Eurolygos priešsezoninio turnyro pusfinalyje šeimininkai šventė pergalę 81:74, o „Žalgirio“ trečiametis ir naujokas buvo naudingiausi komandos žaidėjai.

Th. Walkupo sąskaitoje – 13 taškų, 8 rezultatyvūs perdavimai ir 3 perimti kamuoliai. Viso – 19 naudingumo balų.

Kauno publikai prisistatęs J. Lauvergne jų surinko dar daugiau – 23. 28-erių vidurio puolėjas pelnė 15 taškų, atkovojo 13 kamuolių.

„Buvo labai smagu, pirmos rungtynės po labai ilgos pertraukos su sirgaliais tribūnose. Mėgavomės, žaidėme visai neblogai. Žinoma, galima ir geriau, bet pradžiai – gerai ir taip“, – sakė Prancūzijos rinktinės žaidėjas, į Kauną persikėlęs iš Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) klubo.

Paklaustas apie „alley-oop“ dėjimus po Th. Walkupo perdavimų, kurių pirmasis antrame kėlinyje buvo atliktas elegantiškai viena ranka, o du paskutiniajame ketvirtyje – jau krauti „su mėsomis“, J. Lauvergne šypsojosi.

„Užmezgėme tikrai gerą tarpusavio ryšį“, – džiaugėsi aukštaūgis.


Tuo metu Th. Walkupas tikino, jog užmesti tokiam žaidėjui kaip J. Lauvergne perdavimą „žemė-oras“ nėra sudėtinga.

„Kai aikštėje yra toks didelis taikinys, į jį labai lengva pataikyti. Matote, kaip lengvai Joffrey juda ant parketo, po traumos jis jau tikrai atsigavęs“, – neabejojo 27-erių gynėjas.

J. Lauvergne trejus metus praleido NBA lygoje, tačiau traumos buvo viena priežasčių, 2018-aisiais sugrąžinusių jį į Europą.

Stambule jų išvengti taip pat nepavyko: čiurną susižeidęs prancūzas praleido pusę sezono užribyje, o antraisiais metais „Fenerbahče“ gretose jo statistika pastebimai nusmuko.

Traumų taip pat kamuojamam Patricio Garino, kaip teigia „Žalgirio“ treneris Martinas Schilleris, dar reikės maždaug mėnesį stiprinti kelį, kol argentinietis bus pasiruošęs jungti kovinį režimą. O J. Lauvergne, panašu, jau dabar gali žaisti visa jėga.

Ir nors to kol kas nedaro tobulai, ypač gindamasis, J. Lauvergne naujajame „Žalgiryje“ savo vietą turėtų rasti greitai.

Atpalaidavęs Šarūno Jasikevičiaus prieš tai iki maksimumo suveržtus taktinius varžtus, M. Schilleris žaidėjams palieka daugiau erdvės – tai pripažįsta ir Š. Jasikevičiaus favoritu buvęs Th. Walkupas.

„Manau, dabar žaidžiame laisviau, visiškai kitokia sistema. Man ji patinka. Turbūt visi pastebėjo, kad dabar atakuojame daug greičiau. Tik šiandien prastai pataikėme. Taip jau yra krepšinyje: kad ir kokia sistema, būna tokių dienų, kuomet viską lemia gynyba.

Šiandien gynėmės neblogai, priešingai nei ankstesnėse kontrolinėse rungtynėse. Malonu, kad galime laimėti ir nerezultatyvų mačą. Mūsų atletiškumas leidžia gerai gintis, nors buvo ir prastesnių epizodų, kai strigome varžovų užtvarose“, – vertino Th. Walkupas.

Amerikietis taip pat pasisakė apie savo dublerį Roką Jokubaitį, pelniusį 16 taškų ir tapusį rezultatyviausiu rungtynių žaidėju.

„Negaliu nustoti šypsotis. Pirmą kartą pamačiau jį, kai dar buvo jaunas 16-17 metų vaikis. Dabar Rokas sustiprėjo fiziškai, įgavo pasitikėjimo, gerai juda aikštėje. Niekas nesistebi, kad jis taip žaidžia, nes ir treniruotėse vienodai atrodo. Jo laukia neįtikėtinai šviesi ateitis“, – prognozavo krepšininkas.

Sekmadienį „Žalgirio“ laukia jau stambesnis kąsnis – kontrolinio turnyro finale Lietuvos čempionai susitiks su perėjimų rinkoje pinigų pernelyg stropiai vėl neskaičiavusia Milano „Olimpia“.

Italai pusfinalyje 79:57 pranoko Berlyno ALBA (Vokietija).

Rungtynės dėl trečios vietos vyks nuo 16 val., finalas – nuo 19 val.

Dar vienas Eurolygos priešsezoninis turnyras ateinatį antradienį ir trečiadienį bus surengtas Valensijoje (Ispanija), jame kartu su šeimininke „Valencia“ dalyvaus Vilerbano ASVEL (Prancūzija), Pirėjo „Olympiakos“ (Graikija) ir Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)