalgiris“ vertėsi be traumuotų įžaidėjo Nate'o Wolterso ir vidurio puolėjo Antano Kavaliausko, o varžovams negalėjo padėti susižeidęs „centras” Devinas Bookeris.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia net dvejos Eurolygos rungtynės. Trečiadienį išvykoje žalgiriečiai susikaus su autsaidere Stambulo „Daruššafaka“, o penktadienį Kaune priims kol kas taip pat neblizgančią Tel Avivo „Maccabi“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)