Tik pačioje mačo pradžioje „Nevėžis“ žengė koja kojon su varžovais (7:6), o nuo to laiko leido „Neptūnui“ pabėgti ir per pusę ketvirčio pelnė vos 2 taškus – 9:22. Klaipėdiečiai toliau baudė ir tolimais metimais, ir prasiveržimais, o Lorenzo Williamsas tapo pagrindiniu „Neptūno“ ginklu, pastaruoju metu demonstruojančiu puikią sportinę formą – 50:29.

Po didžiosios pertraukos „Nevėžis“ atrodė geriau: nors „Neptūnas“ ir turėjo solidų pranašumą (55:34), jį pamažinti pavyko, kadangi svečių puolimas buvo pastabdytas – 50:62. Nors triuškinti savęs Kėdainių komanda nebeleido, tačiau pergalingo pranašumo „Neptūnas“ taip ir neiššvaistė.

„Neptūno“ komandą vėl į priekį tempė L. Williamsas, pelnęs 18 taškų (3/4 dvit., 4/4 trit.,), atkovojęs 5 kamuolius, atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 27 naudingumo balus per 27 minutes.

Po 10 taškų prie pergalės pridėjo Simas Galdikas, Tomas Delininkaitis ir Osvaldas Olisevičius, po 9 – Laimonas Kisielius ir Jerai Grantas.

Laurynui Beliauskui mačas buvo labai nesėkmingas: per 22 minutes buvo pramesti keturi dvitaškiai, tritaškis, atkovoti 4 kamuoliai, tačiau 2 klaidos ir 5 pražangos leido surinkti tik minus 7 naudingumo balus.

„Nevėžiui“ 13 taškų pelnė Martynas Varnas, 12 – Nikita Balašovas, 9 – Regimantas Miniotas, 8 – Aidas Einikis, 7 – Johnas-Christopheris Fulleris.

„Neptūnui“ nesutrukdė 17 klaidų, kai varžovai klydo 10 sykių. Pirmauti svečiams užtat pavyko pagal atkovotus kamuolius (39 prieš 28), rezultatyvius perdavimus (21 prieš 17), o taip pat taiklumą. Nors dvitaškius komandos metė panašiai („Neptūnas“ – 52 proc., „Nevėžis“ – 51 proc.), tritaškių svečiai pataikė daugiau (10 iš 18 prieš 6 iš 30), o baudas metė tiksliau (11 iš 14 prieš 17 iš 24).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)