2017 metais po sezono „Šilutėje“ į Šakius persikėlęs B. Wanamakeris susidūrė su vizos problemomis. Grįžtant į Lietuvą iš JAV gynėjas buvo sulaikytas Varšuvos oro uoste, kur jam buvo pranešta, jog jo keliavimas Šengeno zonoje yra apribotas.

Nors „Vytis“ padėjo gauti 29-erių krepšininkui advokatą ir galiausiai atvykti į Lietuvą, kur jis praleido visą sezoną, vasarą atletas sužinojo, kad keliauti jam vis dar yra uždrausta. Rudenį įvykusiame teisme buvo nuspręsta, kad B. Wanamakers negalės keliauti Šengeno zonoje iki 2020-ųjų.

Bostono „Celtics“ ekipai priklausančio Bradley Wanamakerio brolis dvynys dėl tokio apribojimo negali rasti naujos komandos bei kaltina dėl to naujos vizos jam gauti nepadėjusį bei „krepšinį iš jo atėmusį“ Šakių klubą.

Kaltinimų sulaukęs „Vytis“ išplatino pranešimą, kuriame pareiškė, jog įsipareigojimo gauti savo žaidėjui vizą komanda niekada neturėjo.

„Griežtai neigiame metamus kaltinimus ir esame nustebę tuo, jog tokie kaltinimai yra metami nesuteikus galimybės „Vyčiui“ išreikšti savo poziciją. Klubas visų pirma nori pabrėžti, kad, jei ne klubo pastangos, Briano Wannamakerio karjera būtų pasibaigusi dar prieš metus.

Šioje situacijoje kaltinti klubą mažų mažiausiai neatsakinga, kadangi iki pasirašydamas sutartį su „Vyčiu“ B. Wannamakeris jau buvo rungtyniavęs Lietuvoje ir tuo laikotarpiu pažeidęs migraciją ES reglamentuojančius teisės aktus.

Būtent dėl to po sutarties su „Vyčiu“ pasirašymo jam kilo sunkumų atvykti į šalį ir į komandos pasirengimo stovyklą. To nebuvo nutikę jokiam kitam klube rungtyniavusiam legionieriui. Nepaisant to, „Vyčio“ organizacija su šiuo žaidėju siejo viltis ir dėjo visas pastangas tam, kad krepšininkas galėtų apsivilkti klubo aprangą. Dėka šių pastangų komandos legionierius nebuvo iš Lenkijos išsiųstas atgal į JAV ir galiausiai kirto Lietuvos sieną. B. Wannamakeris visą sezoną praleido „Vyčio“ klube.

Nepaisant to, klubas negali prisiimti jokios atsakomybės dėl šio atvejo todėl, kad neturi ir neturėjo jokio sutartinio ar žodinio įsipareigojimo sutvarkyti su migracija susijusias žaidėjo problemas. Tai pripažįsta pats krepšininkas ir tai – individualus kiekvieno žmogaus arba agentūros, kuri jam atstovauja, rūpestis. Šakių „Vytis“ pareigos imtis šių problemų, egzistavusių dar iki sutarties su klubu sudarymo, niekada neturėjo.

Negana to, klubas nėra gavęs jokių formalių pretenzijų ir, kaip taip pat jau minėta, nėra susidūręs su tokiu precedentu, nors ekipoje rungtyniavo ne vienas legionierius. Kai kurie iš jų iki šiol serga už klubą ir džiaugiasi jo pergalėmis. Tai pasakytina ir apie vietinės rinkos žaidėjus, kurių ne vienas po žaidimo „Vytyje“ ėmė kilti karjeros laiptais ir neabejoja klubo reputacija.

Esame nustebę tuo, kad toks kaltų ieškojimas ir smarkiai klubo reputacijai kenkiantys nepagrįsti kaltinimai yra publikuojami nepasidomėjus kita – ne tik žaidėjo – pozicija. Taip pat tikimės, kad šis paaiškinimas išsklaidys bet kokias abejones dėl klubo kaltės situacijoje, kur, visų pirma, galioja asmeninės atsakomybės principai. Mūsų buvusiam žaidėjui B. Wannamakeriui, nepaisant mums mestų kaltinimų, linkime sėkmės tolesniame karjeros kelyje“, – rašoma oficialiame „Vyčio“ pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)