Vos į aikštę pirmojo ketvirčio viduryje įžengęs prancūzas prasižengė, po to du kartus gynyboje į baudos aikštelę praleido Ovidijų Varanauską. Kauno klubo vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius ne kartą apšaukė gynėją dėl mažų klaidelių gynyboje ir agresyvumo stokos puolime.

Antroje rungtynių pusėje L. Westermannas jau atrodė solidžiau: gynėjas pelnė 10 taškų, pataikęs keletą tritaškių metimų, gynyboje agresyviai lakstė paskui „Skycop“ antrąją liniją ir puikiai vadovavo kauniečių puolimui.

Šarui prancūzo pasirodymas taip pat patiko – „Žalgirio“ strategas nebešaukė, o plojo naujajam savo gynėjui, o po rungtynių negailėjo apie jį gerų žodžių.

„Į rūbinę jis įėjo kaip į namus“, – šyptelėjo specialistas. Pats krepšininkas į savo pasirodymą žiūrėjo kiek kukliau.

„Truputį užtrukau, kol pradėjau žaisti taip, kaip sugebu. Treneris žino, kad man dar daug reikia dirbti, kol pasieksiu optimalią formą, bet džiaugiuosi jo pasitikėjimu. Antroje rungtynių pusėje jaučiausi kiek geriau. Metimai krito, gynyboje buvau aktyvesnis, bet vis dar daug reikia padaryti, kol būsiu pilnai patenkintas savo pasirodymu“, – dėstė L. Westermannas.

Vis dėlto, gynėjas drąsiai tikino, kad jo žaidimas ateityje tik gerės.

„Atvykau į Kauną tik prieš dvi dienas. Vėl reikia išmokti visus derinius, susižaisti su komandos draugais, suprasti, ko reikalauja trenerių štabas. Jau penkis mėnesius nežaidžiau oficialiose krepšinio rungtynėse. Reikia įprasti prie žaidimo, atsiminti, kada priimti atitinkamus sprendimus. Dabar esu sveikas, toliau bus tik geriau“, – optimizmu tryško prancūzas.

Auklėtiniui atitarė ir Š. Jasikevičius, parodęs, kad gynėjas turi jo visišką pasitikėjimą ir kad praeities traumos „Žalgirio“ negąsdina.

„Žinau, kaip jis savimi rūpinasi. Reikia suprasti, kokia buvo jo traumų prigimtis. Ne jo kūnas kaltas, kad gavo didžiulį smūgį į koją, prarado labai daug jėgos. Po to šios problemos nuėjo į nugarą.
Iš kitos pusės, reikia žiūrėti į pozityvius dalykus: pasikvietėme žaidėją, kuris yra tikras žalgirietis, kuris į rūbinę įėjo kaip į savo namus. Ir tai labai svarbu, jam nereikės nieko aiškinti apie sistemą, jam liks tik pasiruošti fiziškai“, – L. Westermanno atvykimu džiaugėsi Šaras.

Puikiai pažįstu trenerio sistemą. Ji truputį pasikeitė per metus, kai buvau Maskvoje, tačiau pagrindai išliko panašūs. Klube vis dar yra mano draugų. Manau, sugebėsiu greitai įsivažiuoti ir parodyti, kad galiu būti naudingas.
Leo Westermannas

Vos prieš dvi savaites atrodė, kad prancūzo „Žalgirio“ sudėtyje šį sezoną tikrai nebus.

„Buvau nuvykęs į Kauną, kur pasirodžiau vietos specialistams. Kai pasibaigė mano sutartis su Maskvos CSKA, „Žalgiris“ jau buvo surikiavęs komandą. Jiems dar trūksta gynėjo, bet jie ieško kitokio stiliaus krepšininko nei aš.

Suprantu, kad jiems tai svarbu balansuojant komandą. Yra ir kitų galimybių, komandų, į kurias vykdamas būčiau laimingas“, – rugsėjo viduryje pasakojo L. Westermannas.

Dar rugpjūčio mėnesį Š. Jasikevičius teigė, jog Kauno ekipa ieškos ne tik greito, vikraus, bet ir labai pigaus įžaidėjo. Po sėkmingų rungtynių Prienuose „Žalgirio“ strategas tuos žodžius bandė nuleisti juokais.

„Žinokite, aš tą frazę pasakiau pusiau juokais, ir dėl to paskui gailėjausi. Turbūt nesupratote juoko, bet tai, žinoma, yra mano kaltė. Iš tiesų, pirmoje vietoje nebuvo konkreti žaidėjo stilistika, tiesiog norėjome išsirinkti geriausią variantą. Bet pirma norėjome sužaisti turnyre Turkijoje, kad pasižiūrėtume, ko mums trūksta. Ten supratome, kad trūksta šalto proto, patyrimo. Tikėsimės, kad Leo tai ir atneš“, – paaiškino treneris.

Paklaustas apie staigų „Žalgirio“ vadovų nuomonės pakeitimą prancūzas į tai numojo ranka.

„Man netikėtai buvo pranešta, jog kauniečiai apsigalvojo ir norėtų mane matyti vilkintį jų klubo marškinėlius. Priėmiau sprendimą per valandą – labai norėjau čia grįžti. Ne manęs reiktų klausti, kodėl jie apsigalvojo, ir man tai nesvarbu.

Puikiai pažįstu trenerio sistemą. Ji truputį pasikeitė per metus, kai buvau Maskvoje, tačiau pagrindai išliko panašūs. Klube vis dar yra mano draugų. Manau, sugebėsiu greitai įsivažiuoti ir parodyti, kad galiu būti naudingas.

Bet kokiu atveju, labai džiaugiuosi čia grįžęs. Man tai geriausia situacija dabar, esu labai laimingas būdamas Kaune. Gerbėjai tikisi daug iš mūsų, o mums belieka išpildyti jų norus“, – besišypsodamas meilę klubui išreiškė L. Westermannas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)