Triskart Europos taurės laimėtoją, dusyk LKL čempioną ir VTB lygos nugalėtoją prie šoninės linijos pakeitę Kęstučiu Kemzūra „Wolves“ neįgyvendino nė minimalaus tikslo – patekti ant priziinkų pakylos.

„Tikrai nemalonus sezono užbaigimas. Toks rezultatas nedžiugina mūsų visų ir pakankamai liūdna atsižvelgiant, kiek mes įdėjome darbo, kiek įdėjome pastangų, kiek įdėjome bemiegių naktų ir pasiaukojimo tiek iš administracijos, tiek iš visų žmonių, kurie vienaip ar kitaip prisideda, savanorių. Nemalonu prieš Alytaus fanus. Tenka pripažinti ir atsiprašyti jų už tokią sezono pabaigą“, – klubo tinklalaidėje sakė „Wolves“ prezidentas Rimantas Kaukėnas.

Jo teigimu, sprendimas atsisveikinti su R. Kurtinaičiu buvo rizikingas, bet būtinas, nes „komanda nebežaidė savo žaidimo“, „atsirėmė į sieną“, „žaidimas regresavo“.

Tuo metu klubo krepšinio operacijų vadovas Algimantas Bružas pareiškė, kad darbas buriant komandą su R. Kurtinaičiu nebuvo sklandus.

„Kartais problema būdavo ta, kad mes nusiunčiame variantus jam rinktis kažkurį žaidėją, bet jis tų variantų nepasižiūri, nusitempia visas laikas. Tada mes prarandame kažkuriuos žaidėjus, kurie pasirašo sutartis su kitomis komandomis.

Buvo situacijų, kai jis užsikabindavo už kažkokių labai ryškių pavardžių, pavyzdžiui, Jeremy Evanso, su kuriuo jis dirbo „Chimki“ komandoje. Mes du mėnesius jį kalbinome, siūlydami didžiulius pinigus ir visą kitą, bet praradome daug labai gerų žaidėjų dėl to, kad tiesiog Rimas nenorėjo į kitus variantus žiūrėti ir galiausiai atsidūrėme situacijose, kur turėjome laukti, kol pasibaigs kažkokios lygos ar čempionatai, kad atsilaisvintų kiti žaidėjai, kurie jau pradėjo sezonus su kitomis komandomis“, – tvirtino jis.

Savo ruožtu apatinių viešumoje skalbti nenorintis Kurtis „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ pakartojo, kad jam ne piktdžiugiška, o labai apmaudu dėl nepavykusio „Wolves“ sezono ir iškritimo jau pirmame atkrintamųjų etape.

„Visų pirma, galiu pasakyti, kad komanda labai gerai ir daug dirbo, neturiu dėl to jokių klausimų ar priekaištų nė vienam žaidėjui. Manau, kad buvome labai teisingame kelyje, mums tik reikėjo išvystyti tą rezultatą.

Gal truputėlį pavėlavome su komplektacija, kuri baigėsi tik kovo pabaigoje. Bet komanda buvo gerai sukomplektuota. Na, ir aš regėjau ją finale. Nenorėčiau sakyti, ar tai būtų buvęs R. Kurtinaitis, ar K. Kemzūra, tačiau komanda buvo puiki.

Gaila, kad tiek daug darbo buvo įdėta, o komanda iškrito pirmame raunde. To man gaila. Aš čia visokių straipsnių pasiskaičiau, kad tai – dovana R. Kurtinaičiui ir pan. Bet čia nebuvo man dovana. Aš niekada nesidžiaugiu, jeigu kaimyno karvė nudvėsė. Taip kad aš tuos žmones pažinojau ir už juos sirgau. O kaip jau įvyko su pačiu manimi, taip jau įvyko – nieko nepadarysi“, – ramiai kalbėjo Rimas.

Primename, kad naujai suburti „Vilkai“ per pusę metų sugebėjo bent po kartą sumedžioti visus LKL grandus – Kauno „Žalgirį“, Vilniaus „Rytą“, Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ ir artėjant lemiamai sezono stadijai tvirtai laikėsi trečioje turnyro lentelės vietoje.

Į komandą atvykus naujokui Rashardui Kelly šios akcijos ėmė dar labiau kilti, o viešai deklaruotas tikslas – patekimas į finalą – R. Kurtinaičiui ir jo auklėtiniams atrodyti vis realesnis.

Tačiau staiga viskas pasikeitė 180 laipsnių: „Wolves“ paskelbė, kad atsisako R. Kurtinaičio ir jo dešiniosios rankos Aurimo Jasilionio paslaugų.

„Tai iš tikrųjų keistas ir visiškai nenormalus sprendimas, nepagarba treneriui, kuris tiek daug pasiekęs ir išsikapanojęs iš sunkiausių padėčių. Rezultatai nerodė jokios katastrofos, tad toks jo atšaukimas iš pareigų nemaloniai nustebino“, – piktinosi buvęs R. Kurtinaičio bendražygis Sergejus Jovaiša.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)