„Situacija gerokai pasikeitė. Per pastaruosius 6 ar 7 metus atsirado naujų komandų savininkų, kurie daug investavo į NBA ir nenori taip lengvai atsisakyti pinigų. Ko gero, D. Sternas bus priverstas šokti pagal jų dūdelę“, – trečiadienį advokatams sakė B. Hunteris.

Amerikos advokatų asociacijos (ABA) konferencijos metu B. Hunteris pažymėjo, kad, jei jam reiktų kirsti lažybų, statytų už tai, jog šiais metais NBA sezono apskritai nebus.

„Per metus prarandame apie 800 mln. JAV dolerių (1,928 mlrd. Lt). Tiesą sakant, reikia stebuklo, kad mes [B. Hunteris ir D. Sternas] galėtume išgelbėti situaciją ir savo reputaciją.“

Primename, jog pirmadienį NBA savininkai ir žaidėjai atvyko į oficialias kolektyvines derybas, tačiau po beveik tris valandas trukusių diskusijų abi šalys išsiskyrė nė trupučio nepasistūmėjusios susitarimo link. D. Sterno teigimu, „situacija liko tokia pati, kokia buvo prasidėjus lokautui liepos 1 d.“

Savininkai nori didelių lygos užmokesčio sistemos pokyčių ir teigia, jog praėjusį sezoną prarado 300 mln. JAV dolerių (719 mln. Lt) ir šimtus milijonų anksčiau dėl 2005 m. ratifikuotos kolektyvinio derėjimosi sutarties.

Žaidėjai pripažįsta savininkų nuostolius, tačiau nesutinka su nurodytomis sumomis bei nepritaria jų sumanymui nustatyti atlyginimų „lubas“, sutrumpinti žaidėjų sutartis ir apkarpyti atlyginimus.

Profsąjunga paragino krepšininkus ieškoti, kur žaisti, o ne nusileisti savininkų absurdiškiems reikalavimams tikėdamasi, kad pamatę, jog žaidėjai gali išgyventi ir be jų, savininkai sušvelnins sąlygas.

B. Hunteris taip pat neseniai išsiuntė žinutę, ragindamas žaidėjus apsvarstyti galimybę rungtyniauti užsienyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją