Ketvirtadienį sostinės ekipos lazaretą papildė šlaunies raumenį pasitempęs Andrew Goudelockas.

Amerikietis į rikiuotę galėtų grįžti po savaitės, prieš didžiąsias metų šventes ant parketo laukiamas pirštą susilaužęs kapitonas Arnas Butkevičius, o sunkią peties sąnario traumą patyręs Rokas Gustys šiame sezone apskritai gali nebepasirodyti aikštėje.

Negana to, du neįvardijami „Ryto“ žaidėjai tebeserga koronavirusu, vienas po ligos grįžta į treniruotes, bet jo fizinė forma kelia abejonių.

Donaldui Kairiui trūksta ir Maurice'o Ndouro, kuris įstrigo Ruandoje. Praėjusį mėnesį aukštaūgis keliavo į Afriką padėti Senegalo rinktinei žemyno pirmenybių atrankos varžybose, bet jau nuskridus ir jį sulaikė teigiamas COVID-19 testas.

Pasak klubo direktoriaus Justo Jankausko, artimiausiomis dienomis puolėjas turėtų būti dar kartą ištirtas, bet norint grįžti į Vilnių, reikės dviejų iš eilės neigiamų atsakymų, tad šią savaitę M. Ndouro su „Ryto“ marškinėliais sirgaliai tikrai neišvys.

„Labai norėtume nukelti sekmadienio rungtynes, parašysime oficialų raštą. Neturime kito pasirinkimo“, – teigė J. Jankauskas.

Rungtynes „Rytas“ prašys atidėti neapibrėžtam terminui, kadangi artimiausiais mėnesiais rasti joms vietos kalendoriuje bus nelengva.

Dėl šios priežasties tokią perspektyvą Lietuvos krepšinio lyga (LKL) vertina skeptiškai.

„Kalbėjomės su LKL, jie nelabai pageidauja nukelti rungtynes – būtent dėl įtempto tvarkaraščio“, – neslėpė J. Jankauskas.

Justas Jankauskas (Foto: rytasvilnius.lt)

Kraštutiniu atveju „Rytui“ tektų spragas sudėtyje pildyti dukterinės „Perlo Energijos“ komandos jaunimu.

Bet pastarajai rungtynės taip pat veja rungtynes, o iš kitos pusės irgi spaudžia pandemija.

„Jaunimas tik šią savaitę atsigavo po COVID-19 protrūkio, du žaidėjai tebeserga. Ir jiems per 5 dienas reikia sužaisti tris mačus. Dar labiau apkraudami dvigubas licencijas turinčius žaidėjus taip pat rizikuotume jų sveikata“, – nuogąstavo „Ryto“ direktorius.

Ateinantį antradienį vilniečių laukia svarbi dvikova ir tarptautiniame fronte – FIBA Čempionų lygoje jie priims Rygos VEF (Latvija) krepšininkus.

Savo ruožtu, „Žalgiris“ penktadienį žais Eurolygos rungtynes namuose su „Barcelona“ (Ispanija), o gruodžio 8 d. turėtų išbėgti į aikštę atidėtame LKL mače su Kėdainių „Nevėžiu“.

Pirmąsias LKL lyderių tarpusavio rungtynes spalio pabaigoje Vilniuje laimėjo „Žalgiris“ rezultatu 84:72.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)