Kauno „Žalgiris“ (25-4) namie 71:65 (22:20, 20:12, 11:14, 18:19) nugalėjo taip pat į medalius nusitaikiusius Alytaus „Wolves“ (20-9).

Intrigą skatino tai, kad „vilkai“ buvo laimėję pastarąjį tarpusavio susidūrimą (80:75), o žalgiriečiai prarado dalį namų aikštės pranašumo. Dėl patekimo į Eurolygos ketvirtfinalį ir perdėlioto LKL grafiko jiems namų rungtynes tenka žaisti tik kiek daugiau nei tūkstantį gerbėjų talpinančioje Garliavos arenoje.

Tomas Dimša rungtynes atidarė dvitaškiu, tokios pačios vertės metimais apsikeitė ir Ahmadas Caveras bei Ignas Brazdeikis (4:2). Rashardo Kelly ir Jeffery Tayloro tritaškiai neleido šeimininkams pabėgti, Regimantas Miniotas vėliau ir išlygino rezultatą – 14:14. Marcosas Delia dvitaškiu su pražanga suteikė pranašumą „vilkams“. Laurynas Birutis krepšį sudrebino galingu dėjimu, o „Žalgiris“ pirmąjį kėlinį laimėjo Arno Butkevičiaus dėka – 22:20.

Antrąjį ketvirtį L. Birutis pradėjo dominuodamas prieš M. Delia ir kraudamas kamuolius suteikė iniciatyvą šeimininkams. Dominuojanti atkarpa užsitęsė iki 13:0, kai žalgiriečiai pabėgo 40:25. Svečių tylą galiausiai nutraukė R. Kelly, surengęs rezultatyvumą prasiveržimą, netrukus perėmė kamuolį ir įkrovė iš viršaus, taip iškart iššaukdamas Kazio Maksvyčio minutės pertraukėlę. Po J. Tayloro tritaškio „Žalgirio“ strategas sušaukė dar vieną pasitarimą – 40:32. Pirmąją mačo pusę Kevarriusas Hayesas užbaigė baudų metimais – 42:32.

Trečiasis kėlinys drastiškų pokyčių į rungtynes neatnešė – sulėtėjęs rungtynių tempas leido žalgiriečiams išlaikyti iniciatyvą (51:40). A. Cavero ir R. Kelly taškai leido svečiams kiek priartėti, o Adas Juškevičius pataikė tik vieną baudos metimą iš dviejų – 46:53. Trečiasis ketvirtis taip ir finišavo.

Ketvirtojo kėlinio starte „Žalgiris“ grįžo prie dviženklės persvaros, o „vilkams“ iš L. Lekavičiaus nesportinės pražangos pavyko išspausti tik tašką – 52:62. Svečių situaciją dar labiau komplikavo L. Biručio blokas J. Taylorui ir greiti Rolando Šmito taškai. Prie dviženklio skirtumas dar kartą grįžo po latvio baudų metimų (69:59), Eigirdas Žukauskas šį sumažino iki keturių taškų (65:69). Svečiai nepataikė trijų baudų metimų iš eilės, o šios klaidos nekartojęs Edgaras Ulanovas uždarė rungtynes.

Nerezultatyvią mačo eigą buvo galima nuspėti – susitiko dvi geriausiai besiginančios lygos komandos.

„Žalgiris“ laimėjo ir dažniau klysdamas (15:12) bei prastai mesdamas tritaškius (5/17, 29 procentų taiklumas).

Efektyviausias nugalėtojų gretose buvo L. Birutis – 19 minučių, 13 taškų (6/7 dvitaškių, 1/2 baudų metimų), 5 atkovoti ir perimtas kamuolys, rezultatyvus perdavimas, 2 blokai, klaida, 2 pražangos bei 21 naudingumo balas.

„Žalgiris“: Laurynas Birutis 13 (5 atk. kam., 6/7 dvitaškių), Rolandas Šmitas 10 (6 atk. kam., 3 per. kam.), Edgaras Ulanovas 9 (4 rez. perd., 5 klaidos), Karolis Lukošiūnas 7 taškai.

„Wolves“: Ahmadas Caveras 14 (5 atk. kam., 5 rez. perd.), Rashardas Kelly 11, Eigirdas Žukauskas (4 atk. kam.) ir Marcosas Delia po 10, Jeffery Tayloras 6 taškai (0/6 tritaškių, 3 klaidos, -3 naud. bal.).

Komandos šį sezoną susitiko penkis kartus, o „Vilkai“ laimėjo tik pastarąjį susitikimą. Pirmąjį mūšį LKL žalgiriečiai laimėjo 90:85, o Karaliaus Mindaugo taurės („Citadele KMT“) ketvirtfinalio mačuose buvo geresni 95:79 ir 91:72.

Tarp šių komandų turnyro lentelės viršuje yra įsikūręs tik Vilniaus „Rytas“ (22-6), kurio galimybės kilti arba leistis dar labiau sumažėjo po šio susitikimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją