Iki reguliariojo sezono pabaigos likus penkiems turams „Chimki“ ekipai gresia itin nemalonus scenarijus – jau pusfinalyje susidurti su Maskvos CSKA barjeru, kurio neįveikus nuplauktų vieta kitų metų Eurolygoje. O vidury sezono Georgą Bartzoką Mytiščiuose pakeitusio R. Kurtinaičio pagrindinis uždavinys ir yra vėl išvesti „Chimki“ į Eurolygą.

Pirmadienio vakarą „Chimki“ (16/5) krepšininkai svečiuose 87:83 įveikė Krasnodaro „Lokomotiv“ (14/7) komandą ir įsitvirtino trečioje turnyro lentelės vietoje. Tiek „Lokomotiv“, tiek Sankt Peterburgo „Zenit“ (14/7) nuo R. Kurtinaičio auklėtinių dabar atsilieka dviem pergalėmis ir abu turi neigiamą tarpusavio mačų su jais balansą.

Savo ruožtu „Chimki“ klubas vargiai beaplenks pirmenybių lyderius CSKA (19/4) ir Kazanės UNIKS (17/4), prieš kuriuos turi minusinį santykį tarpusavio susitikimuose, o tai reiškia, kad yra praktiškai įkalintas trečioje vietoje.

Ir ši situacija yra labai grėsminga: jei per likusius turus UNIKS klubas, kuriam liko ne pats sudėtingiausias tvarkaraštis, nebesuklups arba tai padarys ne daugiau kartų nei CSKA, būtent Kazanės „UNIversitetas-Kultūra-Sportas“ ir taps reguliariojo sezono nugalėtoju.

Tokiu atveju CSKA klubas veikiausiai liktų antras, o „Chimki“ – trečias. Arba atvirkščiai, bet tai nieko nekeistų, nes pusfinalio serijoje iki trijų pergalių tarpusavyje susikautų būtent šios dvi Maskvos ekipos.

VTB Vieningosios lygos turnyro lentelė

VTB Vieningosios lygos turnyro lentelė

Tiesa, pats Rimas kol kas apie tai negalvoja ir dėkoja saviškiams už pergalingą vakarą Krasnodare.

„Per didžiąją pertrauką pakalbėjome apie tritaškius, nes vien per pirmus du kėlinius mes jų paleidome net 19. Galiausiai išmetėme 36 dvitaškius ir 37 tritaškius (iš viso „Chimki“ pataikė 18 dvitaškių ir 12 tritaškių, – red. past.). Tai – neteisingas balansas, bet kadangi laimėjome, nenoriu prie to grįžti.

Aš netgi pasitelkiau „Golden State Warriors“, kurie tikriausiai net neišmeta tiek tritaškių kiek mes, nors yra surinkę geriausius pasaulio snaiperius, pavyzdį. Toks stilius šiandien pasiteisino, bet noriu, kad mūsų metimų proporcija būtų tokia: du dvitaškiai ir vienas tritaškis. Turime laikytis šios taisyklės.

Tačiau aš pagyriau vaikinus už tai, kad jie žaidė iš širdies, ypač paskutines penkias minutes. Mes sužaidėme būtent už savo klubą, o ne tiesiog už save. Tai yra labai svarbu ir davė rezultatą“, – pabrėžė R. Kurtinaitis.

Jis pripažino, kad šiuo metu visas „Chimki“ dėmesys yra nukreiptas į VTB lygos batalijas, o jokių vilčių į šių metų Eurolygą jau seniai nebededama.

„Suprantama, kad mes akcentuojame visą dėmesį VTB lygai, nes tik per ją galime gauti teisę žaisti Eurolygoje kitą sezoną. Kai aš atėjau į klubą, mums reikėjo laimėti aštuonis ar devynis mačus iš devynių, o tai be galo sunku, turint omenyje, kad mūsų laukė CSKA, „Real“, „Barcelona“. Realiai vertinome savo galimybes, be to, dar susidūrėme ir su traumomis.

Dabar mūsų sudėtis – nebloga, tereikia pataisyti kai kuriuos dalykus, pavyzdžiui, discipliną, asmeninę atsakomybę už kiekvieną veiksmą ir metimą, nes krepšinio esmė – ne mesti, o pataikyti.

Kai man agentai siūlo „shooting guard“ (liet. atakuojantį gynėją), aš sakau, kad man reikia „making guard“ (liet. įmetančio gynėjo), t. y. tokio, kuris pataikytų, o ne mėtytų. Mes ties tuo dirbame ir bandome suprasti, kas yra geri metimai, o kas blogi. Nors laiko treniruotėms praktiškai nėra, tikiuosi, kad viskas susitvarkys. Su kai kuriais žaidėjais aš jau radau kontaktą ir jie suprato, ko aš iš jų noriu, o kai kuriai amerikiečiai dar ne“, – prasitarė treneris.

Eurolygos sezoną „Chimki“ uždarys penktadienio dvikova išvykoje su „Barcelona“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)